Recomandari de la specialistii Ruukki pentru montajul tablei plane faltuite manual

Un montaj de calitate face toti banii


Tabla plana faltuita este un produs dezvoltat de specialisti in domeniul placarilor si invelitorilor. Placile pot fi imbinate cu falturi simple sau duble, realizate manual sau mecanic.

Datorita proprietatilor sale de deformabilitate si maleabilitate, se potriveste indeosebi cladirilor rezidentiale sau comerciale ce prezinta o forma mai speciala a acoperisului, neconventionala, cum ar fi cea de arc de dom sau scoica, sau cladirilor care isi doresc un aspect clasic.

Tabla plana faltuita este totodata o solutie des adoptata pentru acoperisurile salilor de sport datorita flexibilitatii materialului sau pentru monumentele arhitecturale, obtinandu-se astfel un aspect elegant si rafinat.

Dincolo de beneficiile estetice, acoperisurile faltuite sunt alegerea potrivita din prisma costurilor scazute de intretinere si duratei mare de viata. Odata ce a fost luata decizia asupra produsului, urmeaza etapa importanta a montajului.
Iata cateva recomandarile Ruukki pentru un montaj corect al tablei plane faltuite:
 1. In mod uzual, pofilul se realizeaza direct la santier, cu ajutorul unor masini si scule speciale, fiind "croit" exact pe forma si dimensiunile acoperisului. Practic, putem spune ca este "tailor-made", conferind cladirii un aspect personal.
 2. Montajul se face pe acoperis placat in intregime sau pe vata minerala.
 3. Desi montajul se poate efectua in orice perioada a anului, este recomandat ca pentru profilul TSP Falt sa se aleaga o perioada in care temperatura exterioara este de minim +50C.
 4. Se recomanda ca profilul TSP Falt sa fie montat pe acoperisuri cu panta minima de 3o.
 5. Taierea tablei trebuie efectuata utilizand scule adecvate, cum ar fi: clesti de mana, cutit cu vibratii pentru tabla (nibbler). Este interzisa utilizarea polizorului unghiular (flex).
 6. Fixarea tablei faltuite manual se face cu ajutorul clemelor mobile si fixe, prinse cu suruburi inoxidabile, furnizate la pachet de catre Ruukki.
 7. Detaliile de montaj (cosuri fum, ferestre mansarda, atice) trebuie realizate in acord cu instructiunile puse la dispozitie de producator.
 8. Trebuie utilizate doar accesorii dedicate tipului de invelitoare TSP Falt.
 9. Pe durata lucrarilor si dupa terminarea placarii, trebuie indepartate de pe acoperis resturile ramase in urma taierii si fixarii (pilitura de metal), astfel incat acestea sa nu fie preluate pe incaltaminte si apoi sa ramana in profilul de placare, acest fapt putand duce la aparitia zgarieturilor sau coroziunii. Daca se constata existenta unor zgarieturi pe suprafata acoperisului, acestea trebuie acoperite cu vopsea speciala (cantitate redusa aplicata numai pe zgarietura).
 10. Pe durata procesului de montaj trebuie folosite manusi, haine de protectie si incaltaminte speciala cu talpa moale, pentru a nu deteriora suprafata acoperisului.
 11. Evitati utilizarea de materiale de constructii cu un nivel de umiditate crescut.
 12. Evitati afluxul de umiditate avand ca sursa difuzia vaporilor si a fluxului de aer.
 13. Evitati puntile termice, de exemplu prin fixari/inchideri.
 14. 0 structura de acoperis neventilata trebuie sa fie atent protejata impotriva patrunderii apei.
Prin aspectul sau ce combina stilul clasic cu eleganta si rafinamentul, Ruukki TSP Falt prezinta excelente proprietati la zgarieturi, la radiatia UV sau la intemperii si coroziune.

Garantia tehnica oferita de Ruukki pentru TSP Falt cu protectie PUREX este de 40 ani.
Produsul este disponibil intr-o gama variata de culori.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre acoperisurile metalice Ruukki, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Ruukki Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Tigla metalica Adamante Tabla faltuita Classic Tigla metalica Finnera Profil de tabla T20
 
Acoperisuri metalice Ruukki pentru case
9 produse

Adecvate pentru proiecte de renovare si la realizarea de constructii noi, sistemele de acoperis din tigla metalica Ruukki asigura solutii estetice, durabile si usor de intretinut. De asemenea au un aspect placut si un stil elegant, acordand si mai multa valoarea casei. Beneficiile cheie ale acoperisurilor metalice Ruukki sunt reprezentate de sistemele unice de protectie a tablei de otel, Purex™ si Pural™. Acestea asigura suprafetelor o durabilitate fara egal, protejandu-le in mod eficient impotriva zgarieturilor si coroziunii datorate zapezii si ghetii si garanteaza de asemenea faptul ca acestea nu-si vor pierde in timp culoarea din cauza radiatiilor UV ale soarelui

9 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Jgheab si burlan
Jgheab si burlan
Tigla metalica
Tigla metalica
Tabla metalica cutata si ondulata
Tabla metalica cutata si ondulata
Invelitori din tabla pentru acoperis si fatada
Invelitori din tabla pentru acoperis si fatada
Acoperis, fatada
Acoperis, fatada
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...