Contoarele de energie electrica Gewiss permit masurarea si vizualizarea pe afisaj a valorilor energiei active si reactive (exportate si importate) si a valorilor puterii active si reactive instantanee (exportate si importate). Contoarele au doua iesiri in impulsuri pentru controlul consumului de energie la distanta.
Centrale de masura de mare precizie din gama PowerLogic PM5000 si centrale de masura din gama EasyLogic PM2000.
Contoare monofazate sau trifazate de energie electrica activa, cu afisaj mecanic sau LCD, cu clasa de precizie 1/B, modalitate de montare pe sina de 35 mm (EN 60715), cu masurare directa sau indirecta si cu interfata pentru conectarea la un sistem centralizat de monitorizare si management a energiei electrice.
Contoarele compacte de energie 7KT PAC1600 sunt montate pe sina DIN in dulapurile de distributie a energiei si pot fi utilizate in multe aplicatii. Acestea masoara variabilele electrice de baza si afiseaza valorile direct pe afisajul dispozitivului de masurare respectiv. Datele energetice masurate pot fi comunicate sistemelor de gestionare sau facturare a energiei de nivel superior prin intermediul interfetei integrate de comunicatie, protocol Modbus RTU, astfel nu sunt necesare module suplimentare de comunicare.
Contoarele de energie din Seria 7M se caracterizeaza printr-un design inovator, un afisaj LCD retroiluminat si posibilitatea de a fi programate prin tehnologia NFC folosind aplicatia dedicata Finder Toolbox NFC. Gama de contoare de energie din Seria 7M consta in: cinci contoare de energie bidirectionale monofazate cu afisaj LCD Tipul 7M.24-0001/0010/0210/0310. Ideale pentru monitorizarea consumului casnic/industrial, in blocuri, sisteme fotovoltaice, locuri de campare, acestea se caracterizeaza prin terminale de alimentare si control sigilabile, butoane de navigare si programare sensibile la atingere si terminale de control certificate, si trei contoare de energie multifunctionale bidirectionale cu afisaj matricial iluminat Tipul 7M.38-0112/0212/0312. Certificate MID la 80 A, 70°C pentru sisteme trifazate cu 3 sau 4 fire si sisteme monofazate.
Contoarele de energie sunt folosite pentru aplicatii de: sub-contorizare, sub-facturare, alocare de costuri. Contoarele de energie electrica gama iEM3300, sunt folosite pentru masurarea energiei active (kWh). Avantajele noilor contoare de energie electrica Schneider Electric, din gama iEM3300: conectare pana la 125 A fara transformatoare de curent; alegerea tipului de raport de informare: iesire in puls sau Modbus/LON/BACnet/M-Bus; latime: 7 module de 18 mm; clasa de precizie: 1.
Contoarele de consum KRL Kontrol includ dispozitive cu conexiune directa si indirecta, monofazata si trifazata, modele simple si dispozitive cu diverse functii, intrari si iesiri multimetru, precum si cu certificare MID. Pe langa valorile de tensiune si curent, precum si de putere si consum, majoritatea instrumentelor de panou masoara si alti parametri importanti ai retelei (frecventa, factor de putere, armonici, etc.). Cu ajutorul modulelor de expansiune este posibila configurarea diferitelor comunicatii (USB, RS-232, RS-485, Ethernet, etc.), astfel incat acestea sa poata transmite date masurate si sa trimita semnale de eroare. Au un afisaj LCD grafic iluminat din spate, un meniu de navigare simplu si intuitiv si o precizie ridicata a masuratorilor.
Siemens Smart Infrastructure a adaugat in portofoliului sau de monitorizare a puterii Sentron dispozitivele de masurare a energiei 7KM PAC3220 si 7KM PAC3120. Aceste dispozitive inregistreaza date despre energie si sisteme din cladiri si instalatii industriale si le transfera prin protocoale standard de comunicare catre sistemul de management, automatizare si IoT. Aceste date pot fi apoi utilizate pentru a identifica caderile de tensiune, detecteaza disfunctionalitatile sistemului cat mai devreme si in mod proactiv poate preveni perioadele de oprire. Acest lucru le permite companiilor sa isi utilizeze energia eficient si disponibilitatea sistemului.
Transmitatoarele de date 7KN Powercenter 1000 colecteaza datele de la intrerupatoare de circuit miniaturale 5SL6 COM, 5SV6 COM AFDD / MCB, contactele auxiliare si de semnalizare defect 5ST3 COM. Comunica wireless in interiorul unui tablou electric general de distributie sau a unui tablou electric secundar de distributie, fiecare cu pana la 24 de aparate de protectie a circuitelor. Valorile masurate sunt salvate pentru o perioada de pana la 30 de zile in 7KN Powercenter 1000. Datele pot fi accesate prin Bluetooth cu dispozitive mobile la fata locului sau transmise sistemelor de nivel superior prin intermediul Modbus TCP. Cu sistemul de monitorizare a energiei SENTRON powermanager, fluxurile de energie pot fi vizualizate si optimizate. Prin intermediul platformei de date IoT 7KN Powercenter 3000, datele detectate pot fi transmise direct catre un server web sau catre aplicatii cloud.