Prima hala pasiva din Finlanda construita cu produse si sisteme metalice Ruukki
In carul proiectului, alaturi de Ruukki mai sunt implicati si urmatorii parteneri: Universitatea HAMK de Stiinte Aplicate, Federatia Municipala Häme pentru educatie profesionala superioara (HAKKY) si proiectantul principal Arkkitehtitoimisto Kaipainen Oy.
"Eficienta energetica este un factor esential pentru Ruukki ce contribuie la procesul de cercetare si dezvoltare al produselor sale. Constructia acestei cladiri-pilot incearca sa contribuie la dezvoltarea de solutii pentru constructii eficiente energetic pentru a intruni, printre altele, nevoile sectoarelor comercial, industrial si logistic. Impactul fiecarei solutii individuale asupra costurilor ciclului de viata al cladirii, incluzand costurile cu constructia si cele de functionare simulate, a fost evaluat in etapa de dezvoltare si planificare a proiectului. Principalul punct de pornire al proiectului a fost optimizarea intregului spatiu, nu numai a unei parti din acesta. Hala cu consum energetic aproape egal cu zero este mai competitiva decat o hala similara construita cu solutii traditionale de constructii", a declarat Petteri Lautso, Director Dezvoltare Durabila in cadrul Ruukki.
In cadrul proiectului se vor utiliza produsele si solutiile eficiente energetic din portofoliul Ruukki, prin imbinarea si captarea atat a caldurii din sol cat si a radiatiei solare. Pilonii Ruukki ce capteaza energia geotermala vor fi integrati in fundatia halei. In timpul iernii, acestia vor transfera energia din sol pentru a incalzi cladirea. Vara, pilonii vor transfera energia termica generata de panourile solare montate pe acoperis catre sol pentru a o stoca in scopul incalzirii cladirii in anotimpul rece. Peretii halei vor fi realizati cu sistemul Ruukki de panouri eficiente energetic care au la baza panouri sandwich cu etanseitate ridicata. In plus, acestia vor fi prevazuti cu celule fotovoltaice ce transforma razele solare in energie. Dimensiunile si orientarea ferestrelor cladirii au fost proiectate special pentru a asigura o eficienta energetica maxima. Se vor folosi asa-numitele ferestre destinate luminii de zi, cu un grad ridicat de izolare termica, ce vor reduce cat mai mult posibil utilizarea iluminatului artificial.
In structura halei vor fi instalati senzori si instrumente specifice pentru a verifica eficienta energetica de-a lungul ciclului de viata al cladirii. Datele generate vor fi utilizate de Ruukki in procesul de cercetare - dezvoltare pentru a proiecta noi produse care sa contribuie la constructia de cladiri sustenabile si eficiente energetic.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre produsele Ruukki, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Ruukki Romania Srl, folosind butonul corespunzator.