Prima hala ce va avea consum energetic aproape zero va fi construita de Ruukki in Hämeenlinna, Finlanda

Prima hala pasiva din Finlanda construita cu produse si sisteme metalice Ruukki

Ruukki ia parte la proiectul de constructie a unei hale cu un consum energetic aproape egal cu zero in campusul Universitatii HAMK de Stiinte Aplicate din Hämeenlinna. Hala pasiva ce urmeaza a fi realizata este mai competitiva decat structurile alternative ce au la baza solutii traditionale de constructii deoarece investitiile suplimentare necesare vor fi recuperate de-a lungul intregului ciclu de viata al cladirii prin utilizarea resurselor regenerabile, gratuite si inepuizabile.
Hala va avea o suprafata de aprox. 1500 m², iar lucrarile de constructie vor incepe in vara acestui an si vor fi finalizate in februarie 2015, fiind prima hala cu consum energetic aproape egal cu zero din Finlanda. Principala destinatie a cladirii va fi gazduirea ceremoniilor Universitatii HAMK de Stiinte Aplicate. In acelasi timp, unele spatii vor fi rezervate activitatilor de cercetare ale Ruukki.

In carul proiectului, alaturi de Ruukki mai sunt implicati si urmatorii parteneri: Universitatea HAMK de Stiinte Aplicate, Federatia Municipala Häme pentru educatie profesionala superioara (HAKKY) si proiectantul principal Arkkitehtitoimisto Kaipainen Oy.

"Eficienta energetica este un factor esential pentru Ruukki ce contribuie la procesul de cercetare si dezvoltare al produselor sale. Constructia acestei cladiri-pilot incearca sa contribuie la dezvoltarea de solutii pentru constructii eficiente energetic pentru a intruni, printre altele, nevoile sectoarelor comercial, industrial si logistic. Impactul fiecarei solutii individuale asupra costurilor ciclului de viata al cladirii, incluzand costurile cu constructia si cele de functionare simulate, a fost evaluat in etapa de dezvoltare si planificare a proiectului. Principalul punct de pornire al proiectului a fost optimizarea intregului spatiu, nu numai a unei parti din acesta. Hala cu consum energetic aproape egal cu zero este mai competitiva decat o hala similara construita cu solutii traditionale de constructii", a declarat Petteri Lautso, Director Dezvoltare Durabila in cadrul Ruukki.

In cadrul proiectului se vor utiliza produsele si solutiile eficiente energetic din portofoliul Ruukki, prin imbinarea si captarea atat a caldurii din sol cat si a radiatiei solare. Pilonii Ruukki ce capteaza energia geotermala vor fi integrati in fundatia halei. In timpul iernii, acestia vor transfera energia din sol pentru a incalzi cladirea. Vara, pilonii vor transfera energia termica generata de panourile solare montate pe acoperis catre sol pentru a o stoca in scopul incalzirii cladirii in anotimpul rece. Peretii halei vor fi realizati cu sistemul Ruukki de panouri eficiente energetic care au la baza panouri sandwich cu etanseitate ridicata. In plus, acestia vor fi prevazuti cu celule fotovoltaice ce transforma razele solare in energie. Dimensiunile si orientarea ferestrelor cladirii au fost proiectate special pentru a asigura o eficienta energetica maxima. Se vor folosi asa-numitele ferestre destinate luminii de zi, cu un grad ridicat de izolare termica, ce vor reduce cat mai mult posibil utilizarea iluminatului artificial.

In structura halei vor fi instalati senzori si instrumente specifice pentru a verifica eficienta energetica de-a lungul ciclului de viata al cladirii. Datele generate vor fi utilizate de Ruukki in procesul de cercetare - dezvoltare pentru a proiecta noi produse care sa contribuie la constructia de cladiri sustenabile si eficiente energetic.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre produsele Ruukki, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Ruukki Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Tigla metalica Adamante Tabla faltuita Classic Tigla metalica Finnera Profil de tabla T20
 
Acoperisuri metalice Ruukki pentru case
9 produse

Adecvate pentru proiecte de renovare si la realizarea de constructii noi, sistemele de acoperis din tigla metalica Ruukki asigura solutii estetice, durabile si usor de intretinut. De asemenea au un aspect placut si un stil elegant, acordand si mai multa valoarea casei. Beneficiile cheie ale acoperisurilor metalice Ruukki sunt reprezentate de sistemele unice de protectie a tablei de otel, Purex™ si Pural™. Acestea asigura suprafetelor o durabilitate fara egal, protejandu-le in mod eficient impotriva zgarieturilor si coroziunii datorate zapezii si ghetii si garanteaza de asemenea faptul ca acestea nu-si vor pierde in timp culoarea din cauza radiatiilor UV ale soarelui

9 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Hala industriala la cheie
Hala industriala la cheie
Jgheab si burlan
Jgheab si burlan
Panou sandwich, panou termoizolant
Panou sandwich, panou termoizolant
Casete si lamele de fatada
Casete si lamele de fatada
Tigla metalica
Tigla metalica
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...