ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale

Preparate impecabile. Atmosfera placuta. Arome subtile. Secretul unui restaurant sau afaceri de tip catering sta in toate aceste elemente. Dar toata aceasta perfectiune se bazeaza pe munca echipei din bucatarie, un loc in care vrei ca toata lumea sa lucreze eficient si in siguranta, si din care nu vrei ca mirosurile sa ajunga la oaspeti: nimeni nu isi doreste sa miroasa a mancare atunci cand iese in oras, nu?

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale

De asemenea, un singur lucru nu iti doresti cand ai o afacere HoReCa: sa trebuiasca sa opresti fluxul de lucru din cauza unei defectiuni in bucatarie, fie din cauza aburilor sau a grasimii.

Cum poti garanta, atunci, confort, siguranta si functionarea neintrerupta? Cu un sistem performant de ventilare destinat bucatariilor: fie cu ajutorul hotelor, fie cu plafoane de extractie atent calibrate.

Problema nr. 1: depunerile de grasime
Solutie: separatoare cu aerosol.

Mai ales pentru tipurile de restaurante fast-food, depunerile de grasime pot provoca probleme serioase daca sunt acoperite cu filtre sarma: curatare zilnica a sistemului, tubulaturi pline de grasime si filtre care trebuie inlocuite de minim o data pe saptamana.

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale

Separatoarele cu aerosol de la ATREA sunt produse de top la nivel european si ofera 2 optiuni de filtrare eficienta a grasimilor:

  1. Separatorul cu deflectoare este prezent in mod regulat in hotele si plafoanele de ventilare facand fata fara probleme celor mai stricte cerinte ale standardului privind ventilarea bucatariilor (EN 16282).
  2. Separatorul tip ciclon, cu parametri revolutionari, si cele mai mici particule de aerosoli din aer sunt separate, riscul de colmatare cu aerosolii extrasi din aer fiind redus la minim.


Rezultatul:
procesul de curatare are loc o data pe saptamana, tubulaturile nu mai prezinta depuneri, iar filtrele sunt schimbate o data pe luna si nu la 7 zile.

Separatoarele au trecut cu succes atat testele de ignifugare, cat si cele de separare a flacarii. Acest lucru le permite sa respecte cele mai stricte standarde (VDI 2052, EN1 6282, DIN 18869-5, etc.) cerute in operatiunile din bucatarii.

Problema nr. 2: igiena spatiului de gatit
Solutie: standarde riguroase de igiena.

In timpul procesului de gatire pot fi generate mai multe tipuri de substante nocive. Nu vrei ca aceste substante sa aiba un impact negativ asupra echipei de lucru sau sa ajunga in sala de mese, iar deschiderea unui geam nu va fi niciodata suficienta pentru un mediu de lucru sigur.

De aceea, un sistem eficient de ventilatie extrage perfect aerul viciat si il inlocuieste cu aer proaspat din exterior.

Sistemul de ventilatie pentru bucatarii ATREA rezolva, de asemenea, problema filtrarii fiabile a aerului rezidual, unde, pe langa filtrarea mecanica standard a grasimilor, poate fi montata si o a doua etapa de
filtrare UV-C, obtinandu-se astfel o eficienta de top de pana la 99,9% in eliminarea aerosolilor epuizati!

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale

Rezultatul este un cost semnificativ mai redus de intretinere si, cel mai important, un aer evacuat mai curat, fara mirosuri neplacute.

Dovada calitatii si functionalitatii acestui sistem este si certificarea TÜV la nivel european.

Problema nr. 3: spatiul disponibil
Solutie: hote si plafoane care se adapteaza nevoilor bucatariei

Prea multe hote, putere de extractie prea mica, iluminat incorect… atunci cand vine vorba de proiectarea ventilarii unei bucatarii sau spatiu de gatit, trebuie luati in considerare mai multi factori pentru ca sistemul rezultat sa fie perfect adaptat conditiilor de lucru:

  • suprafata bucatariei
  • utilizarea spatiului din bucatarie
  • lista aparatelor propuse (putere, amplasare)
  • factorul de sincronizare al tehnologiei propuse

Pentru a atinge un echilibru intre acesti 4 factori, procesul de selectie al solutiei de ventilare trebuie sa se adapteze mediului si modului de lucru.

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale

Astfel, sunt disponibile 2 optiuni: fie plafon de extractie, fie hote simple cu putere mare de extractie.

Solutia #1: plafoanele de extractie

Plafoanele de extractie tip TPV ofera o solutie all-in-one pentru bucatariile de dimensiuni mai mari (cum este cea din fabrica Skoda). Ele asigura atat extractia aerului viciat, ventilatia cu aer proaspat, cat si iluminare cu ajutorul becurilor LED.

Design-ul din otel inoxidabil garanteaza fiabilitatea sistemului chiar si in conditii de lucru cu abur din abundenta.

Solutiile ATREA pentru plafoane de extractie se adapteaza nevoilor echipei si numarului de echipamente destinate pregatirii mancarii si sunt predate “la cheie” gata pentru a fi folosite imediat.

Solutia #2: hote individuale.

Modelele ATREA pentru hote de bucatarie: KUBUS, MODIS 2, GRANDE, VARIANT si OPTIMA, fiecare cu avantaje unice pe piata si cu beneficii dovedite pentru echipa din bucatarie.

KUBUS: hota din otel inoxidabil AISI 304.
O hota simpla cu evacuare exclusiva, potrivita pentru aparate precum masini de spalat vase si cuptoare cu convectie pentru bucatarii de toate tipurile si dimensiunile. Functionarea elimina particulele de grasime din aerul evacuat, astfel incat nu este necesara instalarea de filtre de grasime.

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale - Hota KUBUS
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale - Hota KUBUS

MODIS 2: lumini LED integrate, garantie de 5 ani.
Solutia unica de proiectare bazata pe un sistem modular ofera clientului optiunea de livrare in sistem dezasamblat, fara port de conectare, dezasamblat cu port de conectare (asamblarea hotei la fata locului, fie de catre client, fie de catre producator), sau livrarea ca intreg. Acestea pot fi asamblate una langa alta pentru a crea un ansamblu mai lung sau suspendate spate in spate pentru a crea un ansamblu central deasupra blocului de gatit.

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale - Hota MODIS 2
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale - Hota MODIS 2

GRANDE: otel inoxidabil, iluminare eficienta energetic, control wireless lumina, spatiu urias de acumulare.
Plafonul sudat GRANDE, realizat integral din otel inoxidabil, a fost dezvoltat pentru a indeplini atat parametrii tehnici stricti ai VDI 2052 si EN 16282, cat si cerintele de proiectare ale clientului. Datorita acestor parametri, ea poate fi utilizata atat pentru extragerea blocurilor de gatit cu sarcini uriase, cat si ca element de design al evacuarii.

ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale - Hota GRANDE
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale - Hota GRANDE

VARIANT: alimentare integrata cu aer proaspat, design elegant, lumini LED integrate cu protectie IP65.
Hotele de bucatarie VARIANT asigura o extractie eficienta cu filtrare a aerului rezidual si, in acelasi timp, furnizarea de aer proaspat tratat pentru bucatarii de toate dimensiunile si configuratiile, de asemenea cu control automat al functionarii, la cerere.

OPTIMA: dimensiuni reduse, sistem sofisticat de control, schimbator cu recuperare de caldura, cu eficienta de pana la 68%.
Hota compacta unica cu recuperare de caldura, reincalzire, filtrare, alimentare cu aer si iluminare. OPTIMA este potrivita atat pentru cladiri noi, cat si pentru renovari cu spatiu limitat pentru instalarea unei unitati de tratare a aerului. Toate functiile sunt asigurate direct in hota, doar ventilatoarele cu parametrii necesari sunt instalate in conductele centrale de alimentare si evacuare.

… si daca ai nevoie de suport in ventilarea bucatariei profesionale…
ATREA te invita sa faci cunostinta cu profesionistii acestora, iar impreuna veti gasi solutia cea mai optima (atat ca eficienta, cat si ca costuri) pentru o bucatarie in care se lucreaza comod si in siguranta!

Clic aici pentru a descoperi toate avantajele liniei ATREA pentru bucatarii HoReCa!

Produse mentionate in articol
Hota de extractie abur KUBUS Hota de extractie cu montaj la perete MODIS 2 Hota de extractie cu montaj tip insula GRANDE Hota de extractie cu compensare de aer proaspat VARIANT
 
Hote si tavane de extractie Atrea pentru bucatarii profesionale
5 produse

ATREA poate furniza o solutie completa pentru ventilatia de bucatarie – de la plafonul de ventilatie la unitatea de manevrare aer cu recuperare de caldura. Faptul ca intregul serviciu este intr-un singur pachet, ofera un avantaj competitiv urias, deoarece este atat convenabil, cat si confortabil pentru client. Sistemul de ventilatie ATREA este conceput conform VDI 2052. Constructia sistemului de ventilatie indeplineste cele mai stricte criterii in ceea ce priveste cerintele legate de sanatate si design. Spatiul bine luminat al intregii bucatarii, alimentarea cu aer proaspat, fara curent, si extragerea perfecta, toate acestea, impreuna cu avantajul suplimentar al unui sistem de control modern, creeaza un mediu placut si curat pentru personalul bucatariei.

5 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Cum alegi corect ventilatia pentru bucatarii profesionale: 5 factori prezentati de catre specialistii ATREA
Cum alegi corect ventilatia pentru bucatarii profesionale: 5 factori prezentati de catre specialistii ATREA
Pentru un sistem optim ce respecta cele mai riguroase standarde de igiena, siguranta si eficienta
Cum alegi corect ventilatia pentru bucatarii profesionale: 5 factori prezentati de catre specialistii ATREA
Ghid complet ventilatie intr-o bucatarie profesionala cu ATREA Romania
Ghid complet de ventilatie intr-o bucatarie profesionala cu ATREA Romania
Implementarea unui proiect de ventilatie, bine gandit, intr-o bucatarie profesionala
Ghid complet de ventilatie intr-o bucatarie profesionala cu ATREA Romania
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Loc unic, cerinte unice, solutie unica
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Atrea prezinta solutii pentru alegerea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale din domeniul HoReCa
Atrea prezinta solutii pentru alegerea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale din domeniul HoReCa
Ventilatia in bucataria profesionala: cum alegi solutia perfecta?
Atrea prezinta solutii pentru alegerea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale din domeniul HoReCa
Avantajele montarii unui plafon cu ventilatie si recuperare de caldura ATREA
Avantajele montarii unui plafon cu ventilatie si recuperare de caldura ATREA
Ventilarea eficienta in bucataria unui restaurant
Avantajele montarii unui plafon cu ventilatie si recuperare de caldura ATREA
Categorii
Hota
Hota
Echipament de bucatarie
Echipament de bucatarie
Echipamente
Echipamente
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...