Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha

Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha

Loc unic, cerinte unice, solutie unica

Despre Pralinqa

Pralinqa este o companie care a fost fondata in 2022. Este angajata in productia de praline de ciocolata si inghetata italiana sau gelato. Se mandresc cu ingrediente de calitate, pe care le transforma apoi in versiuni exclusive de ciocolata si gelato.

Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
In noiembrie 2021, ATREA a fost contactata de proprietarul Q - Burger BAR pentru a oferi consultanta cu privire la noul sau proiect, productia de praline si gelato (inghetata italiana). Acest proiect unic a avut ca scop crearea unor produse de calitate inspirate de designul perlelor de Jablonec.

Provocarea

Primul pas a fost o intalnire in spatiul de productie planificat, unde s-a discutat despre viziunile si cerintele pentru echipamente si mediu. Cheia a fost rezolvarea problemei ventilatiei, care a inclus initial cerinta de a avea doua hote pentru un aragaz cu inductie si o cutie de aerografiere. Dupa o evaluare atenta, specialistii ATREA au propus o alternativa sub forma unui plafon de ventilatie, care se potrivea mai bine cu stilul si functionalitatea spatiului. Acest sistem de ventilatie asigura o extractie eficienta direct deasupra mesei de lucru si asigura curatenia si conditiile de lucru igienice, fara a raspandi inutil vopseaua in zona.

Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
O alta cerinta importanta a fost controlul temperaturii in zona de productie, care trebuia sa fie mentinuta intre 18°C si 20°C. Profesionistii ATREA au proiectat instalarea plafonului bucatariei, DUPLEX Basic si o unitate exterioara Fujitsu cu o putere termica de 14 kW, pentru a satisface cerintele de temperatura chiar si in timpul sezonului cald si pentru a asigura incalzirea in lunile de iarna.

Solutia

Dupa instalarea tuturor echipamentelor, specialistii ATREA au participat la operatiunea de proba pentru a regla cu precizie performanta unitatii de recuperare a caldurii si setarile unitatii de racire Fujitsu. Datorita accesului de la distanta la unitati, profesionistii ATREA au reusit sa raspunda rapid la schimbarile de conditii si sa asigure o functionare optima chiar si in conditii de temperaturi extreme.

Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha
Studiu de caz ATREA: Pralinqa, Jablonec nad Nisou, Republica Ceha

Rezultatul montarii unitatii DUPLEX Basic si a plafonului de ventilatie

  • Dimensiuni compacte: Dimensiuni compacte cu accent pe adancime si pe solutii inteligente pentru spatii de instalare limitate.
  • Greutate redusa: Unitatile de tratare a aerului ATREA se bucura de o greutate redusa datorita recuperatorului de caldura din plastic si a izolarii usoare incoporate in carcasa.
  • Eficienta ridicata: Recuperatoare de caldura cu eficienta ridicata dezvoltate si produse de ATREA si ventilatoare de clasa superioara cu economie de energie.
  • Sistem de control propriu: Sistemul de control de inalta tehnologie dezvoltat si produs intern este adaptat direct la unitatile noastre de tratare a aerului si este utilizat in tot portofoliul.
Produse mentionate in articol
Plafoane de ventilatie si extractie pentru bucatarii profesionale Atrea
 
Plafoane de ventilatie si extractie pentru bucatarii profesionale Atrea

Plafon de extractie si ventilatie este alcatuit dintr-o retea de conducte de extractie, colectare si alimentare cu aer proaspat. In varianta standard plafinul este prevazut cu tuburi fluorescente sau LED-uri pentru un iluminat integral al bucatariei. Solutie de plafoane de ventilatie si climatizare respecta reglementarile VDI 2052 in vigoare, privind ventilatia bucatariilor. Componentele tavanului fals sunt realizate din inox. Suprafata de compensare aer este confectionata dintr-un difuzor textil microperforat pentru zone de mari dimensiuni. Designul perfect si functia permit conectarea bucatariei cu zona restaurantului. Iluminarea se realizeaza cu tub fluorescent protejat impotriva umiditatii, cu un tavan fals transparent. SKV – in varianta standard conductele au un profil trapezoidal, partea inferioara convexa este realizata din inox de 1 mm grosime. TPV – in varianta standard, conductele au un profil triunghiular, componentele tavanului fals fiind realizate din inox de 1 mm grosime. Conductele de colectare sunt identite pentru SKV si TPV, acestea fiind realizate din inox alimentar cu imbinari etanse fara flansa, laturile avand deschideri etanse de inspectie si curatare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura DUPLEX Basic
 
Centrale de tratare aer cu recuperare de caldura DUPLEX Basic

Unitatile DUPLEX Basic au fost proiectate pentru o ventilatie cu recuperare de caldura in spatii comericale si industriale unde aerul este viciat atat de oameni cat si de masini. Exemplu: bucatarii profesionale, hale de productie, hale de depozitare, spatii de birou etc. Unitatile din seria DUPLEX Basic sunt disponibile in 3 variante de montaj: DUPLEX Basic1400-15100 m³/h - unitati cu montaj la interior. (suspendat de plafon, vertical la perete, orizontal pe pardoseala); DUPLEX Basic-V - unitati cu montaj vertical, la interior, cu toate racordurile orientate in sus; DUPLEX Basic-N - unitati cu montaj la exterior.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Atrea prezinta solutii pentru alegerea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale din domeniul HoReCa
Atrea prezinta solutii pentru alegerea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale din domeniul HoReCa
Ventilatia in bucataria profesionala: cum alegi solutia perfecta?
Atrea prezinta solutii pentru alegerea sistemului de ventilatie in bucatariile profesionale din domeniul HoReCa
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
Preparate impecabile. Atmosfera placuta. Arome subtile. Secretul unui restaurant sau afaceri de tip catering sta in toate aceste elemente. Dar toata aceasta perfectiune se bazeaza pe munca echipei din bucatarie, un loc in care vrei ca toata lumea sa lucreze eficient si in siguranta, si din care nu vrei ca mirosurile sa ajunga la oaspeti: nimeni nu isi doreste sa miroasa a mancare atunci cand iese in oras, nu?
ATREA prezinta top 3 provocari si solutii in ventilarea bucatariilor profesionale
Categorii
Placa mobilier, element de mobilier, fiting mobila, tapiterie
Placa mobilier, element de mobilier, fiting mobila, tapiterie
Sistem de ventilatie industrial
Sistem de ventilatie industrial
Automatizare control si comanda ventilatie
Automatizare control si comanda ventilatie
Dispozitiv de masurare si control ventilatie
Dispozitiv de masurare si control ventilatie
Element de introducere si de evacuare a aerului
Element de introducere si de evacuare a aerului
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...