Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: solutii de la Alukönigstahl

Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: solutii de la AluKönigStahl

Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel a indeplinit, cu succes, toate obiectivele pe care si le-a propus pentru anul 2020, inclusiv o cifra de afaceri peste 20,4 milioane de euro.

„Anul 2020 si pandemia au adus schimbari in toate domeniile, inclusiv in industria constructiilor. Alukönigstahl, cu o vechime de 25 de ani pe piata din Romania, a trebuit sa se adapteze de la un moment la altul la noile conditii, modificand inclusiv procesele de lucru. Lucand in echipa, am reusit intotdeauna sa gasim solutii eficiente la provocarile aparute”, spune Attila Beer, Administrator al Alukönigstahl.

Printre obiectivele realizate anul care a trecut se numara consolidarea echipei, reorganizarea logistica, eficientizarea proceselor si a fluxului de supply chain, precum si digitalizarea cat mai multor activitati. Compania investeste in mod constant pentru a raspunde asteptarilor clientilor sai, motiv pentru care a reconfigurat depozitul din Jilava, a achizitionat sisteme de depozitare noi si adecvate unui flux rapid de activitate si a implementat o serie de sisteme moderne de gestiune. Dintre acestea pot fi mentionate: locatii si coduri de bare pentru identificarea corecta si trasabilitatea produselor, scannere portabile pentru cresterea eficientei si scaderea riscurilor de manipulare incorecta. Procesul de eficientizare a activitatii logistice va fi continuat si in 2021 prin implementarea unui ERP adaptat cerintelor si dinamicii companiei. In ceea ce priveste investitia in digitalizare, ne mandrim cu dezvoltarea platformei digitale proprii AKS Connect, unde clientii nostri pot plasa comenzi si pot urmari online statusul livrarilor pentru fiecare articol, in orice moment.

„Astfel, ne asiguram ca si anul acesta vom reusi, in ciuda pandemiei, sa gestionam rapid posibile blocaje de aprovizionare si sa respectam termenele de livrare catre toti partenerii din tara. Indiferent de marimea proiectului de constructii, vom fi alaturi de clientii nostri cu solutii si cu o gama extrem de diversa de produse, potrivite pentru proiecte de toate categoriile, fie ele rezidentiale sau comerciale, prin livrare prompta si servicii premium, de la finisarea suprafetelor, pana la programe de calcul specializate pentru produsele noastre”, completeaza Attila Beer, Administrator Alukönigstahl.

Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: solutii de la AluKönigStahl
Proiecte mici, proiecte mari, un numitor comun: solutii de la AluKönigStahl

Si in 2020 ne-am implicat in proiecte atractive. Anul a inceput cu finalizarea Ana Tower cu cei 12.000 m² de perete cortina. Chiar daca inca asteptam unele proiecte care urmau sa inceapa in 2020, solutiile noastre de sisteme arhitecturale au fost livrate la proiecte precum U Center din Bucuresti cu 13.000 m² de perete cortina FWS 50 si tamplarie din aluminiu cu izolatie termica superioara, sau Offices Jiului 8 in care am integrat tamplarie Schüco AWS/ ADS si 17.500 m² de perete cortina FWS 50. Alte proiecte, precum Banca Transilvania – sediul Central din Cluj - Napoca, Millo Offfice si Tandem Office din Bucuresti folosesc solutii arhitecturale Schüco. In Timisoara cladirea de birouri Continental are ferestre AWS 65 cu actionare mecatronica Schüco AvanTec SimplySmart si usi vitrate rezistente la foc.

In domeniul rezidential, am fost implicati in realizarea a peste 5000 de apartamente midle si high class, cum ar fi proiectele Luxuria Residence si Cloud 9 Residence care au ferestre AWS 70.HI si usi ADS 70.HI, foarte bine izolate din punct de vedere termic. De asemenea, ne mandrim cu faptul ca suntem implicati in multe alte proiecte care au inceput in 2020 la nivel national, dintre care mentionam: Wings Residence Cluj, Sea On & Lake On Mamaia, Nordis Residence, Tomis Park Constanta, Banat Art of Living din Timisoara. Solutiile noaste au fost utilizate si pentru alte tipuri de proiecte, precum Bazinul Olimpic din Targul Mures, Piata Sudului din Bucuresti, sau Complexul sportiv Sepsi OSK din Sfantul Gheorghe (pentru care am livrat usi rezistente la foc). Un domeniu nou si o tema interesanta este renovarea monumentelor istorice, de exemplu Manastirie Dragomirna si Biserica Domnita Balasa din Bucuresti, obiective la care solutiile de tamplarie izolata din otel Jansen au avut succes.

Anul 2021 regaseste compania pe o pozitie competitiva solida, cu perspective de crestere, in pofida provocarilor actuale. La inceputul lunii februarie, am lansat platforma online i.NNOVATIONNOW pentru a sprijini activitatea de pregatire profesionala online a partenerilor nostri. Platforma cuprinde toate noutatile in materie de produse si cele mai importante servicii oferite de Schüco, Jansen si Warema, prezentate intr-un mod distractiv si informativ, in cadrul careia partenerii Alukönigstahl pot parcurge prezentari de produse, pot participa la tururi tematice virtuale si webinarii.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care s-a impus ca un etalon de excelenta si creativitate in industria in care activeaza. In cei 25 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl Romania a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 5.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Produse mentionate in articol
Sisteme Schüco de usi glisante si pliante Sistem de usi glisante Schüco ASS 77 PD Sistem izolat pentru usi glisante Schüco ASE 60 Sistem de usi glisante Schüco ASE 67 PD
 
Sisteme Schüco de usi glisante si pliante din aluminiu
5 produse

Usile glisante de la Schüco se impun prin polivalenta lor: ca treceri transparente sau separatori de spatii ele pun accente in spatiiul interior - sau creaza treceri generoase catre exterior. Mai mult, dotarea, designul si tehnologia sunt bineinteles de cea mai inalta calitate si nu lasa nici o doleanta nesatisfacuta. Design atractiv, posibilitati de creatie individuale, economiseste spatiu, posibilitati multiple de utilizare, ca usa de balcon sau terasa, in sera sau ca inchidere de spatiu, diverse variante de deschidere, larga diversitate cromatica, usor de folosit si silentios, siguranta a sistemului, inalta izolare termica, protectie antiefractie.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 75 PD.SI Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 90 AC.SI Sistem de aluminiu pentru usi de intrare Schüco AD UP 75/90 Sisteme pentru usi Schüco ADS
 
Sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru usi si ferestre
11 produse

Schüco ofera o gama variata de sisteme de profile din aluminiu pentru usi si ferestre. Datorita gamei variate de produse se poate gasi usor seria care se potriveste cel mai bine fiecarei dorinte. Acestea indeplinesc cele mai mari exigente in ceea ce priveste izolarea termica si siguranta antiefractie.

11 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de profile din otel Jansen Art' 15 Sistem de profile Jansen pentru usi liftant-glisante Sisteme de profile din otel Jansen Janisol Arte 2.0 Sisteme de profile din otel Jansen Janisol HI
 
Sisteme de profile din otel Jansen
5 produse

Otelul este deosebit de robust si rezistent la deteriorari mecanice si ofera avantaje in ceea ce priveste antiefractia, protectia fonica si antifoc. Formele rafinate ale profilelor pot prelua cu success solicitarile privitoare la rezistenta la flambare, torsiune si indoire. Totodata valorile statice bune ale otelului fac posibila o dimensiune minima a profilelor.
Datorita rezistentei ridicate a otelului si a otelului inoxidabil, usile Jansen Janisol sunt perfecte pentru cladiri cu trafic ridicat, cum ar fi: institutii publice, spitale, scoli si centre sportive. Otelul inoxidabil adauga un aspect elegant si reduce intretinerea la minimum. Asadar, otelul inoxidabil Janisol este alegerea potrivita pentru centre comerciale, banci si hoteluri.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de perete cortina din aluminiu Schüco FWS 50/60 Sistem din aluminiu pentru fatade structurale Schüco FWS 50 SG Sistem perete cortina Schüco FWS 60 CV Sistem perete cortina Schüco FWS 35 PD
 
Sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru fatade si luminatoare
6 produse

Fie aluminiu sau otel, perete cortina clasic cu montanti si rigle sau modular: ALUKÖNIGSTAHL este specialist in pereti cortina si luminatoare. Posibilitatile de utilizare flexibile cu respectarea cerintelor moderne pentru invelisuri de cladiri reprezinta un standard contemporan.

6 produse
Brosura
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ventilatie incastrat in fereastra Schüco VentoTherm Twist Sistem de ventilatie fonoizolant integrat in ferestre Schüco VentoFrame Asonic
 
Sisteme Schüco de ventilatie descentralizata
2 produse

Sistemele de ventilatie incastrate in fereastra cu recuperare de caldura Schüco VentoTherm Twist si Ventotec, si sistemul de ventilatie fonoizolant integrat in fereastra Schuco VentoFrame Asonic.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Alukönigstahl: Protectia la foc se poate face ca la carte si in Romania
Alukönigstahl: Protectia la foc se poate face ca la carte si in Romania
Prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum este Aluco, partener Alukönigstahl. Din acest an, compania poate aplica marcajul CE si comercializa usi de exterior din sisteme de aluminiu Schüco rezistente la foc, conform standardelor de produs SR EN 14351-1 impreuna cu SR EN 16034-1. Acest certificat se emite anual, in urma controlului productiei in fabrica.
Alukönigstahl: Protectia la foc se poate face ca la carte si in Romania
i.NNOVATIONNOW - noua platforma online de la Alukönigstahl
i.NNOVATIONNOW - noua platforma online de la Alukönigstahl
Un an - Expozitie permanenta - Nenumarate inovatii!
i.NNOVATIONNOW - noua platforma online de la Alukönigstahl
Alukönigstahl – 25 de ani de excelenta in Romania
Alukönigstahl – 25 de ani de excelenta in Romania
Alukönigstahl, lider pe piata sistemelor din aluminiu si otel, implineste 25 de ani de performanta si inovatie in Romania. Pioniera in industria anvelopelor pentru cladiri, compania si-a adus contributia, de-a lungul unui sfert de secol, la peste 6.000 de proiecte si constructii reprezentative pentru care a identificat solutii arhitecturale complexe, menite sa optimizeze eficienta energetica si sustenabilitatea.
Alukönigstahl – 25 de ani de excelenta in Romania
Categorii
Produs metalic semifinit
Produs metalic semifinit
Element de fixare pentru placari
Element de fixare pentru placari
Folie de protectie termica, solara si antiefractie
Folie de protectie termica, solara si antiefractie
Sticla plana, sticla curbata
Sticla plana, sticla curbata
Glaf de fereastra, pervaz
Glaf de fereastra, pervaz
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...