Alukönigstahl prezinta Schüco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila

Alukönigstahl prezinta Schüco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila

Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM

Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor. Acest lucru dovedeste ce este deja posibil din punct de vedere tehnic astazi si cum pot fi combinate cele mai inalte standarde de design, functionalitate si durabilitate intr-un singur proiect de succes.

Schüco One a fost onorat de Consiliul German pentru Cladiri Durabile (DGNB) cu cele mai inalte doua calificative Platinum pentru sustenabilitate si Diamond pentru designul si calitatea arhitecturala a cladirii. “Certificarea DGNB este considerata a fi cea mai exigenta dintre sistemele de certificare din lume. Proiectul a obtinut cel mai inalt nivel: Platinium si a primit, de asemenea, DGNB Diamond pentru designul sau remarcabil si calitatea culturii cladirilor. Acestea sunt cele mai bune exemple ale standardelor inalte de sustenabilitate cu care a fost proiectat si construit noul sediu Schüco”, explica Dr. Christine Lemaitre, Director General al DGNB.

In plus, Schüco One a primit si certificare LEED Planinum, cea mai inalta certificare LEED pentru implementarea criteriilor de sustenabilitate in categoriile localizare si transport, eficienta resurselor, energie si atmosfera, climat interior, inovatie si materiale. In evaluarea pentru certificarea BREEAM, noul sediu al companiei a reusit sa indeplineasca 80,48% din criterii. Schüco a primit deja asa-numita Validare Assesor, iar clasificarea oficiala din partea BREEAM este asteptata in vara anului 2023. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) este un sistem de evaluare a aspectelor ecologice si socio-culturale ale durabilitatii cladirilor, creat in Marea Britanie. Pentru evaluarea cuprinzatoare a Schüco One, au fost luate in considerare si diverse criterii, cum ar fi: consumul de energie si apa, constructia si materialele, precum si impactul ecologic al cladirii asupra mediului.

“Schüco One a abordat problemele schimbarilor climatice inca de la inceput. Acest proiect, inspirat din principiile Cradle to Cradle, dovedeste ca arhitectura buna si sustenabilitatea holistica pot fi aduse impreuna cu rezultate demonstrabile, subliniaza Dr. Peter Mösle, Partener la Drees & Sommer si Director General al EPEA GmbH.

Alukönigstahl prezinta Schüco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila
Alukönigstahl prezinta Schüco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila

Loc de munca sanatos si durabil

Pe langa cele trei certificate de sustenabilitate, verificarea tuturor materialelor livrate pe santier conform standardului Sentinel Haus Institut confirma calitatea foarte buna a cladirii de birouri din punctul de vedere al sanatatii angajatilor. “Ca parte a managementului nostru al calitatii sanatatii, am oferit sprijin intensiv tuturor celor implicati. Cursurile de instruire si produsele testate pentru sanatate din platforma noastra online Sentinel Portal, inspectiile la fata locului si masuratorile finale ale aerului interior, formeaza baza pentru un mediu de lucru mai sigur si mai sanatos. Acest lucru aduce beneficii atat angajatilor Schüco, cat si companiei, angajatii fiind motivati si concediile medicale reduse, explica Peter Bachmann, Director General al Institutului Sentinel House.

In plus, intregul sistem de fatada este certificat Cradle-to-Cradle (C2C). Utilizarea materialelor si produselor certificate C2C asigura faptul ca aceasta cladire continua sa ofere beneficii chiar si atunci cand a ajuns la sfarsitul duratei sale de viata utila prin readucerea componentelor sale in ciclul materialelor tehnice. Acest lucru promoveaza economia circulara si reduce depozitarea deseurilor. La rezultatele certificarilor constribuie si conceptul energetic inovator al Schüco One. Cladirea este legata la reteaua de termoficare locala si are si o pompa geotermala.

Anvelopa cladirii, realizata cu o solutie personalizata de Schüco Engineering, combina calitatile estetice cu proprietatile tehnice ale sistemelor Schüco si este extrem de eficienta din punct de vedere energetic. Caracteristicile de izolare termica ale ferestrelor sunt completate de diverse sisteme de umbrire si de ventilatie descentralizata, si toate aceste concepte impreuna se transpun in performantele exceptionale ale constructiei. Pentru mai multe detalii despre solutiile folosite pentru reusita proiectului Schüco One, cititi articolul de pe blog-ul Alukönigstahl.

Alukönigstahl prezinta Schüco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila
Alukönigstahl prezinta Schüco One, prima cladire din lume de trei ori sustenabila

Fatade verzi

Parterul este caracterizat de transparenta, cele doua sisteme de perete cortina folosite FWS 50 si FWS 35 PD imbinandu-se armonios. O sectiune de fatada cu plante verzi, aflata in zona de intrare a Schüco One formeaza tranzitia catre cladirea existenta, fostul sediu al companiei, subliniind caracterul durabil al proiectului. A fost utilizata solutia de sistem Schüco Green Façade, in care plantele cresc in alveole din lana umplute cu pamant. Aceasta solutie pentru fatade cu plante verzi produce oxigen, contribuie la un micro si macroclimat pozitiv si promoveaza biodiversitatea.

In cei 27 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia , Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North fac parte deasemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina. 

Produse mentionate in articol
Sisteme Schüco de usi glisante si pliante Sistem de usi glisante Schüco ASS 77 PD Sistem izolat pentru usi glisante Schüco ASE 60 Sistem de usi glisante Schüco ASE 67 PD
 
Sisteme Schüco de usi glisante si pliante din aluminiu
5 produse

Usile glisante de la Schüco se impun prin polivalenta lor: ca treceri transparente sau separatori de spatii ele pun accente in spatiiul interior - sau creaza treceri generoase catre exterior. Mai mult, dotarea, designul si tehnologia sunt bineinteles de cea mai inalta calitate si nu lasa nici o doleanta nesatisfacuta. Design atractiv, posibilitati de creatie individuale, economiseste spatiu, posibilitati multiple de utilizare, ca usa de balcon sau terasa, in sera sau ca inchidere de spatiu, diverse variante de deschidere, larga diversitate cromatica, usor de folosit si silentios, siguranta a sistemului, inalta izolare termica, protectie antiefractie.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 75 PD.SI Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 90 AC.SI Sistem de aluminiu pentru usi de intrare Schüco AD UP 75/90 Sisteme pentru usi Schüco ADS
 
Sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru usi si ferestre
11 produse

Schüco ofera o gama variata de sisteme de profile din aluminiu pentru usi si ferestre. Datorita gamei variate de produse se poate gasi usor seria care se potriveste cel mai bine fiecarei dorinte. Acestea indeplinesc cele mai mari exigente in ceea ce priveste izolarea termica si siguranta antiefractie.

11 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Sistem biometric pentru control acces Schüco Fingerprint Easy Sistem de management al usilor Schüco Door Control System Sistem de automatizare pentru usa de intrare Schüco BlueCon Dispozitiv de control al ferestrelor Schüco SensTrack wireless
 
Sisteme Schüco pentru automatizarea cladirilor
5 produse

Sisteme Schüco Door Control System, sisteme biometrice de acces Fingerprint, sistem de automatizare pentru usa de intrare BlueCon, feronerie motorizata complet ascunsa pentru ferestre Schüco TipTronic SimplySmart si dispozitiv de control al deschiderii si inchiderii ferestrelor Schüco SensTrack wireless.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de profile PVC Schüco LivIng cu izolare termica la nivel de casa pasiva Ferestre Schüco TopAlu Sisteme Schüco CT 70 Usi liftant-glisante din PVC cu izolatie termica superioara Schüco ThermoSlide
 
Sisteme de profile Schüco din PVC
5 produse

Printr-o usa atractiva se poate in mod deosebit scoate in evidenta stilul individual al caselor. Astfel, va stau la dispozitie culorile si foliile cunoscute, ca si o larga varietate de umpleri.
La alegerea ferestrelor din PVC beneficiati de calitate, design si inovatie. Sistemele de ferestre din PVC de la Schüco combina aceste caracteristici, care formeaza un sortiment multifunctional, facand posibile libertatea cat mai mare de creatie si siguranta superioara de proiectare.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sisteme de perete cortina din aluminiu Schüco FWS 50/60 Sistem din aluminiu pentru fatade structurale Schüco FWS 50 SG Sistem perete cortina Schüco FWS 60 CV Sistem perete cortina Schüco FWS 35 PD
 
Sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru fatade si luminatoare
6 produse

Fie aluminiu sau otel, perete cortina clasic cu montanti si rigle sau modular: ALUKÖNIGSTAHL este specialist in pereti cortina si luminatoare. Posibilitatile de utilizare flexibile cu respectarea cerintelor moderne pentru invelisuri de cladiri reprezinta un standard contemporan.

6 produse
Brosura
BIM
Vezi detalii
Card produs
Fatada textila Schüco FACID Freestyle
 
Fatada textila Schüco FACID

Schüco FACID deschide noi posibilitati pentru modelarea flexibila a fatadelor. Noua fatada textila ofera un spectru vast de creativitate prin modelarea tridimensionala si prin posibilitatea imprimarii digitale a materialului textil. In functie de modul de utilizare si de tipul cladirii se pot alege diverse tipuri de tesaturi, toate avand durata mare de viata.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ventilatie incastrat in fereastra Schüco VentoTherm Twist Sistem de ventilatie fonoizolant integrat in ferestre Schüco VentoFrame Asonic
 
Sisteme Schüco de ventilatie descentralizata
2 produse

Sistemele de ventilatie incastrate in fereastra cu recuperare de caldura Schüco VentoTherm Twist si Ventotec, si sistemul de ventilatie fonoizolant integrat in fereastra Schuco VentoFrame Asonic.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa din PVC, profil din PVC
Fereastra si usa din PVC, profil din PVC
Fereastra si usa din lemn-aluminiu
Fereastra si usa din lemn-aluminiu
Perete cortina, fatada tip plasa metalica, acoperis de sticla
Perete cortina, fatada tip plasa metalica, acoperis de sticla
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...