“Sustenabilitatea nu este o tendinta, ci o atitudine.” reprezinta un motto de multi ani pentru Schüco
In calitate de membru fondator al REWINDO din 2002, compania a oferit un exemplu de pionierat pentru economia circulara in industria ferestrelor. Incepand din 2023, odata cu infiintarea RE:CORE GmbH, Schüco contribuie, in mod direct, la reciclarea deseurilor din productie si a materialelor provenite de la ferestrele dezafectate.
In 2023 compania a lansat programul de sustenabilitate Schüco Carbon Control, iar primele produse integrate in acest concept au fost profilele din aluminiu cu variantele de Low Carbon Aluminium si Ultra Low Aluminium.
Urmatorul pas a fost dezvoltarea sustenabila a gamei de produse din PVC, luand in considerare materialele utilizate pentru productie. In calitate de actionar la REWINDO si de membru al VinylPlus, compania s-a angajat sa creasca an de an utilizarea materialelor reciclate. Prin intermediul RE:CORE, Schüco se asigura ca materiile prime secundare sunt reintroduse in circuitul de reciclare si considera ca este responsabila pentru conservarea resurselor. Ca materie prima reciclabila, PVC-ul contribuie la un continut redus de CO₂ si, prin urmare, la profilele Schüco PVC-U cu emisii reduse de CO₂. In plus, PVC-ul poate fi reciclat de pana la sapte ori dupa utilizare si poate fi reintrodus in ciclul materialelor. Astfel, producatorul va creste treptat utilizarea materialelor reciclate in profilele din PVC standard, reducand consumul de materii prime primare. In consecinta, din ianuarie 2024, profilele din sistemul Schüco LivIng au un miez realizat din material reciclat colorat.
Valoare adaugata oferita clientilor
“Cu elementele de tamplarie din PVC realizate din materiale care economisesc resursele, clientii nostri contribuie la reducerea amprentei de carbon a unei cladiri. In plus, aceste profile indeplinesc cerintele principalelor sisteme de certificare in domeniul constructiilor: DGBN, QNG, BREEAM si sustin economia circulara din industria constructiilor, contribuind in mod activ la atingerea obiectivelor din cadrul Green Deal-ului european”, arata Atilla Beer, Country Manager Alukönigstahl Romania si Moldova.
In plus fata de aceste profile standard, Schüco ofera doua variante suplimentare de materiale, care raspund unor cerinte specifice pentru certificarea cladirilor: profile cu un continut reciclat garantat sau profile realizate din PVC primar 100 % (fara continut reciclat).
In luna martie, la expozitia internationala FENSTERBAU FRONTALE 2024, Schüco isi va prezenta portofoliul actual de produse si servicii, inclusiv pe cele noi. Vizitatorii vor putea descoperi exponatele in standul 507 din hala 7. Subiectul central va fi sustenabilitatea, dezvoltat pe trei teme: “CARBON CONTROL”, “RESIDENTIAL” si “DIGITAL”. Accentul va fi pus pe bilantul de CO₂ al sistemelor de ferestre, usi si sisteme glisante si pe raspunsurile la intrebarea: Cum pot fi indeplinite cel mai bine cerintele pentru constructiile rezidentiale cu emisii reduse de CO₂?
Exista solutii pentru constructii rezidentiale, din PVC, aluminiu sau hibrid. Acestea pot fi la fel de potrivite pentru constructii noi sau renovari, pentru case individuale sau blocuri de apartamente. Pe langa produsele bine cunoscute, precum sistemul Schüco LivIng sau sistemul hibrid Schüco Symbiotic, vor fi prezentate si inovatiile Schüco FocusIng si Schüco Perfect. Sistemul de ferestre Schüco FocusIng, cu adancimea de profil de 76 de mm, este o combinatie de performanta optima si materiale durabile, conceput pentru a maximiza proportia de material reciclat.
Sistemul Schüco Perfect reprezinta o solutie de sistem gandita pentru eficientizarea si optimizarea proiectarii, fabricatiei si montajului elementelor de tamplarie. Elemente complementare, cum sunt protectia solara sau plasele impotriva insectelor, pervazul ferestrei, protectia impotriva caderilor sau chiar pragurile, pot fi livrate prefabricate si preasamblate, astfel incat instalarea pe santier dureaza doar zece minute.
In concluzie, tematica expozitiei se concentreaza pe anvelopa cladirii cu emisii reduse de CO₂, pe serviciile digitale si pe constructiile rezidentiale, reflectand modul in care toate domeniile companiei se impletesc cu subiectul sustenabilitatii, unde Schüco are un rol de pionierat.
In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Skytower, Globalworthtower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia, Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North fac parte de asemenea din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati produsele companiei Alukönigstahl din cadrul Proidea, site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro, pe tamplarie.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, Linkedin si Instagram.