Confort si economii la facturi
Spatiile comerciale implica printre cele mai mari costuri cu energia, de pana la 5 ori mai mult pe metru patrat decat alte tipuri de spatii.
Acest fapt este cauzat de faptul ca ele depind de sistemele de ventilatie pentru a crea un mediu sigur, igienic si confortabil pentru personal si clienti / vizitatori.
Pe langa asta, proiectarea sistemelor de ventilatie pentru retail este un proces complex pentru ca sistemul rezultat trebuie sa:
- acopere nevoile de racire, incalzire si ventilare intr-o singura solutie;
- garanteze un aer curat si proaspat in incinta;
- protejeze produsele de la deteriorare (umezeala si aerul inchis pot afecta negativ aspectul si mirosul acestora).
Beneficiile ventilatiei comerciale in spatiile de retail
In primul rand, sa definim ce intra in categoria de spatii comerciale: showroom-uri, magazine, birouri, apartamente individuale, sali de sport. Aceste tipuri de constructii consuma foarte multa energie in fiecare an.
Din fericire, proprietarii pot reduce costurile operationale prin instalarea unui sistem performant de ventilatie comerciala care ii vor ajuta sa:
- Creasca vanzarile: imbunatatirea eficientei energetice a unui spatiu implica atat eficientizarea ventilatiei, cat si a iluminatului. Rezultatul este un spatiu mai atractiv pentru clienti si unul in care acestia vor fi mai dispusi sa cheltuie bani.
- Creasca rentabilitatea: implementarea unui sistem de ventilare eficient va reduce costurile asociate facturilor la energie, aceste economii ducand la cresterea profitului.
- Adopte sustenabilitatea: ventilatia comerciala permite spatiilor comerciale sa indeplineasca cele mai riguroase standarde ”verzi” si astfel sa sustina miscarea pentru consum responsabil de resurse.
- Evite impactul fluctuatiilor pretului la energie: reducerea consumului de curent inseamna ca modificarile la pretul energiei vor avea un impact minim asupra costurilor operationale.
Ventilatia comerciala si design-ul spatiilor de retail
Desi sunt esentiale pentru spatiile comerciale, sistemele de ventilatie dedicate acestora pot fi prea mari, greu de integrat sau, pur si simplu, inestetice. Aici trebuie sa luam in calcul si tipologia spatiului comercial acoperit de sistemul de ventilatie.
1. Magazinele stradale au vitrinele in fata. In functie de pozitia acestora si de cea a soarelui, pe timpul zilei temperaturile pot creste brusc. Iar cand vine vorba de zile cu temperaturi scazute, aceste vitrine pot duce la pierderi de caldura.
2. Pentru magazinele, salile de cinema, toalete, spatii de birouri, din mall-uri sau outlet-uri, intrarile sunt mereu deschise pentru a permite traficul clientilor. Pentru ele sistemele de ventilatie comerciala sunt raspandite in toata incinta pentru a circula, ventila si purifica aerul la o temperatura constanta.
Aceste sisteme mai complexe implica existenta termostatelor, senzorilor, sistemelor de tubulatura si scurgerilor de condens care vor trebui integrate in design-ul proiectului.
De asemenea, pentru ventilatia comerciala, proiectantii trebuie sa calculeze corect volumul de aer necesar in functie de suprafata, tipul de magazin si numarul zilnic de vizitatori pentru a elimina riscul mirosurilor neplacute sau ale aerului inchis.
Ventilatie comerciala la ATREA: eficienta, economica, discreta
Linia dedicata ventilatiei comerciale de la ATREA acopera toate tipurile de spatii dedicate activitatilor comerciale.
Unitatile de ventilatie compacte au un debit de aer cuprins intre 500 - 15.000 m³/h. Acestea sunt utilizate pentru ventilatie confortabila, precum si pentru incalzirea si racirea spatiilor de birouri, a magazinelor, a spatiilor de retail, a cladirilor scolare, a restaurantelor, cafenelelor, etc.
Unitatile sunt perfecte pentru toate tipurile de spatii comerciale datorita dimensiunilor lor compacte, recuperarii eficiente a caldurii, consumului redus de energie al ventilatoarelor si nivelului minim de zgomot plus personalizare in functie de suprafata acoperita.
De ce ventilatie comerciala ATREA?
- 3 tipuri de recuperatoare de caldura: contracurent, cross-flow, rotary;
- mod plug’n play: instalare rapida si functionare instanta;
incalzire / racire / ventilare intr-o singura unitate; - pozitionare versatila atat indoor, cat si outdoor: in camera tehnica (vertical pe podea, sub tavan) sau pe acoperisul cladirii;
- certificari PHI / Eurovent;
- dimensiuni compacte;
- Modbus TCP, BACnet/KNX.
DUPLEX MultiECO: compacte, eficiente, discrete, consum redus
birouri | sali de sport | blocuri de apartamente | magazine | camere de proba | restaurante |
DUPLEX MultiECO furnizeaza debite de aer de pana la 9.000 m³/h pentru cladiri comerciale si rezidentiale.
Linia ofera versatilitate in configurare si montaj:
- DUPLEX MultiECO: montaj pe podea sau direct sub tavan (versiunea plata);
- DUPLEX MultiECO-V: montaj vertical, pe podea;
- DUPLEX MultiECO-N: montaj pe acoperis.
Beneficii ventilatie comerciala DUPLEX MultiECO:
- Eficienta de recuperare a caldurii de pana la 93%;
- Design plat, perfect si pentru montaj suspendat sub tavan;
- Indeplineste standardul Comisiei Europene EU No. 1253/2014 (Ecodesign);
- Interfata aMotion;
- Controller touchscreen;
- Ventilatoare EC - calitate germana;
- Standard igienic VDI 6022;
- Control constant al presiunii si fluxului de aer.
DUPLEX Roto: costuri reduse de mentenanta, eficienta de pana la 85%, aplicatie smartphone
birouri | sali de sport | magazine | showroom-uri | sali de conferinta |
DUPLEX Roto furnizeaza debite de aer de pana la 15.000 m³/h. Designerii pot modifica porturile de conexiune, pozitia filtrelor si pozitia unitatilor. Fiecare produs din gama DUPLEX Roto indeplineste cele mai riguroase standarde din domeniu si ofera comunicare online pentru diagnostic, mentenanta si setare.
- DUPLEX Roto cu debite de aer intre 1.500 - 5.000 m³/h si 8.000 - 15.000 m³/h: montaj indoor.
- DUPLEX Roto-N cu debite de aer intre 1.500 - 5.000 m³/h si 8.000 - 15.000 m³/h: montaj pe acoperis.
Beneficii ventilatie comerciala DUPLEX Roto/Roto-N:
- Eficienta de recuperare a caldurii de pana la 85%;
- Aspect elegant, design compact ce permite transportul si instalarea rapida;
- Functii integrate de incalzire, preincalzire si racire;
- Interfata aMotion;
- Aplicatie smartphone;
- Compatibilitate BMS;
- Standard igienic VDI 6022;
- Control constant al presiunii si fluxului de aer.
Cum se implementeaza ventilatia comerciala?
Fie ca vorbim despre un proiect construit de la zero sau despre o implementare retroactiva, echipa ATREA Romania va sta la dispozitie pentru a determina cea mai buna solutie: de la tipul de unitati, la numarul acestora, retea de tubulatura, guri de ventilare si senzori aditionali, profesionistii de la ATREA vor crea o oferta personalizata si cea mai eficienta varianta pentru aer curat si proaspat indiferent de dimensiunile si scopului spatiului.