Documente
Domeniul principal de utilizare a romburilor mari Rheinzink este reprezentat de suprafetele de fatada de format mare. Aici este mai impresionant aspectul lor vizual.
Sisteme de fatade, sisteme de panouri, sisteme profilate si sisteme de casete Rheinzink.
Profile ondulate - Prin forma curgatoare a clasicei unde sinus, profilele ondulate au gratia unui filigran. Diferitele modalitati de dispunere - orizontal, vertical sau diagonal - ofera posibilitatea atat a unei structurari fine cat si a unei divizari clar vizibile ale fatadei.
Profile trapezoidale - Efectul de lumini si umbre fac sa apara efecte optice atractive, in special pe suprafete mari. Atat la dispunerea orizontala cat si la dispunerea verticala, profilul trapezoidal, cu aspectul sau nervurat, convinge prin limbajul rece-conturat al formelor. In bataia luminii, contrastele sunt mai puternice decat la profilul ondulat. Posibilitatea de alege intre partea vizibila A si B face din acesta placare de fatada un profil "cu doua fete".
Faltul vertical in unghi drept, sistemul cu sipci Klick, romburile mari, ascutite si de forma patrata, panourile Steckfalz, panourile orizontale, panourile Stulp, casetele, profilul ondulat si profilul trapezoidal, toate impreuna reprezinta o provocare estetica a arhitecturii Rheinzink prin uriasa sa diversitate: de la cabane montane, la muzee moderne, la locuinte, de la stilul avangardist la cel traditional. Fatadele Rheinzink din tabla de titan-zinc nu conving doar prin estetica. Fatadele au de castigat si sub aspect constructiv.