Casa CC – O incadrare rafinata in peisajul inconjurator
Acest vizionar se va intoarece de fiecare data din evadarile sale pentru a-si lasa o noua amprenta asupra unui spatiu, unei cladiri sau punerii in opera a unui material. Vorbim aici de arhitectul Horia Reit, care din ce in ce mai mult, pe zi ce trece reuseste sa simta tot mai bine senzatiile oferite de punerea in opera a materialelor folosite la creatiile sale arhitecturale la care mesterul devine prelungirea normala a mintii logice a arhitectului. Universul se concenteaza aici si acum, reusind vizualizarea perfecta a mesterului-arhitect sau invers, a arhitectului-mester.
Ultima lui creatie, o adevarata argumentatie de arhitectura contemporana, este amplasata pe un sit in panta din zona Warthe, aproape de centrul istoric al Brasovului, pe drumul care duce spre Poiana, fiind conceputa astfel incat toate spatiile sa beneficieze de privelistea spectaculoasa care se deschide spre dealurile si muntii din imprejurime. O constructie de exceptie, care pe cat de spectaculos se desfasoara spre vale si in pofida opulentei rafinate a interioarelor, pe atat de discreta este infatisarea ei la strada- cuminte si plina de bun simt, incalzita parca mai tot timpul de razele soarelui si scaldata intr-o tusa de smarald, nuanta menita sa binedispuna, tusa proprie si autentica a mesterului-artist Horia Eugen Reit.
Obiectul rezultat creeaza un spectacol panoramic ce il completeaza si il intregeste pe cel din jur.
Imaginea exterioara imbina tabla de zink RHEINZINK cu suprafete de sticla, structuri metalice, placari de piatra si lemn exotic pentru pardoselile teraselor, fiecare material folosit punand in evidenta relatia dintre volume, dar si structura lor interna.
Imaginea interiorului unde Horia Reit a folosit tabla de zinc pentru anumite detalii arhitecturale, preia din limbajul fatadelor exterioare, pentru placarea carora arhitectul a apelat la tabla de zinc RHEINZINK. Invelitoarea folosita este din RHEINZINK anticpro gri-albastrui, 200 m², falt verical dublu, fatada fiind acoperita cu 500 m² din acelasi material, folosindu-se faltul vertical in unghi drept.
Relatia dintre arhitect si materialul RHEINZINK nu este doar la nivel conceptual dupa cum ne-a fost marturisit, ci mai mult decat atat, “o relatie fizica, prin capacitatea zincului de a se modela si mula cerintelor, de a raspunde si a corespunde asteptarilor”.
La fatade, sistemul faltuit RHEINZINK leaga fasiile de tabla pe directie longitudinala. Faltul vertical in unghi drept reprezinta o solutie standard in domeniul fatadelor. Sistemul se evidentiaza prin puternica accentuare a faltului (latime aproximativa 12mm). Prefaltuirea si inchiderea falturilor se realizeaza printr-un proces eficient si rational folosind utilajele speciale necesare. Lungimile si latimile diverse de fasie de tabla fac posibila executarea formelor speciale, mai complexe. La invelitori, faltul vertical in unghi drept este o dezvoltare relativ noua in domeniul tehnologiei traditionale de prelucre a metalelor, nu a fost mentionat in literatura de specialitate pana la inceputul secolului XX.
Faltul vertical in unghi drept este o alegere populara in zonele vizibile ale invelitorilor metalice in cazul in care panta acoperisului este mai mare, de exemplu: parapeti, invelisuri si acoperiri de mansarde, indiferent daca se executa in directia verticala traditionala, in diagonala sau in plan orizontal.
Desi pare mai mare decat faltul vertical dublu, cusatura in unghi drept este o caracteristica atragatoare chiar si pe suprafete mari de acoperisuri.
Se poate comanda propriul ghid de montaj pentru sisteme faltuite, cu un simplu e-mail la saviana.muntean@rheinzink.ro sau un apel la +4 0748 774400.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe detalii despre produsele RHEINZINK folosite in acest proiect, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Rheinzink Romania, folosind butonul corespunzator.