Noile produse Lamilux pentru case pasive

Noile produse Lamilux pentru case pasive

Luminatoarele Lamilux drept conductori activi de energie

In ziua de azi, oricine construieste sau renoveaza trebuie sa acorde o atentie deosebita eficientei energetice a cladirii. Standardul Passivhaus este un mod de a obtine aceste rezultate intr-un mod sustenabil si constient la mediu. Pentru acest scop, Lamilux a proiectat luminatoare speciale care servesc si drept conducatori activi de energie intr-o cladire.

Eficienta maxima pentru Passivhaus

Trendul continua: Passivhaus castiga teren pe plan international drept cel mai inalt standard de eficienta energetica. Acest standard energetic inalt s-a impus de mult timp in proiecte de succes in afara constructiilor rezidentiale private, astfel: bazine de inot, scoli si crese, sali de sport si evenimente, cladiri administrative, devin case pasive.

Luminatorul din sticla Lamilux PR60 Passivhaus este solutia eficienta energetic optima. Acest luminator are un nucleu de izolare optimizat si astfel ofera o separare termica mai buna. Combinat cu o garnitura speciala de margine care, la randul ei, imbunatateste termic vitrajul.
Luminator din sticla Lamilux PR60 Passivhaus
Luminator din sticla Lamilux PR60 Passivhaus

​Drept rezultat, luminatorul PR60 Passivhaus este primul vitraj inclinat din lume care a fost certificat pentru cea mai inalta clasa de eficienta Passivhaus - “component avansat phA”.

Trapa de ventilatie Lamilux PR60

Aduceti nu numai lumina naturala, ci si aer proaspat in cladire prin integrarea sistemelor de trape de ventilatie in acoperisuri de sticla si constructii de fatada. Trapele de ventilatie Lamilux PR60 cu clasa phB din certificarea Passivhaus sunt usor de activat si aduc o contributie semnificativa la optimizarea climei in cladiri. Acest lucru, de asemenea, reduce considerabil energia necesara pentru unitatile de aer conditionat utilizate pentru racire. Aproximativ 30% din energia folosita pentru incalzirea si racirea cladirilor poate fi salvata doar ca rezultat al optimizarii eficiente in sistemele de automatizare a incaperii.

Trape de ventilatie Lamilux PR60
Trape de ventilatie Lamilux PR60
Trapa de ventilatie PR60 Varianta 1 - Cu banda de acoperire circumferentiala pentru inclinari ale acoperisului intre 8° si 75°
Trape de ventilatie Lamilux PR60
Trape de ventilatie Lamilux PR60
Trapa de ventilatie PR60 Varianta 2 - Cu scurgere nivela a apei pentru inclinari ale acoperisului intre 2° si 75°

Calitatile energetice ale produselor de constructii sunt masura tuturor lucrurilor in constructiile moderne.

Passivhaus cere cel mai inalt standard aici, iar luminatoarele din sticla Lamilux Glass Skylight FE Passivhaus este primul luminator din lume la acest nivel de eficienta energetica avand certificare de la Institutul Passivhaus Darmstadt.
Luminator din sticla Lamilux Glass Skylight FE Passivhaus
Luminator din sticla Lamilux Glass Skylight FE Passivhaus

Acest element ofera arhitectilor luminatorul ideal pentru cladiri noi si renovari eficiente energetic.

Nu in ultimul rand, datorita sistemului sau de etansare cu trei straturi, a nucleului de izolare optimizat si a marginii calde cu super distantier in vitrajul triplu strat standard, indeplineste cerintele celei mai inalte clase de eficienta Passivhaus: component avansat phA. Caracteristica speciala este coeficientul sau scazut de transfer termic USL=0,84 W/(m²K). Alte avantaje sunt castigurile mari de caldura solara cu riscul de condens minimizat simultan.

Pentru regiunea “rece”, luminatorul din sticla Lamilux Glass Skylight FE Passivhaus+ este primul luminator din lume care a primit certificare Passivhaus in cea mai inalta clasa de eficienta. Ca exemplu, este potrivit pentru case pasive din orase precum Reykjavik, Oslo, Stockholm, Varsovia, Kiev, Moscova, Ekaterinburg, Winnipeg, Quebec, Halifax si Calgary, dar este folosit si in multe regiuni din Austria si Elvetia.

Valoarea U remarcabila a luminatorului de sticla Lamilux FE Passivhaus+ este rezultatul izolatiei din spuma speciala in partea superioara si in soclu in plus fata de marginea calda cu Super Spacer in geam cvadruplu standard. De asemenea, are un risc minim de condens datorita unei valori fRSI stabile de 0,76, pierderi scazute de caldura si cresterea castigurilor de caldura solara, precum si un coeficient de transmitere a caldurii foarte scazut de USL=0,69 W/(m²K).

Luminator banda tip B Passivhaus Lamilux

Oricine doreste, de asemenea, sa construiasca complexe mari de hale intr-o maniera deosebit de eficienta din punct de vedere energetic, ia o decizie buna cu luminatorul continuu certificat Passivhaus Lamilux.
Luminator banda tip B Passivhaus Lamilux
Luminator banda tip B Passivhaus Lamilux

Sistemul general are un coeficient de transmisie a caldurii de numai 0,95 W/(m²K). Acest lucru permite o constructie generala fara punti termice cu linii izoterme fara indoire.

Produse mentionate in articol
Luminatoare Lamilux Passivhaus pentru case pasive
 
Luminatoare Lamilux Passivhaus pentru case pasive

Produsele Lamilux pentru case pasive ofera sisteme personalizate pentru arhitectura creativa in orice marime si forma, respectiv unghi de inclinare. Sistemul este certificat conform DIN EN 1090-3 si ofera stabilitate optima. Structura este rezistenta la torsiune, fiind formata din aluminiu de calitate premium cu canal integrat de insurubare. Constructia interioara din aluminiu nu intra in contact cu apa, aceasta fiind eliminata la nivelul sigilat interior.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Luminator continuu
Luminator continuu
Cupola luminatoare, fereastra pentru ventilatie si evacuare fum
Cupola luminatoare, fereastra pentru ventilatie si evacuare fum
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa din lemn-aluminiu
Fereastra si usa din lemn-aluminiu
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...