Regandim eficienta energetica, impreuna
Va propunem o serie de sesiuni in care vom analiza cum putem colabora pentru a dezvolta orase mai inteligente, mai sanatoase si mai sustenabile.
Alaturati-va calatoriei catre neutralitate din punct de vedere al emisiilor.
Va invitam la o serie de prezentari si discutii despre proiectele si instrumentele cu care putem construi un viitor sustenabil:
- tehnologia inteligenta utilizata in cladirile cladiri rezidentiale si spatii comerciale
- solutii de eficientizare a retelelor de termoficare, prin controlul performant si digitalizare
- solutii de eficientizare a sistemelor de refrigerare pentru reducerea emisiilor de CO₂ cu agenti frigorifici cu potential redus de incalzire globala.
Decarbonizarea cu ajutorul termoficarii - 12 mai, de la ora 10:00
Este momentul sa ne schimbam perspectiva asupra termoficarii. In conditiile in care incalzirea si racirea reprezinta 55% din consumul global de energie din cladiri, iar 75% din aceste procese inca se bazeaza pe combustibili fosili, cum putem face schimbari fundamentale pentru a atinge obiectivele de decarbonizare? Sistemele de termoficare au capacitatea de a utiliza doua structuri esentiale pentru aceasta sarcina: solutii eficiente din punct de vedere energetic si surse de energie regenerabila.
Iar noi ne angajam sa va ajutam sa exploatati acest potential cu cele mai recente informatii, tendinte si inovatii din domeniul termoficarii. De la factorii determinanti care stau la baza evolutiei ecologice a sistemelor de termoficare pana la produsele si tehnologia revolutionare, putem incepe sa construim azi sistemele sustenabile de maine.
Tranzitia spre cladirile nZEB - 25 mai, de la ora 10:00
Urbanizarea schimba peisajul global. Orasele cresc in ritm tot mai rapid. Acest lucru inseamna ca decarbonizarea este mai importanta ca oricand, in special pentru ca aproape 40% din emisiile globale de CO₂ provin de la cladiri.
Asadar, este momentul sa regandim modul in care cladirile pot fi baza unei economii inteligente, neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Avand deja o baza solida pentru cladiri mai sustenabile, ne angajam sa va ajutam in tranzitia spre cladirile nZEB, impartasind cele mai recente solutii inteligente si informatiile, experienta si recomandarile obtinute din implicarea directa in domeniul inovarii cladirilor sustenabile.
Refrigerarea in tranzitia verde - 7 iunie, de la ora 14:00
Cererea de agenti frigorifici cu potential redus de incalzire globala este mereu in crestere. si, din motive intemeiate: protocolul de la Montreal prevede ca agentii frigorifici cu potential crescut de incalzire globala sa fie eliminati treptat pana in 2050. De ce? Deoarece in prezent sectorul de refrigerare reprezinta 8% din emisiile globale de gaze cu efect de sera. Acest lucru inseamna ca a venit momentul sa ne schimbam perspectiva asupra refrigerarii sustenabile.
Expertii nostri vor prezenta informatiile obtinute din experienta directa, cele mai recente tendinte si solutiile ce ne pot ajuta sa construim sisteme de refrigerare mai sustenabile si sa abordam problema emisiilor de CO₂ chiar acum.