Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) cladirile nou-construite nu trebuie sa consume energie, fapt obligatoriu prin legislatia care a intrat in vigoare la inceputul anului, cu toate ca modul de aplicare al acestuia nu este complet reglementat la nivel legislativ. Reducerea pierderilor energetice a fost un obiectiv esential in proiectele Alukönigstahl inca de acum zece ani, pe care l-a indeplinit prin aplicarea principiilor de proiectare care optimizeaza o constructie din punct de vedere functional si energetic. Solutiile in acest sens au inclus ferestre si usi foarte performante, sisteme de ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura si sisteme de umbrire.

In ceea ce priveste prima categorie, ferestrele Schüco AWS 75.SI+ sunt folosite din ce in ce mai des in proiecte rezidentiale si sunt potrivite in aplicarea principiului NZEB deoarece au o izolare termica optima – se pot realiza configuratii pana la nivelul unei case pasive. Mai mult decat atat, ferestrele pot fi echipate cu feronerie TipTronic SimplySmart si, prin conectare la senzori de CO₂ si senzori de temperatura, se poate optimiza aportul de aer proaspat si racirea controlata a incaperii pe timpul noptii. Usile de acces Schüco AD UP 90 completeaza solutiile performante pentru anvelopa cladirilor asigurand izolare termica performanta si un nivel ridicat de etanseitate la apa. In plus, variantele constructive cu prag redus sau prag zero, asigura mai mult confort beneficiarilor. Usile pot avea dimensiuni mari, sunt rezistente la trafic intens si pot fi echipate cu sisteme de control al accesului, care se pot integra in managementul centralizat al cladirii.

O solutie completa pentru eficienta energetica ridicata poate include si un sistem de ventilare descentralizata cu recuperare de caldura, cu senzori de umiditate si CO₂, precum Schüco VentoTherm Twist. Printre avantajele acestuia se numara aportul individual de aer proaspat in fiecare incapere, functionare silentioasa, pe baza de senzori, si un consum optimizat de energie. Nu in ultimul rand, sistemele de umbrire exterioara Warema sau Schüco ZIP Design Screen pentru ferestre sunt ideale pentru a reduce sarcina termica si consumul de energie pentru racire pe timp de vara, obligatoriu pe fatadele insorite. De asemenea, sistemul de umbrire interioara Schüco Integralmaster reduce consumul de energie, are aport de lumina si ofera protectie la stralucire.

Certificarea Cradle-to-Cradle este o dovada elocventa a sustenabilitatii produselor Schüco. Principiul C2C incepe cu procesul de productie si cuprinde intregul ciclu al produsului, de la extractia si reciclarea materiilor prime, prelucrarea si durata de viata, pana la reciclabilitatea constructiei. In egala masura, un alt beneficiu al reciclarii aluminiului este consumul redus de energie. Cu alte cuvinte, prelucrarea resturilor de aluminiu necesita aproximativ 5% din cantitatea de energie necesara pentru productia de aluminiu primar, care poate fi utilizata fara restrictii pentru profile noi.

Se observa clar in ultimul timp preferinta dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale pentru utilizarea sistemelor pentru ferestre si usi cu eficienta energetica ridicata. Nu este vorba doar despre noul standard european NZEB sau despre cerintele specifice pentru obtinerea certificarilor verzi LEED sau BREEAM, cat despre elemente de diferentiere pe care dezvoltatorii proiectelor premium incearca sa le aduca pe piata pentru cumparatorii finali ai apartamentelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca obtin un grad mai ridicat de confort si economii considerabile la factura de incalzire,” declara Atilla Beer, Country Manager Alukönigstahl Romania si Moldova, care a comercializat anul acesta sisteme arhitecturale sustenabile pentru 150 de proiecte.

Astfel Alukönigstahl Romania a livrat, in primele 10 luni din 2021, 21.000 m² de tamplarie din aluminiu, din care 4.000 m² usi glisante in diverse variante constructive, iar sistemele de ferestre cu coeficienti ridicati de eficienta energetica au reprezentat 25% din totalul sistemelor contractate.

Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii
Alukönigstahl sustine standardul Nearly Zero Energy Buildings in constructii

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 26 de ani de activitate din Romania, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Millo Office, Dacia One, U Center, Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Asmita Towers, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Produse mentionate in articol
Feronerie motorizata complet ascunsa pentru ferestre Schüco TipTronic SimplySmart
 
Feronerie motorizata complet ascunsa pentru ferestre Schüco TipTronic SimplySmart

Schüco TipTronic SimplySmart este o feronerie mecatronica ascunsa caracterizata prin functionare silentioasa si deschidere ampla. Conectata la sistemul de automatizare al cladirii, Schüco TipTronic SimplySmart indeplineste, atat pentru cladiri comerciale cat si rezidentiale, cele mai diverse cerinte legate de eficienta energetica, confort si siguranta. O solutie perfecta pentru ferestre respectiv oberlihturi grele sau greu accesibile. Pe langa actionarea manuala prin maner sau butoane, pentru deschiderea/inchiderea ferestrelor se pot folosi si terminale mobile ca tabletele sau smartphone.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 75 PD.SI Sistem de ferestre din aluminiu Schüco AWS 90 AC.SI
 
Sisteme de ferestre din aluminiu Schüco AWS
2 produse

Noua generatie de ferestre Schüco AWS (Aluminium Windows System) imbina aspecte arhitectonice si creative cu avantaje functionale. Izolare termica marita si adancimi de constructie mici ofera arhitectilor si proiectantilor multiple posibilitati de configurare.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de aluminiu pentru usi de intrare Schüco AD UP 75/90
 
Sistem din aluminiu pentru usi de intrare Schüco AD UP 75/90

Sistemul Schüco AD UP (Aluminum Door Universal Platform), este un sistem de usi foarte fiabile si robuste, cu utilizare atat pentru cladiri rezidentiale cat si comerciale. Sistemul are o constructie inovativa pentru profilele din aluminiu, si anume este realizat pe baza unui profil cu 5 camere, combinand un nivel ridicat de stabilitate cu proprietati remarcabile de izolare termica. Datorita principiului special de constructie, profilele au caracteristici statice extrem de bune, stabilitate ridicata si raspund cu brio testelor de fiabilitate inclusiv pentru cladiri cu trafic intens.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de umbrire cu montaj integrat in sistemele de fereste Schüco Integralmaster
 
Sistem de umbrire cu montaj integrat in sistemele de fereste Schüco Integralmaster

Schüco Integralmaster este un sistem de rulou interior fara caseta si ghidaje laterale. Acest lucru inseamna ca montajul Schüco Integralmaster este practic invizibil in fereastra. Varianta electrica a Schüco Integralmaster este actionata cu motor SMI de 24 V c.c., dar este disponibila si varianta manuala de actionare, cu lant. Se poate monta pe ferestre Schüco existente, daca profilul are adancime mai mare de 70 mm. Cu acest sistem se obtin performante excelente: reducerea orbirii pana la 97% si reducerea radiatiei termice pana la 85%.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ventilatie incastrat in fereastra Schüco VentoTherm Twist Sistem de ventilatie fonoizolant integrat in ferestre Schüco VentoFrame Asonic
 
Sisteme Schüco de ventilatie descentralizata
2 produse

Sistemele de ventilatie incastrate in fereastra cu recuperare de caldura Schüco VentoTherm Twist si Ventotec, si sistemul de ventilatie fonoizolant integrat in fereastra Schuco VentoFrame Asonic.

2 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Storuri si jaluzele exterioare Warema
 
Storuri si jaluzele exterioare Warema

Storurile Warema combina protectia solara perfecta de la exterior cu designul modern. Constructiv, ele sunt asemanatoare cu jaluzelele, numai ca sunt mult mai robuste. Storurile Warema nu ruginesc si rezista chiar la intemperii extreme. Cu lamelele lor late, care pot fi reglate de la interior in aproape orice unghi dorit, ele asigura la orice ora din zi, luminozitatea adecvata a incaperii. Storurile protejeaza impotriva privirilor indiscrete din exterior, insa nu stanjenesc aproape de loc privirea in afara. Prin paleta larga de culori a lamelelor si a sinelor de ghidare, storurile Warema constituie, in acelasi timp, elemente stilistice pentru accentuarea fatadelor. Dupa dorinta, storurile se adapteaza fatadei sau marcheaza accente optice.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Sistemul pentru usi Schüco AD UP combina designul si tehnologia
Sistemul pentru usi Schüco AD UP combina armonios designul si tehnologia
Sistem de usi fiabile si robuste, cu utilizare atat pentru cladiri rezidentiale cat si comerciale
Sistemul pentru usi Schüco AD UP combina armonios designul si tehnologia
CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile
CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile
Sustenabilitatea si durabilitatea sunt elemente cheie in proiectarea unei locuinte construite pentru viitor, motiv pentru care Alukönigstahl propune solutii moderne si eficiente, avand in portofoliu 55 de sisteme Schüco certificate CradleToCradle (C2C).
CradleToCradle - solutia viitorului propusa de Alukönigstahl pentru locuinte sustenabile si durabile
Confort si siguranta cu produsele premium de la Alukonigstahl
Confort si siguranta cu produsele premium de la Alukönigstahl
Confortul si siguranta din locuinte sunt garantate de produsele premium Alukönigstahl printr-o gama de solutii dedicate domeniului rezidential.
Confort si siguranta cu produsele premium de la Alukönigstahl
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...