Sfaturi practice pentru aplicarea corecta a gletului
Finisarea peretilor a constituit mereu o provocare din punct de vedere al materialelor folosite, dar si a metodei de aplicare. Gletuirea este o operatiune de finete care necesita experienta si indemanare, rezultatul final depinzand in egala masura de materialele folosite si de tehnica de aplicare.
Gleturile superalbe de la Weber garanteaza obtinerea celor mai bune rezultate, iar pentru a veni in sprijinul "incepatorilor" Weber ofera cateva sfaturi practice de aplicare, atat pentru aplicarea gletului de egalizare cat si pentru cel de finisaj.
Gleturile superalbe de la Weber garanteaza obtinerea celor mai bune rezultate, iar pentru a veni in sprijinul "incepatorilor" Weber ofera cateva sfaturi practice de aplicare, atat pentru aplicarea gletului de egalizare cat si pentru cel de finisaj.
Unelte necesare
Inainte de a incepe aplicarea gletului trebuie sa va asigurati ca aveti la dispozitie urmatoarele:
- galeata
- malaxor
- mistrie
- gletiera inox
- cutit de glet
- smirghel
Verificarea suportului
Gletul pe baza de ciment alb, weber N15 se utilizeaza pentru obtinerea unor suprafete netede pe pereti si plafoane atat la interior cat si la exterior sau in medii umede.
Aplicarea gletului de egalizare se poate face pe suprafete ca gipscarton, tencuiala var-ciment, tencuiala de ipsos sau beton.
Inainte de aplicarea primului strat de glet de egalizare trebuie verificat ca suportul pe care se aplica sa fie:
- desprafuit
- nedeformabil si fix
- fara urme de uleiuri, grasimi sau vopsea veche
Prepararea materialului
Se amesteca 7 l de apa cu 20kg glet weber N15 intr-o galeata curata. Se malaxeaza mecanic la viteza mica, evitandu-se astfel antrenarea de aer in masa de material. Amestecul omogen astfel obtinut se lasa in repaos 5 minute, dupa care se reamesteca.
Materialul obtinut se va utiliza intr-un interval de cca. 2 ore de la preparare.
Aplicarea gletului
Gletul se aplica in strat uniform pe suport, cu ajutorul gletuitorului de inox. Aplicarea se face cu miscari scurte, paralele, de jos in sus.
Weber N15 se poate aplica in straturi succesive de 1-3 mm.
Aplicarea celui de-al doilea strat se face dupa uscarea primului, stratul total nedepasind 5 mm.
Rizurile ramase in urma aplicarii gletului se elimina prin lisare cu cutitul de glet, cu putin timp inainte ca materialul sa faca priza.
Slefuirea
La 24 de ore dupa aplicarea ultimului strat de glet se poate incepe slefuirea folosindu-se hartie abraziva.
La interior, pe suprafata astfel indreptata se aplica un strat final de glet de finisaj weber N19, iar la exterior poate incepe decorarea peretelui.
Pregatire materialului
Se amesteca mecanic 8 litri de apa cu 20 kg glet weber N19. Dupa 10 minute de repaos se reamesteca.
Timpul in galeata a pastei astfel obtinute este de 24 de ore, evitandu-se astfel pierderile de material.
Aplicarea gletului de finisaj
Gletul de finisaj se aplica cu ajutorul gletierei de inox in strat fin, de 1-2 mm, dar nu mai mult de 3 mm total.
Datorita rasinilor de calitate profesionala continute de weber N19 aplicarea si finisarea se realizeza usor, gletul fiind suficient de dur pentru a rezista la zgariere.
Dupa uscare, se slefuiesc eventualele rizuri ramase, iar suprafata astfel obtinuta este pregatita pentru decorare.
Aplicare manuala sau mecanizata
Pentru eficientizarea executiei finisajelor in cadrul lucrarilor mari, ambele gleturi, weber N15 si weber N19, se pot aplica atat manual cat si mecanizat.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre gleturile Weber, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Saint Gobain Construction Products Romania Srl - Weber Business Unit, folosind butonul corespunzator.