Spitalul Polaris Medical, Suceagu, judetul Cluj
Descrierea proiectului
Cel mai mare spital privat de recuperare din Romania, Polaris Medical, a fost inaugurat in luna septembrie in localitatea Suceagu de langa Cluj-Napoca. Cu o echipa formata din 150 de medici, asistenti si personal auxiliar, spitalul ofera servicii complete de recuperare neurologica si cardiovasculara, psihiatrie, reabilitare medicala si ingrijiri paliative.
Realizat pe principii care functioneaza cu succes in spitalele din Occident, Polaris Medical pune accent pe abordarea multidisciplinara a pacientului cu toate conditiile sale medicale.
Spitalul beneficiaza de 180 de paturi in saloane moderne, laborator, baza de tratament si ambulator de specialitate, sectii de recuperare neurologica si cardiovasculara, psihiatrie, reabilitare medicala si ingrijiri paliative.
Pentru a le oferi pacientilor cele mai bune conditii, cat mai apropiate de viata lor cotidiana, spitalul dispune de restaurant, cafeterie, coafor, sala multifunctionala, biblioteca si diferite spatii de relaxare amplasate la nivelul fiecarui etaj. In scurt timp se vor construi o capela multiconfesionala si sere pentru desfasurarea activitatilor de ergoterapie. Saloanele au unul, doua sau trei paturi si sunt dotate cu tv, dulap propriu, noptiera, fotoliu. Fiecare salon are baie proprie, prevazuta cu sisteme de sustinere pentru pacientii cu dizabilitati, iar o parte dintre saloane dispun si de o camera de zi. Exista si saloane VIP cu un pat, dotate cu biblioteca, fotolii si calculator.
Cerintele proiectului
Baza de tratament este dotata conform celor mai noi standarde si se intinde pe o suprafata de aproximativ 700 m². Aici se pot desfasura activitati precum kinetoterapie individuala, de grup si pe aparate, hidrogimnastica, electrofizioterapie, termoterapie, masaj terapeutic, terapie ocupationala, logopedie si terapie prin arta.
Serviciile oferite de Polaris Medical pun accent pe tratament individual personalizat pe profilul pacientului, pe dreptul la intimitate, pe evolutie si inovare in recuperarea medicala.
In acest context, solutiile de incalzire a interiorului noului spital urmau sa respecte aceleasi standarde de calitate, siguranta si confort. Respectiv, emitatoare de incalzire eficiente din perspectiva randamentului termic, dar si a costurilor de incalzire, si mai ales emitatoare care sa respecte standardele ridicate de igiena impuse intr-un astfel de interior.
Solutia Vogel&Noot
- Radiatoare Hygiene
Radiatoarele igienice reprezinta solutia obtinerii unui nivel confortabil de caldura, fara depunerea si dispersarea particulelor de praf, prin eliminarea elementelor de acoperire (grila superioara tip gratar si capacele laterale) si a elementelor de convectie. Prin urmare, aceste radiatoare sunt adecvate pentru clinici medicale, spitale sau alte incaperi unde cerintele de igiena sunt foarte stricte.
Radiatoarele produse de Vogel&Noot indeplinesc numeroase standarde de calitate recunoscute la nivel international si procesele de productie din toate fabricile sunt certificate ISO. Mai mult decat atat, datele de calitate si performanta ale radiatoarelor panou de la Vogel&Noot sunt periodic verificate si confirmate de institutii europene acreditate.
Vogel&Noot a instalat in interiorul spitalului Polaris Medical 120 de radiatoare Hygiene. Radiatoarele au fost montate prin intermediul distribuitorului Instal Impex.
Datele Polaris Medical
- Suprafata utila: 11000 m²
- 180 de paturi pentru spitalizare continua + 14 paturi pentru spitalizare de zi
- Baza de tratament: 700 m²
- 6 hectare de teren
- Echipa: 150 de medici, asistente si personal auxiliar
- Investitie: 10 milioane de euro.