Produse Uponor, de incalzire si racire, la o casa unifamiliala din judetul Timis

Casa unifamiliala judetul Timis

Proprietarul a mizat pe sistemele Uponor de incalzire si racire, pentru ca a descoperit ca sunt exact ceea ce avea nevoie

Confort absolut si siguranta apei potabile - sunt doua aspecte la fel de importante ca toate celelalte cand vine vorba de casa pe care o numesti „acasa”. Iar proprietarul, domnul J, a mizat pe sistemele Uponor de incalzire si racire, pentru ca a descoperit ca sunt exact ceea ce avea nevoie.

Pentru locuinta aflata in apropiere de Timisoara, marea provocare a fost gasirea unui sistem modular pentru racirea in tavan care sa se integreze intre grinzile de lemn ale imobilului. De asemenea, familia isi dorea si incalzire in pardoseala, pentru un confort sporit indiferent de anotimp.

Casa este renovata si formata din parter plus etaj, suprafata totala fiind de 400 de metri patrati. Pentru a minimiza pierderile de caldura si costurile cu energia, familia a optat pentru o pompa de caldura sol-apa reversibila 18 kw si un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura (recuperator rotativ-entalpic) de 450 mc/h prin care aerul introdus este adus la o temperatura foarte apropiata de cea a aerului eliminat, folosind energia acestuia.
De asemenea, pentru a preintampina dificultatile cu livrarea apei potabile intalnite in localitatile mici, a fost achizitionat un sistem de tratare a apei si crestere a presiunii cu pompa cu inverter.

Casa unifamiliala judetul Timis
Casa unifamiliala judetul Timis

Confortul inseamna (si) flexibilitate 
Pentru un proiect atat de personal si de complex, flexibilitatea este cuvantul-cheie.
Uponor Thermatop S este un sistem de incalzire si racire radianta prin plafon, silentios si invizibil ca poate fi folosit in tot timpul anului. Montajul este rapid si eficient, 80 m² pot fi montati intr-o zi de catre 4 lucratori.

Asadar, sistemul de incalzire-racire Uponor Thermatop S a fost alegerea potrivita. Acesta se bazeaza pe principiului radiatiei termice si se adapteaza usor in functie de necesitati, putand fi incastrat in tavan fara imbinari vizibile, oferind totodata o functionare fara zgomote.

Designul e realizat in asa fel incat sa se „muleze” pe o varietate mare de forme geometrice, maximizand spatiul disponibil, astfel ca sistemul de racire-incalzire.
Uponor Thermatop S contribuie la crearea unui climat placut in interior.
Mai mult, corpurile de iluminat (lustre, aplice etc.) si alte elemente (precum boxe, detectoare de fum etc.) pot fi incorporate cu usurinta pe tavan, fara eforturi suplimentare.

Pentru acest proiect s-au folosit distributii formate din distribuitor-colector si bucle Tichelmann confectionate din teava Pex-a Uponor Radipipe (d=20). Pentru distributiile pentru agentul termic racit intre centrala termica si distribuitorul colector s-a folosit teava Uponor Radipipe cu diametrul cuprins intre 32 si 40 de mm si racorduri Q&E.

Incalzirea in pardoseala - o solutie utila si eleganta
Incalzirea in pardoseala este una dintre cele mai eficiente metode de incalzire a locuintei, deoarece propagarea caldurii de jos in sus, pe o suprafata cat mai mare, ofera un confort termic sporit. Mai mult, este si o solutie eleganta, care nu mai implica montarea unor calorifere sau alte surse care ar ocupa din spatiul util.

Iar cum familia si-a dorit sa se bucure de cat mai mult spatiu si sa controleze usor temperatura ambientala, alegerea a fost evidenta.

Asadar, pentru acest proiect, a fost ales sistemul de incalzire in pardoseala Uponor Tecto cu nuturi de 11 mm (care se utilizeaza cu sape de ciment sau sape anhidrice), teava Comfort Pipe de 17 mm si distribuitoare PPSU Vario Plus - astfel ca ansamblul este sigur si eficient pe intreaga suprafata pe care e montat.

Familia beneficiaza de un control total al temperaturii prin intermediul automatizarii Uponor Smatrix Pulse cu control de la distanta pentru incalzire/ racire simplu de folosit, ceea ce se traduce printr-o mare economie de timp, energie si costuri. in acelasi timp, aduce un aport considerabil la imbunatatirea ambiantei in locuinta.

Dar dincolo de eficienta si siguranta, sistemele Uponor sunt si durabile - prin urmare, familia J se va bucura de alegerile facute in ceea ce priveste instalatiile sanitare si termice mult timp de-acum incolo.

Parteneri:

Firma de instalatii:
Termodinamica SRL
https://www.termodinamica.ro/

Game de produse Uponor:
Incalzire in pardoseala Tecto
Incalzire & racire prin pereti Thermatop S
Automatizare Smatrix Pulse

Tip de proiect:
Cladire noua

Tip cladire:
Casa unifamiliala.

Produse mentionate in articol
Sistem de incalzire si racire prin tavan Uponor Thermatop S
 
Sistem de incalzire si racire prin tavan Uponor Thermatop S

Uponor Thermatop S este un sistem de incalzire si racire radiant pe baza de apa, care asigura un climat interior confortabil in orice anotimp, cu un consum eficient de energie. Se potriveste atat constructiilor noi, cat si renovarilor datorita flexibilitatii constructiei tavanului suspendat. Asamblarea fara unelte il face rapid si usor de instalat. Thermatop S ofera confort invizibil pentru birouri sau locuinte.

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Uponor Smatrix Pulse - Sistem de comanda a temperaturii interioare
 
Uponor Smatrix - Sisteme de comanda a temperaturii interioare

Sistemul de control al temperaturii camerei este usor de utilizat si ofera confort maxim si compatibilitate cu diferite dispozitive inteligente de acasa. Sistemul poate fi operat de la distanta prin intermediul dispozitivelor mobile si imbunatatind, in acelasi timp, ambianta casei sau a spatiului de lucru. Folosind Alexa sau aplicatia Google Assistant se poate seta temperatura confortabila a camerei cu ajutorul comenzilor de incalzire prin pardoseala Uponor.

BIM
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Sistem de incalzire Tecto cu panou usor
 
Sistem de incalzire/racire prin pardoseala Tecto - placa cu nuturi

Sistemul umed Uponor Tecto este un sistem radiant de incalzire si racire in pardoseala, care poate fi utilizat in case unifamiliale sau pentru constructii comerciale la scara larga. Cu sistemele Tecto distributia caldurii pe suprafete mari asigura temperaturi placute in incapere. De asemenea, poate fi folosit atat pentru incalzirea in timpul iernii, cat si pentru racire vara. Sistemul combina confortul, eficienta energetica si eficienta costurilor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Cum poti avea grija de sanatatea familiei tale cu sistemul de incalzire si racire radianta prin tavan Uponor
Solutii Uponor potrivite pentru mentinerea calitatii aerului din interior
Cum poti avea grija de sanatatea familiei tale cu sistemul de incalzire si racire radianta prin tavan
Solutii Uponor potrivite pentru mentinerea calitatii aerului din interior
Thermatop S ofera temperatura interioara perfecta, pe tot parcursul anului
Thermatop S ofera temperatura interioara perfecta, pe tot parcursul anului
Cum sa obtineti un confort termic exceptional, mai multa flexibilitate in proiectare si sa asigurati intretinerea simpla a sistemului de incalzire si racire al cladirilor
Thermatop S ofera temperatura interioara perfecta, pe tot parcursul anului
Categorii
Sistem de incalzire-racire prin perete si tavan
Sistem de incalzire-racire prin perete si tavan
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Sistem de incalzire prin pardoseala si suprafete exterioare
Accesoriu pentru sistem de incalzire si alimentare cu apa
Accesoriu pentru sistem de incalzire si alimentare cu apa
Regulator incalzire
Regulator incalzire
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Echipament de incalzire, schimbator de caldura, cos de fum
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...