Sisteme de fatade ventilate, pereti cortina si sisteme de protectie solara ETEM SYSTEMS

Formele avangardiste de cladiri de birouri, noua provocare pentru proiectarea subansamblurilor arhitecturale

Sisteme de fatade ventilate, pereti cortina si sisteme de protectie solara - sunt solutiile cele mai utilizate in proiectele de cladiri de birouri din Romania, in anul 2013. Concluzia apartine specialistilor ETEM Systems in urma analizei portofoliului de proiecte de referinta al companiei, proiecte dezvoltate in lunile anterioare.
Conceptul de fatada ventilata este implementat de peste 10 ani in Romania, fiind agreat de arhitecti atat pentru caracteristici de eficienta energetica a cladirii, cat si pentru faptul ca permite un montaj sigur, rapid si fara greseli de aliniere a finisajelor exterioare: placari ceramice, HPL, placaj lemn compozit, piatra, fibrociment sau material compozit din aluminiu tip "sandwich".

Specialistii ETEM Systems considera insa ca se simte nevoie de o mai mare varietate in proiectarea formelor cladirilor pe piata locala, astfel ca solutiile arhitecturale disponibile sa fie folosite la maximul lor potential.

"ETEM Systems, prin intermediul departamentului R&D, inoveaza permanent subansambluri structurale din aluminiu ce fac legatura intre componenta rezistenta a cladirii si noile tipuri de placari exterioare lansate in domeniul constructiilor. In 2014 ne-am dori sa existe o mai mare varietate in proiectarea formelor anvelopantei exterioare a sediilor de birouri din Romania, iar volumetriile acestora sa iasa din tiparul geometric de tip prismatic," a declarat Irina Ivan, arhitect consultant in cadrul ETEM Systems.
Producatorul elen de sisteme arhitecturale din aluminiu, ETEM Systems a finalizat livrarile pentru mai multe proiecte de cladiri de birouri din capitala. Astfel, pentru cladirea Floreasca Business Park s-au livrat sistemul de fatada ventilata Vario pentru fixarea placilor ceramice, sistemul E85 - perete cortina antivandalism. Pentru cladirea de birouri Mihai Bravu Office (5 etaje), s-au montat sisteme de fatade ventilate, Etalbond, sistemul de pereti cortina E85 si sistemul de umbrire solara E66.

Cererea pentru sistemele arhitecturale descrise anterior a venit si din provincie. Astfel, pentru cladirea de birouri Blue Wings de 14 etaje (5500 mp suprafata birouri) din Craiova s-au livrat sisteme de fatade ventilate, Etalbond, precum si tamplarii exterioare glisante si batante. La cladirea de biouri Modec Center Business din Pitesti (9 etaje) au fost puse in opera sisteme de pereti cortina E85, sisteme de fatade ventilate BRAVO si VARIO, parasolare fixe, sisteme de tamplarie interioare batante si glisante, precum si solutii de tamplarie exterioara glisanta.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele ETEM folosite la acest proiect, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei ETEM SYSTEMS Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Sistem protectie solara E66
 
Sistem protectie solara E66

Sistemul de umbrire E66 asigura doua dintre cele mai importante aspecte in proiectarea contemporana - protectia impotriva supraincalzirii in timpul verii si accesul controlat al luminii solare, avand posibilitatea de a fi configurat in variante fixe sau mobile. Aceste trasaturi asigura confort si imbunatatirea generala a mediului interior pentru utilizatorii cladirii si contribuie la eficienta energetica a spatiului. Sistemul include multiple sectiuni ale lamelelor, acestea putand fi dispuse atat pe verticala cat si pe orizontala.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem profile aluminiu cu bariera termica E24 Sistem profile aluminiu cu bariera termica E38 Sistem profile aluminiu cu bariera termica E40 Sistem profile aluminiu cu bariera termica E45
 
Sisteme profile din ETEM din aluminiu/PVC pentru usi si ferestre
10 produse

Sisteme profile din aluminiu ETEM pentru usi si ferestre cuprind urmatoarele sisteme: sisteme profile aluminiu cu bariera termica E24, E38, E40, E45, E70, E75, sistem profile aluminiu fara bariera termica E1000, sistem de profile PVC Q60 si Q72.

10 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de fixare fatada ventilata E97 Bravo
 
Sistem de fixare fatada ventilata E97 Bravo

Sistemele ventilate sunt prelucrate in scopul unei fixari sigure pe structura cladirii a diferitelor materiale de fatada. Principiile de baza la proiectarea sistemului E97 Bravo sunt: o miscare libera a elementelor in functie de coeficientul de dilatare, preluarea solicitarilor dinamice si garantarea stratului de aer de 4 cm - 8 cm intre materialul de fatada si termoizolatie, pentru obtinerea unui efect optimal. Elementele de baza ale sistemului sunt prelucrate in urma unei simulari prealabile a solicitarilor maxime, stabilindu-se o forma optima care sa atribuie o siguranta crescuta constructiei. Bravo ofera solutii pentru fatade mari si uniforme, care permit montarea rapida si sigura a panourilor compozite, precum si un comportament optim in functie de dilatarile fatadei datorate temperaturilor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Placa compozita etalbond® PE si FR pentru fatada Placa compozita etalbond® light
 
Placa compozita Etalbond® PE si FR pentru fatada
2 produse

etalbond®/etalbond®FR, foloseste o acoperire in culori cu 3 straturi PVDF Kynar 500 sau Very High Durability Polyester, elaborate confom standardelor acceptate de ETEM Building Systems, standarde ale Asociatiei americane a producatorilor AAP, care asigura o rezistenta de minim 15 ani, chiar si in cele mai aspre conditii. Acoperirea este testata conform ECCA, iar procesul de productie este certificat ISO 9001. Panoul compozit etalbond® reprezinta materialul ideal pentru proiectele expuse la medii foarte solicitante, oferind flexibilitatea necesara utilizarii in diferite aplicatii din arhitectura si productie publicitara.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de fixare fatada ventilata E97 Vario
 
Sistem de fixare fatada ventilata E97 Vario

Sistemul Vario a presupus o solutionare universala a cerintelor de montaj pentru o gama variata de materiale pentru fatade, fiind realizat prin selectarea accesoriilor personalizate proiectului. Vario Agrob Buchtal - Sistemul este dedicat montarii placilor ceramice Kera Twin K15/K18 produse de Agrob Buchtal si a fost dezvoltat in colaborare cu producatorul german. Sistemul este diferit de solutiile tipice prin folosirea unui profil de baza a carui forma permite o fixare precisa a placilor si o alinere exacta a nuturilor de pe fatada.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem glisant de profile din aluminiu cu bariera termica seria E32 Sistem liftant-glisant profile aluminiu cu bariera termica E39 Sistem glisant - profile aluminiu cu bariera termica E50 Sistem glisant - profile aluminiu cu bariera termica E52
 
Sisteme glisante - profile aluminiu cu/fara bariera termica ETEM
5 produse

Sistemele glisante - profile aluminiu cu bariera termica ETEM cuprind urmatoarele sisteme: Sistem glisant - profile aluminiu cu bariera termica E50, sistem liftant - glisant - profile aluminiu cu bariera termica E52 si sistem glisant profile aluminiu cu bariera termica E70.

5 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem perete cortina E85
 
Sistem perete cortina E85

E85 este un sistem tip montant - rigla de ultima generatie. Este rezultatul a 2.5 ani de cercetare, care a imbinat know-how-ul tehnologiei si caracteristicilor eficientei energetice cu specificatiile viitoare ale constructiilor de cladiri. Coloana sa cu largimea de 50 de mm asigura indeplinirea celor mai stricte specificatii internationale si o performanta inalta in etansarea la apa si la caldura. E85 este un sistem complet care incorporeaza diferite solutii de constructii si care ii da arhitectului posibilitatea de a proiecta dincolo de restrictiile conventionale. Vestibuluri, constructii cu corniere, domuri, piramide, cupole si constructiile curbe sunt fezabile si usor de construit cu E85. Certificarile pe care sistemul le-a dobandit, obtinute de la laboratoare europene acreditate in concordanta cu specificatiile europene si americane demonstreaza ca E85 este una dintre cele mai bune fatade disponibile.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Element de fixare pentru placari
Element de fixare pentru placari
Sistem de umbrire pentru exterior, plasa impotriva insectelor, copertina
Sistem de umbrire pentru exterior, plasa impotriva insectelor, copertina
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa din PVC, profil din PVC
Fereastra si usa din PVC, profil din PVC
Perete cortina, fatada tip plasa metalica, acoperis de sticla
Perete cortina, fatada tip plasa metalica, acoperis de sticla
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...