Habitat for Humanity Romania incepe constructia a 8 case in 5 zile la Cumpana

8 case pentru 8 familii in cadrul evenimentului de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2018

Habitat for Humanity Romania incepe constructia a 8 case in 5 zile la Cumpana
Habitat for Humanity Romania incepe constructia a 8 case in 5 zile la Cumpana

Habitat for Humanity Romania a deschis astazi santierul din Cumpana si a inceput constructia a 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse din comunitate, in cadrul evenimentului de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2018. Pana vineri, 5 octombrie, 240 de voluntari vor lucra la ridicarea locuintelor, intre care si campioana olimpica la maraton Constantina Dita si Roxana Ciuhulescu.

Santierul Habitat for Humanity din Cumpana va gazdui in fiecare zi 240 de voluntari veniti de departe - din toate colturile tarii si din SUA, Germania si Olanda - sa dea o mana de ajutor celor 8 familii din comunitate. De-a lungul celor 5 zile, sute de oameni vor ridica impreuna cu cele 8 familii primele lor locuinte decente. In prezent, familiile care se vor muta in casele construite la BIG BUILD locuiesc in conditii foarte precare - fie in case supraaglomerate sau construite din materiale improprii, unele dintre ele in nevoie de reparatii urgente, altele cu bucataria sau cu toaleta in curte. Cele 8 familii lucreaza si au venituri stabile, insa mult prea reduse pentru a-si permite o chirie decenta sau un credit imobiliar.

"Pe santierul Habitat for Humanity construim impreuna cu sute de voluntari entuziasti mai mult decat simple case. Construim speranta pentru 8 familii care vor avea prima lor locuinta decenta si stabila, in care sa isi poata creste copiii linistiti. Unul dintre drepturile fundamentale ale omului este dreptul la o locuinta decenta. Ne aflam cu totii la BIG BUILD pentru a lupta pentru acest drept", spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Cele 8 locuinte vor fi construite in sistem duplex si vor avea trei camere - sufragerie, doua dormitoare, baie, bucatarie si un spatiu exterior. Ele sunt amplasate langa campusul scolar din Cumpana, alaturi de alte 16 case in diferite stadii de constructie pe care Habitat for Humanity le ridica in comunitate.

Terenul pe care sunt construite casele este oferit de Primaria Comunei Cumpana, iar costurile de constructie a caselor provin din donatiile in bani sau materiale de constructii oferite de sponsorii proiectului si din fondurile stranse de voluntarii care ajuta pe santier. Kaufland Romania este alaturi de Habitat for Humanity Romania de trei ani.

"Sustinerea proiectelor sociale este o parte importanta a strategiei noastre de CSR. BIG BUILD este un proiect la care tinem mult, ne implicam cu bucurie an de an in ajutorarea familiilor cu venituri mici, care au nevoie de o locuinta decenta. Ne place sa credem ca in fiecare perete pe care il ridicam raman entuziasmul, speranta si optimismul voluntarilor Kaufland. Construim nu o casa, ci acasa", a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

Membrii celor 8 familii lucreaza, de asemenea, alaturi de voluntari la constructia propriilor case. Voluntariatul este, de altfel, una dintre conditiile includerii in programul Habitat for Humanity, iar familiile trebuie sa insumeze un numar de 1000 de ore de voluntariat.

Prin acest eveniment, Habitat for Humanity Romania marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra dreptului fiecaruia la o locuinta decenta. Romania se confrunta cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeana in domeniul locuirii: 52% din populatia tarii locuieste in conditii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand reparatii urgente. Peste 12% dintre romani nu-si pot mentine casele calde in sezonul rece. In plus, aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie.

Parteneri BIG BUILD 2018
Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani, materiale de constructii sau servicii: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Tondach, BoschUrsaSiniatAriston, Piatra Online, VekaTeraPlast, Atelierele Ilbah, Aqua Carpatica, Fundatia pentru SMURD, Epics PhotoBooth.

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea precara. De 22 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste si reabiliteaza locuinte pentru familii cu venituri mici, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 88,500 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.habitat.ro si www.facebook.com/habitat.ro.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactat: Ana Nila, Communications Manager Habitat for Humanity Romania (0724 292 540, ana.nila@habitat.ro).

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla, URSA GOLD SF 32 h/Vk, produs premium Vata minerala de sticla URSA Plus Ab Vata minerala de sticla URSA DF Acoustic Vata minerala de sticla URSA TWF Fono Gemini
 
Vata minerala de sticla URSA Glasswool
22 produse

Marca ce reuneste produse din vata minerala destinate izolarii termice si fonice a acoperisurilor inclinate, a peretilor de compartimentare si a peretilor exteriori. Produsele sunt disponibile sub forma de role sau placi. Toate produsele URSA Glasswool sunt incombustibile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass pentru articole necaserate.

22 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Vata minerala URSA Terra 78Ph Vata minerala URSA Terra 68Ph
 
Placi din vata minerala hidrofobizata URSA Terra
2 produse

Marca ce reuneste produse din vata minerala destinate izolarii termice si fonice a acoperisurilor inclinate, a peretilor de compartimentare si a peretilor exteriori. Produsele sunt disponibile sub forma de placi. Toate produsele URSA Terra sunt incombustibile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass. Rezistenta la fluxul de aer de >5 kPa·s/m², asigura o fonoabsorbtie optima.

2 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Vata minerala de sticla URSA Air Al-Al P5858 Vata minerala de sticla URSA Al-Tech-2 P8058 Vata minerala de sticla URSA Zero P8858
 
Placi din vata minerala caserata URSA Air
3 produse

Gama URSA Air reprezinta o solutie buna pentru constructia canalelor de ventilatie si climatizare. URSA Air imbina excelentele calitati de termo si fonoizolare cu siguranta unui produs incombustibil.

3 produse
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
De ce nu da Ursa trotinete nici in acest an? Despre responsabilitate sociala
De ce nu da Ursa trotinete nici in acest an? Despre responsabilitate sociala
Voluntarii Habitat for Humanity au construit 8 case in 5 zile la Cumpana
De ce nu da Ursa trotinete nici in acest an? Despre responsabilitate sociala
Categorii
Tub de ventilatie
Tub de ventilatie
Placa de constructie
Placa de constructie
Sistem de fixare si suspendare pentru instalatii mecanice si electrice
Sistem de fixare si suspendare pentru instalatii mecanice si electrice
Izolatie acustica
Izolatie acustica
Izolatie tehnica, invelis de protectie
Izolatie tehnica, invelis de protectie
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...