Pereti despartitori DEKO la primaria Hoje-Taastrup

Noua primarie, un punct de reper transparent in Hoje-Taastrup, Danemarca

Pereti despartitori DEKO la primaria Hoje-Taastrup
Pereti despartitori DEKO la primaria Hoje-Taastrup
In timp ce cele 8 etaje plus terasa de pe acoperis si subsolul noii primarii constituie un punct de reper in Høje-Taastrup, gradina de pe acoperis ofera o vedere de 360 de grade asupra orasului. Fatada transparenta este impresionanta din punct de vedere arhitectural, iar mediul de lucru la fel de transparent reprezinta o oglinda a procedurilor democratice ce se desfasoara in interiorul aceastui edificiu primitor.

Profile de sticla elegante si rationalizate

Primaria a fost proiectata de PLH Arkitekter in colaborare cu ALL si COWI, in timp ce Casa a fost responsabila pentru constructia acesteia. DEKO a livrat atat pereti despartitori complet vitrati DEKO FG si DEKO FG cu rezistenta la foc pentru cele 8 etaje ale cladirii, cat si profile, usi si traverse. Produsul FG Fire Clear de la DEKO poate fi vazut in partea superioara a cladirii, cu fata spre atrium, in timp ce fiecare etaj este prevazut cu profile floor-to-ceiling (de la podea la tavan) si sticla izolata fonic. Usile si traversele sunt incorporate in asa fel incat si ele par sa se intinda de la podea la tavan.

Casper Stjer Fermi-Erichsen, manager de constructii DEKO, explica:

  • “Pentru noi, acest proiect a fost atat de amplu, cat si interesant, implicand un proces detaliat pentru a ajunge exact la ceea ce arhitectul si clientul doreau sa realizeze. In ceea ce priveste stilul, profilele de la DEKO sunt vopsite intr-o culoare RAL speciala, 7021, care este o nuanta de gri inchis. Pentru a evita cablurile vizibile, am trasat cablurile pentru cititoarele de carduri si tablete in interiorul profilelor, oferind o expresie vizuala rationalizata. Aici puteti vedea peretii despartitori DEKO FG complet vitrati la fiecare etaj, cel mai mult la primul etaj. Pe de alta parte, la celelalte etaje exista mai multe compartimentari cu pereti despartitori cu rezistenta la foc (DEKO FG FIRE).” El continua:
  • “Toate birourile si salile de sedinta din noua primarie au pereti despartitori din sticla. Pe unele dintre ele au fost aplicate folii pentru a asigura o matrita partiala sau o decorare. Aici este vorba despre doua straturi de sticla securizata de 17 mm cu o folie fonoabsorbanta intre ele.”

Autorizatia de Securitate la incendiu ca solutie integrata

Unul dintre lucrurile speciale ale produselor DEKO este ca autorizatia de Securitate la incediu vine ca o solutie integrata si nu se refera doar la elementele individuale. Acest lucru este valabil si in cazul colturilor exterioare, unde panourile de sticla sunt frumos crestate pentru a se lipi unul de celalalt la un unghi de 45 de grade.

O provocare practica in ceea ce priveste inaltimea cladirii

DEKO a livrat primariei aproximativ 750 m² de pereti despartitori din sticla securizata si izolata fonic si 300 m² de pereti despartitori cu rezistenta la foc, precum si usi, profile si traverse. Directorul comercial adauga ca a fost o adevarata provocare practica sa se ridice numeroasele partitii prin toate etajele. Peretii despartitori au fost ridicati din exterior, prin terasa de pe acoperis, cu ajutorul unei macarale mobile si al Smartlift-ului, structura cu coarda adeziva care ridica sticla cu vid. O alta macara mobila a fost folosita pentru a ridica peretii despartitori din partea atriumului.

Pereti despartitori DEKO la primaria Hoje-Taastrup
Pereti despartitori DEKO la primaria Hoje-Taastrup
Produse mentionate in articol
Perete de sticla DEKO FG
 
Perete de sticla DEKO FG

Sistem de compartimentare complet din sticla, cu finisaj vitrat de aproape 99,9%. Ofera luminozitate naturala incredibila, care maximizeaza fluxul de lumina. DEKO FG este alcatuit dintr-un strat de panouri din sticla cu inaltime completa, finisat cu profile din aluminiu subtiri, in care sticla intalneste elementele de constructie invecinate. Ca elemente de sistem pot fi incorporate usi DEKO cu rama din aluminiu (armat cu insertie din MDF). Foaia de usa poate fi din sticla sau lemn.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Perete de sticla ignifug DEKO FG FIRE
 
Perete de sticla ignifug DEKO FG FIRE

Structura de sticla care pastreaza filigranul tipului FG. Interfata este realizata cu un singur strat de sticla cu rezistenta la foc pana la EI 120. Un sistem de compartimentare cu profile foarte inguste, in care panourile intalnesc structurile invecinate si imbinarile ignifuge dintre panourile vitrate. Panourile sunt montate intr-o structura de aluminiu subtire, ignifuga, in care imbinarile verticale dintre panourile vitrate sunt disponibile in trei tipuri: Profile, Clear sau Black. Ca sistem de compartimentare cu profile brevetate DEKO FG Fire a fost testat si clasificat in conformitate cu cele mai recente standarde europene de siguranta pentru incendiu.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Usa antifoc, antifum, fonoizolatoare, antiinundatii, frigorifica, cortina antifoc
Usa antifoc, antifum, fonoizolatoare, antiinundatii, frigorifica, cortina antifoc
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Perete despartitor cu structura usoara
Perete despartitor cu structura usoara
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Fereastra, usa, luminator, feronerie
Compartimentare usoara, plafon, pardoseala tehnica suprainaltata
Compartimentare usoara, plafon, pardoseala tehnica suprainaltata
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...