Usi automate KADRA pentru cea mai moderna Unitate de Primiri Urgente din Romania

La Spitalul Judetean Oradea

Usi automate KADRA pentru cea mai moderla Unitate de Primiri Urgente din Romania
Usi automate KADRA pentru cea mai moderla Unitate de Primiri Urgente din Romania

KADRA a instalat solutiile de acces automat la extinderea Spitalului Judetean Oradea, respectiv noua Unitate de Primiri Urgente.

Noua Unitate de Primiri Urgente din Oradea, cea mai moderna din tara, a fost construita in prelungirea Spitalului Judetean, are trei niveluri si va deservi bolnavi din vestul Romaniei. Suprafata utila a crescut de la 350 la 1.500 de m², spatiul respectiv permitand acomodarea a 50 de pacienti in conditii de maxima siguranta.

Obiectivul principal al proiectului a fost functionalitatea, noua unitate corespunde exigentelor actuale in domeniu, circuitele si fluxurile fiind conforme cu standardele internationale.

Tocmai pentru delimitarea corecta a acestor circuite a fost esentiala alegerea unor solutii de control acces adecvate.

Echipele KADRA au oferit consiliere inca din faza de proiect

Discutiile pe proiect au inceput acum cativa ani, cand specialistii KADRA au avut primele interactiuni cu arhitectul care a gandit noua cladire. Aceasta interventie in faza incipienta a proiectului a permis propunerea de solutii potrivite si eficiente care sa faciliteze circulatia neingradita in noua cladire si sa ii maximizeze functionalitatile specifice.

Usi glisante Tormed ermetice si semiermetice pentru blocul operator

Pentru blocul operator din cadrul unitatii de primiri urgente au fost alese usile ermetice Tormed, usi cu inchidere totala, ce nu lasa nimic sa patrunda prin ele. Varianta de usa ermetica este conceputa cu inchidere etansa pe toate cele patru laturi cu garnitura burduf siliconica presata pe toc si pe pardoseala, realizata printr-o miscare de glisare cu apropiere si coborare in plan paralel cu tocul. Pentru ca in salile de operatii este nevoie de un mediu steril, un mediu in care pacientii pot beneficia de cea mai buna ingrijire, iar medicii de conditiile de care au nevoie.

Optiunea de usi semietanse a fost aleasa pentru zonele de urgente, diferite depozite de pe sectie si pentru a delimita noua cladire de corpul principal de spital.

In total, au fost montate 22 usi glisante Tormed ermetice si semiermetice, 17 usi automate Record, 5 usi glisante rezistente la foc Novoferm, 17 usi batante Tormed, fiecare cu rolul si specificitatile sale, in functie de zona delimitata si de circuitele implicate. Aceasta adaptare la functionalitatile activitatii de spital, mai ales cand vorbim de UPU, acolo unde viteza de reactie este esentiala, este deosebit de importanta pentru a garanta siguranta cadrelor medicale si a pacientilor.

Atentie deosebita acordata masurilor impotriva incendiilor

Noua cladire respecta toate exigentele in ceea ce priveste securitatea la incendii, fiind conceputa in asa fel incat sa permita evacuarea rapida a pacientilor si personalului medical in caz de urgenta.

Dr. Hadrian Borcea, initiatorul proiectului – sef UPU Oradea, pentru www.stirileprotv.ro: “Este un sistem modern, care contine mai multe elemente, de exemplu, in partea dreapta este o usa de evacuare, in caz de incendiu, care se deschide automat in caz de incendiu.”

Ca la orice proiect KADRA, montajul este abordat cu maxima atentie, iar colegii din teren s-au descurcat foarte bine sa se adapteze la cerintele beneficiarului si ale constructorului (pozitionat butoanele intr-un anumit loc, setari specifice ale radarelor/vitezei de deschidere etc.).

Un astfel de proiect dovedeste cat de importanta este consultarea cu arhitectul si proiectantul inca din faza incipienta a unui proiect medical, chiar atunci cand sunt puse in plan fluxurile medicale, intrucat fiecare circuit are nevoie de o solutie de acces adaptata.

Produse mentionate in articol
Usi automate ermetice Tormed Usi automate semiermetice Tormed Usi metalice rezistente la foc Tormed EI
 
Usi automate KADRA
3 produse

Usi automate ermetice, semiermetice si usi metalice rezistente la foc.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Sistem de actionare usi, ferestre, luminatoare
Usa antifoc, antifum, fonoizolatoare, antiinundatii, frigorifica, cortina antifoc
Usa antifoc, antifum, fonoizolatoare, antiinundatii, frigorifica, cortina antifoc
Usa automata
Usa automata
Fereastra si usa glisanta, plianta
Fereastra si usa glisanta, plianta
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Fereastra si usa metalica, profil metalic
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...