Xella prezinta YTONG A+, un BCA cu caracteristici tehnice avansate
Pana in 2020, Uniunea Europeana urmeaza sa implementeze politica 20-20-20. Prin aceste noi normative se urmareste scaderea emisiilor poluante cu 20% sub nivelul celor din 1990, de asemenea prioritate este ca 20% din energia consumata in Uniunea Europeana sa fie obtinuta din surse regenerabile si nu in ultimul rand sa se faca o reducere cu 20% a consumului brut de energie prin cresterea eficientei energetice.
In acest moment, la nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor, ceea ce inseamna ca noile constructii trebuie sa fie eficiente energetic. Primul pas pentru constructia acestor cladiri implica folosirea unor materiale de calitate superioara. Spre exemplu, BCA-ul este unul dintre cele mai eficiente energetic materiale de constructie. Si este la indemana tuturor.
In Romania, cea mai mica valoare a conductivitatii termice (λ10sec = 0.09 W/mK) intre produsele de zidarie o are YTONG A+, un BCA cu caracteristici tehnice avansate, ce ofera o remarcabila termoizolare a anvelopei cladirii. Iar asta inseamna ca in perioadele cu temperatura extrema (atat iarna cat si vara) peretii astfel construiti mentin temperatura constanta, amortizand variatiile din exterior. In plus, produsul este unul mineral si ecologic ce se remarca printr-o densitate de doar 400 kg/m3 si o rezistenta la foc, clasa A1. De asemenea peretii realizati cu YTONG A+ permit trecerea vaporilor, ceea ce inseamna ca absorbind excesul de umiditate, echilibreaza microclimatul. "YTONG A+ asigura o excelenta eficienta energetica, asa ca poate fi folosit fara izolatie suplimentara adaugata la interior sau exterior. Cu YTONG A+ se obtine incadrarea peretelui in cea mai inalta clasa energetica, asigurand confortul si siguranta locuintei. Este un produs unic pe piata din Romania." declara Mircea Sibana, manager produs, YTONG.Betonul celular autoclavizat are o structura tip fagure de miere compusa din milioane de microcelule cu aer. Impartit uniform in toata masa produsului, aerul are rolul de izolator termic. De fapt, se spune ca aerul este cel mai bun izolator termic.
Fiindca de cele mai multe ori, adaugarea unui strat izolator poate create pretul materialelor cu pana la 20%, atunci cand se poate renunta la ele, reducerea de costuri este una semnificativa.