Fara freon, fara tevi suplimentare, fara compresor. 100% aer proaspat
Cu toate acestea, racirea spatiilor industriale, in conditiile schimbarilor climaterice din ultimii ani, cand temperaturile exterioare in timpul verii depasesc frecvent 40 de grade Celsius, nu mai poate fi un subiect de neglijat. Scaderea capacitatii de munca a angajatilor, temperatura ridicata ce pune probleme functionarii utilajelor, sunt probleme care dau de furca unui proces de productie, pierderile ce vin din acestea putand fi deasemenea la fel de mari.
In Romania acesta este implementat de West Air Grup din Bucuresti, o companie cunoscuta pentru diverse aplicatii inovative pentru tratarea aerului.
Solutia de racire a aerului pe care o introduce Breezair este una incredibil de simpla, bazata pe un fenomen natural: apa se evapora prin preluare de caldura de la aer. Breezair reuseste sa raceasca aerul fara sa foloseasca freonul ca agent frigorific ci folosind principiul natural de racire a aerului prin evaporarea apei.
Practic, datorita unor schimbatoare de caldura foarte eficiente, se produce un proces de evaporare fortata in interiorul echipamentului, evaporarea facandu-se cu preluare masiva de caldura latenta de la aer. In consecinta, aerul se raceste brusc. Consumurile energetice unei astfel de instalatii sunt minime iar randamentul este pur si simplu impresionant.
Racirea este foarte puternica si poate ajunge la un gradient de 15 sau chiar 20°C, depinzand doar de umiditatea aerului exterior. Cu cat aerul este mai uscat, cu atat sistemul poate evapora mai multa apa, deci racirea aerului va fi mai semnificativa. Cu alte cuvinte, daca aerul in exteriorul cladirii are 35°C, un sistem Breezair va livra aer cu 15-20°C in interiorul cladirii. O schita exemplificativa a principiului de functionare este redata in figura de mai jos.
Avantajele sistemelor Breezair se pot rezuma astfel:
- Costuri de functionare mai mici cu 80% fata de instalatiile clasice de racire
- Usor si simplu de instalat (costuri mai mici cu 50% fata de instalatiile clasice)
- Usor de intretinut, nu necesita mentenanta excesiva
- Fara freon, fara tevi suplimentare, fara compresor
- Eficienta ridicata cu un consum scazut de energie si apa
- 100% aer proaspat (fara praf, gaze toxice sau mirosuri recirculate)
- Nu usuca aerul
- Distruge bacteriile si reduce endotoxinele
- Fara bacteria "legionella" (prezenta in instalatiile clasice) ce provoaca afectiuni respiratorii
- Ecologic, prin consumurile scazute si fara gaze daunatoare atmosferei.
La capitolul "dezavantaje" este greu sa gasim argumente in defavoarea unui astfel de sistem. Consumul de apa este de asemenea nesemnificativ in Romania unde inca apa este destul de ieftina. Poate singurul dezavantaj al acestui sistem este imposibilitatea realizarii unei temperaturi precise impusa de un proces de productie.
Breezair poate realiza doar racirea aerului introdus de afara cu 15-20 de grade, deci depinde de temperatura acestuia.
Insa, pentru asigurarea unei temperaturi de confort intr-o hala industriala nu pare sa existe o solutie mai buna decat Breezair. Atat in ceea ce priveste costul de achizitie al unei astfel de instalatii, dar mai ales in cel al exploatarii.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemle de racire Breezair, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei West Air Grup Srl, folosind butonul corespunzator.