Racirea inteligenta a halelor industriale cu sistemul inovativ Breezair

Fara freon, fara tevi suplimentare, fara compresor. 100% aer proaspat

Pretul instalatiilor frigorifice pentru astfel de aplicatii, fie ca se refera la chillere cu ventiloconvectori, rooftop-uri sau centrala de tratare a aerului, sunt pe masura capacitatilor care, atunci cand vorbim de spatii industriale, se masoara in sute sau chiar mii de Kw frig, consumurile energetice fiind de asemenea de ordinul zecilor sau sutelor de Kw/h.

Cu toate acestea, racirea spatiilor industriale, in conditiile schimbarilor climaterice din ultimii ani, cand temperaturile exterioare in timpul verii depasesc frecvent 40 de grade Celsius, nu mai poate fi un subiect de neglijat. Scaderea capacitatii de munca a angajatilor, temperatura ridicata ce pune probleme functionarii utilajelor, sunt probleme care dau de furca unui proces de productie, pierderile ce vin din acestea putand fi deasemenea la fel de mari.
Vestea buna vine de la o tehnologie nou aparuta si pe piata romaneasca, folosita cu un urias succes de cativa ani in Europa, aplicatia fiind preponderent folosita in spatiile industriale. Sistemul de racire se numeste Breezair si este dezvoltat de o companie australiana.
In Romania acesta este implementat de West Air Grup din Bucuresti, o companie cunoscuta pentru diverse aplicatii inovative pentru tratarea aerului.
Solutia de racire a aerului pe care o introduce Breezair este una incredibil de simpla, bazata pe un fenomen natural: apa se evapora prin preluare de caldura de la aer. Breezair reuseste sa raceasca aerul fara sa foloseasca freonul ca agent frigorific ci folosind principiul natural de racire a aerului prin evaporarea apei.
Practic, datorita unor schimbatoare de caldura foarte eficiente, se produce un proces de evaporare fortata in interiorul echipamentului, evaporarea facandu-se cu preluare masiva de caldura latenta de la aer. In consecinta, aerul se raceste brusc. Consumurile energetice unei astfel de instalatii sunt minime iar randamentul este pur si simplu impresionant.
Unitatile Breezair sunt instalate in exteriorul halei. In interiorul cladirii se realizeaza o tubulatura de distributie prin care circula aerul impins de echipamente. Practic, sistemul preia aer proaspat din exterior, pe care il raceste si il livreaza in interior.

Racirea este foarte puternica si poate ajunge la un gradient de 15 sau chiar 20°C, depinzand doar de umiditatea aerului exterior. Cu cat aerul este mai uscat, cu atat sistemul poate evapora mai multa apa, deci racirea aerului va fi mai semnificativa. Cu alte cuvinte, daca aerul in exteriorul cladirii are 35°C, un sistem Breezair va livra aer cu 15-20°C in interiorul cladirii. O schita exemplificativa a principiului de functionare este redata in figura de mai jos.
Breezair "pompeaza" practic aer rece in incinta, printr-un sistem de distributie a aerului, care poate fi o tubulatura metalica, din panou sandwich tip ALP sau chiar textila. Aerul rece introdus este 100% proaspat, din exteriorul halei! Breezair nu recircula aerul asa cum fac sistemele clasice de racire. Acest lucru reprezinta un avantaj major al acestor sisteme intrucat introducerea de aer proaspat are o importanta majora intr-un spatiu industrial, acolo unde noxele (praf, gaze, etc) sunt frecvente. Aerul rece introdus poate fi evacuat atat natural, prin deschideri largi (luminatoare, usi de acces, grile gravitationale, etc) sau mecanic, cu ajutorul unor ventilatoare. Practic, aceasta face ca cea mai mare parte a poluantilor, mecanici sau chimici, sa fie evacuati in afara halei.

Avantajele sistemelor Breezair se pot rezuma astfel:
  • Costuri de functionare mai mici cu 80% fata de instalatiile clasice de racire
  • Usor si simplu de instalat (costuri mai mici cu 50% fata de instalatiile clasice)
  • Usor de intretinut, nu necesita mentenanta excesiva
  • Fara freon, fara tevi suplimentare, fara compresor
  • Eficienta ridicata cu un consum scazut de energie si apa
  • 100% aer proaspat (fara praf, gaze toxice sau mirosuri recirculate)
  • Nu usuca aerul
  • Distruge bacteriile si reduce endotoxinele
  • Fara bacteria "legionella" (prezenta in instalatiile clasice) ce provoaca afectiuni respiratorii
  • Ecologic, prin consumurile scazute si fara gaze daunatoare atmosferei.
Un alt avantaj important al acestui sistem este posibilitatea de a raci aerul doar in anumite zone ale unei hale si nu toata hala. Acest lucru este practic imposibil de realizat cu o instalatie clasica. Aplicatia se numeste "spot cooling" si consta in instalarea unei unitati care sa livreze aer rece doar in punctul sau punctele unde racirea aerului este imperios necesara.
La capitolul "dezavantaje" este greu sa gasim argumente in defavoarea unui astfel de sistem. Consumul de apa este de asemenea nesemnificativ in Romania unde inca apa este destul de ieftina. Poate singurul dezavantaj al acestui sistem este imposibilitatea realizarii unei temperaturi precise impusa de un proces de productie.

Breezair poate realiza doar racirea aerului introdus de afara cu 15-20 de grade, deci depinde de temperatura acestuia.
Insa, pentru asigurarea unei temperaturi de confort intr-o hala industriala nu pare sa existe o solutie mai buna decat Breezair. Atat in ceea ce priveste costul de achizitie al unei astfel de instalatii, dar mai ales in cel al exploatarii.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre sistemle de racire Breezair, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei West Air Grup Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Sistem pentru racirea halelor industriale Breezair
 
Sistem pentru racirea halelor industriale Breezair

Avantajele sistemelor Breezair se pot rezuma astfel: costuri de functionare mai mici cu 80% fata de instalatiile clasice de racire, usor si simplu de instalat (costuri mai mici cu 50% fata de instalatiile clasice), usor de intretinut, nu necesita mentenanta excesiva, fara freon, fara tevi suplimentare, fara compresor, eficienta ridicata cu un consum scazut de energie si apa, 100% aer proaspat (fara praf, gaze toxice sau mirosuri recirculate), nu usuca aerul, distruge bacteriile si reduce endotoxinele, fara bacteria "legionella" (prezenta in instalatiile clasice) ce provoaca afectiuni respiratorii, ecologic, prin consumurile scazute si fara gaze daunatoare atmosferei.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Print Pack Prod foloseste sistemul de racire industriala Breezair
Print Pack Prod foloseste sistemul de racire industriala Breezair
Cum se raceste eficient o hala de productie cu sarcina termica foarte mare
Print Pack Prod foloseste sistemul de racire industriala Breezair
Categorii
Grinda de racire
Grinda de racire
Schimbator de caldura pentru tehnologie de racire
Schimbator de caldura pentru tehnologie de racire
Agregate de racire, camere frigorifice
Agregate de racire, camere frigorifice
Dispozitiv de control pentru climatizare si racire
Dispozitiv de control pentru climatizare si racire
Instalatie cu racire adiabatica
Instalatie cu racire adiabatica
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...