Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact – Ghiduri si obiecte BIM

Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact

Contribuie la imbunatatirea mediului interior, asigurand in acelasi timp rezistenta impotriva incendiilor

Imbunatatiri inovatoare

Aplicarea solutiilor de fatada ROCKWOOL imbunatateste semnificativ eficienta energetica a unei cladiri. De asemenea, sunt consolidate si siguranta si confortul mediului interior.

Ghidurile pentru izolarea cu vata bazaltica a fatadelor 

Afla cum solutiile ROCKWOOL pot face cladirile mai eficiente din punct de vedere energetic cu ajutorul ghidurilor.

Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact
Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact - Ghiduri si obiecte BIM
  • Intelegeti mai bine solutiile ROCKWOOL pentru fatada
  • Cunoasteti beneficiile naturale ale vatei bazaltice
  • Intelegeti de ce izolarea este esentiala pentru reducerea emisiilor
  • Obtineti informatii despre proprietatile unice de protectie impotriva incendiilor ale vatei bazaltice
  • Constientizati importanta acusticii
  • Profita la maximum de solutia aleasa
  • Intelegeti diferenta dintre – si obtineti asistenta cu – Proiectarea asistata de computer (CAD) sau Modelarea informatiilor despre cladiri (BIM).

Acceseaza ghidurile pentru solutiile de fatada ROCKWOOL, completand formularul de aici: https://www.rockwool.com/ro/sfaturi/fatade/ghiduri-fatade/

Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact
Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact

Modele BIM

Biblioteca ROCKWOOL BIM contine produse si modele complete de design.

Ce sunt modelele BIM?
Modelarea informatiilor despre cladiri (BIM) este un sistem special de informatii tehnice care, bazat pe un model de obiect tridimensional, descrie caracteristicile complexe ale structurilor utilizate. Este utilizat in designul modern si, in unele cazuri, impus de lege.

In afara de informatiile geometrice, cum ar fi dimensiunile, suprafetele, volumele, modelele BIM transporta si informatii despre caracteristicile peretilor despartitori individuali in ceea ce priveste parametrii extrem de importanti, precum izolatia termica si acustica sau rezistenta la foc.

Cerintele actuale si viitoare ale Conditiilor tehnice impun standarde ridicate de proiectare a cladirilor in ceea ce priveste eficienta energetica, rezistenta la foc, izolatia acustica, calitatea climei interioare si durabilitatea - adica elemente care alcatuiesc conceptul de constructie durabila. Modelarea informatiilor de constructie a sistemului (BIM) va permite sa includeti aceste zone in procesul de proiectare folosind instrumente speciale. Modelarea informatiilor despre construirea sistemelor utilizeaza instrumente speciale pentru a tine seama de aceste domenii in procesul de proiectare. Pentru constructori si designeri, modelele BIM sunt un purtator nepretuit de cunostinte.

Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact
Solutii ROCKWOOL pentru izolarea fatadelor de contact

Pentru cine este BIM?
Pentru a facilita munca arhitectilor si proiectantilor de cladiri, ROCKWOOL Romania a introdus o solutie unica: modele BIM de elemente de constructii cu produse ROCKWOOL.

Aceste modele contin informatii despre parametrii peretilor despartitori dupa utilizarea produsului din vata bazaltica ROCKWOOL. In timp ce proiectati in programe precum AUTODESK REVIT sau ARCHICAD, care accepta formatul modelului BIM, puteti gasi cu usurinta modelul adecvat al unei structuri de perete sau acoperis care contine produse ROCKWOOL si il puteti importa in modelul dvs. geometric 3D.

Datorita modelelor BIM, un anumit perete va avea nu numai caracteristici geometrice, ci si, deja in stadiul de proiectare, va transporta informatii tehnice luand in considerare proprietatile produselor utilizate. Acest lucru va permite evaluarea conformitatii cladirii cu criteriile formale si legale deja in etapa de proiectare. Aceste informatii vor fi necesare in etapele ulterioare ale implementarii unei investitii date (de exemplu, estimarea costurilor, pregatirea documentatiei tehnice pentru punerea in functiune etc.).

Descarca modelele BIM (inregistrare necesara).

Produse mentionate in articol
Dachrock - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock 1000 - Placi rigide de vata bazaltica Hardrock Energy Plus - Placi rigide de vata bazaltica Roofrock 30; 40; 50 - Placi rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru acoperisuri
4 produse

ROCKWOOL ofera mai multe variante de produse, atat pentru acoperisurile noi, cat si pentru cele renovate, dar si pentru conversii de mansarda si diferite tipuri de constructii.

4 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Frontrock Max Plus - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Frontrock CASA - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Adeziv si masa de spaclu ROCKWOOL REDArt Tencuiala decorativa siliconica granulata ROCKWOOL REDArt
 
Termosistem ROCKWOOL REDArt
7 produse

Termosistemul ROCKWOOL imbina aspectul estetic cu proprietatile excelente de izolare ale vatei bazaltice. Solutia tehnologica consta dintr-un perete perimetral cu un sistem de "acoperire". Peretele este izolat termic si acustic cu ajutorul panourilor din vata bazaltica exterioara a peretelui prin lipire si ancorarea mecanica (cu suruburi corespunzatoare). Panourile izolatoare sunt protejate pe partea exterioara cu un strat de tencuiala armat cu fibre minerale rezistente la mediul alcalin, si in final un tratament de suprafata de finisare. Izolarea termica este recomandata atat pentru cladirile noi, cat si pentru renovari. In cele din urma, permite executarea muncii fara ca ocupantii sa paraseasca temporar proprietatea.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Ceilingrock FW1 - Placi semi-rigide de vata bazaltica Steprock ND - Placi rigide de vata bazaltica Steprock HD - Placi rigide de vata bazaltica Steprock LD - Placi rigide de vata bazaltica pentru izolarea fonica, protectia la foc si izolarea termica a pardoselilor grele
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pardoseli si plansee
6 produse

Izolatia ROCKWOOL ofera solutii pentru toate tipurile de constructii, inclusiv plansee, podele de baza si podele separatoare. Izolarea podelelor de baza ofera performante termice in interiorul cladirii, contribuind la mentinerea unui mediu de viata confortabil. Izolarea pardoselilor si a planseelor de separare asigura protectia impotriva zgomotului in aer si este frecvent utilizata pentru beneficiile acustice. Fiind fabricata din vata bazaltica, izolatia ROCKWOOL este de asemenea incombustibila, ceea ce inseamna ca va impiedica raspandirea focului.

6 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
Acoustic - Placi semi-rigide de vata bazaltica Acoustic EXTRA - Placi rigide de vata bazaltica Multirock - Placi semirigide termoizolante multifunctionale Multirock Slimpack - Placi semi-rigide de vata bazaltica
 
Izolatii ROCKWOOL pentru pereti interiori
9 produse

O gama larga de soluiii pentru pereti, care asigura protectie termica, fonica si la incendiu. Acestea functioneaza pentru optimizarea izolatiei acustice din interior, reducand nivelul de zgomot din locuinte sau spatii de lucru si prevenind patrunderea zgomotului din exterior, datorita spatiilor dintre fibre si a structurii poroase, deschise a materialului. Izolatiile ROCKWOOL nu alimenteaza raspandirea incendiilor prin degajarea de caldura, fum sau picaturi incandescente.

9 produse
Brosura
Specificatii
CAD
BIM
Vezi detalii
Card produs
ROCKWOOL 800 - Cochilii izolatoare din vata minerala bazaltica Techrock - Placi pentru izolare termica Larock 32 ALS - Saltele din lamele de vata bazaltica Larock 40 ALS - Saltele din lamele de vata bazaltica
 
Izolatii tehnice ROCKWOOL pentru HVAC si protectie la foc
7 produse

Materialele folosite pentru izolarea termica in industrie le numim "izolatii tehnice". Proprietatea cea mai importanta a materialelor izolante utilizate in industrie, este capacitatea lor de a termoizola conducand astfel la reduceraa pierderilor energetice si la reducerea costurilor finale de productie. In acelasi timp, aceste au un rol important din punct de vedere al functionalitatii sigurantei si protectiei sistemelor.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Frontrock S - Placi rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie cu grosimi reduse a fatadelor Frontrock RENO - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Ventirock Duo - Placi rigide de vata bazaltica "Dual Density" din 2 straturi integrate Fixrock - Placi semi-rigide de vata bazaltica pentru realizarea sistemelor de izolatie la fatadele ventilate
 
Izolatii ROCKWOOL pentru fatade
7 produse

ROCKWOOL ofera sisteme de fatada in care aspectele estetice sunt intotdeauna insotite de protectie impotriva incendiilor, performanta acustica si confort termic. Vata bazaltica ROCKWOOL rezista la actiunea apei si este permeabila la vapori, aspecte care ajuta cladirea sa controleze posibilele pagube cauzate de umiditate. Izolarea fatadelor ajuta la prevenirea pierderilor de energie cauzate de puntile termice.

7 produse
Brosura
Specificatii
BIM
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Plasa de intarire pentru izolatie
Plasa de intarire pentru izolatie
Spuma pentru etansare
Spuma pentru etansare
Izolatie acustica
Izolatie acustica
Izolatie tehnica, invelis de protectie
Izolatie tehnica, invelis de protectie
Panou de izolatie termica prin tehnologia de vacuumare
Panou de izolatie termica prin tehnologia de vacuumare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...