Aplicatia Sonolyzer de la KSB - Industry 4.0 pentru toate statiile de pompare acum pe telefoanele mobile

Aplicatie pentru smartphone-uri si tablete ce detemina eficienta pompelor cu viteza fixa in doar 20 de secunde

Pentru a sprijini operatorii statiilor de pompare sa-si mareasca productivitatea, transparenta si competitivitatea pe intregul ciclu de viata al sistemului, producatorul KSB a dezvoltat o aplicatie pentru smartphone-uri si tablete care poate detemina eficienta pompelor cu viteza fixa in doar 20 de secunde.

Aplicatia Sonolyzer de la KSB este bazata pe un algoritm care a fost integrat in unitatile PumpMeter de 5 ani, unitati din care au fost vandute peste 30.000 de bucati pana acum.
Aplicatia pentru smartphone nu necesita cunoasterea curbelor caracteristice individuale sau ale altor informatii tehnice despre sistemul de pompare ce trebuie masurat, ba mai mult poate fi utilizat si pentru pompele altori producatori. Utilizatorii pot folosi aplicatia pentru a determina sarcina la care este supusa  fiecare pompa centrifugala cu motor asincron cu viteza fixa. Informatiile urmatoare trebuie introduse pentru a putea folosi aplicatia: puterea motorului, viteza motorului, inaltimea de pompare si debitul pompei. Aceste informatii pot fi citite pe placuta de identificare fixata pe fiecare pompa.

Cand timpul de masurare incepe, microfonul smartphone-ului sau al tabletei este utilizat pentru aproximativ 20 de secunde pentru a inregistra sunetul emis de ventilatorul motorului electric. Acest spectru de zgomot este apoi filtrat de aplicatie pentru a determina cu precizie viteza pompei si cuplul. Prin corelarea informatiei introduse de utilizator cu baza de date de sisteme hidraulice furnizata de producator, aplicatia poate determina daca pompa functioneaza in sarcina partiala si daca consumul de energie poate fi redus prin optimizarea sistemului hidraulic sau al motorului.

Aplicatia Sonolyzer de la KSB este disponibila pentru sistemele de operare iOS si Android si chiar poate fi utilizata in medii cu potential exploziv daca smartphone-ul sau tableta au protectia necesara. Durata medie de viata a statiilor folosite in industria chimica depaseste 30 de ani din acest motiv doar o parte au fost conectate direct la Internet si in cele mai multe cazuri utilizatorii nu cunosc sarcina reala a pompelor.

Aceasta implementare favorizeaza reducerea consumului de energie electrica care poate fi obtinuta prin optimizarea sistemului de pompare existent. Toate informatiile analizei sunt trimise intr-un mediu de tip “cloud” fara a mentiona informatii referitoare la utilizator in particular. Toate informatiile servesc unor scopuri pur statistice pentru a dezvolta si perfectiona algoritmii de analiza la care are acces aceasta aplicatie.

Daca un utilizator are nevoie de asistenta suplimentara din partea producatorului pompei, acesta se poate adresa direct companiei. Utilizatorii interesati de aplicatie pot face download pe smartphone sau tableta in mod gratuit din App Store (Apple) sau Google Play (Android).

Aplicatia mobila Sonolyzer de la KSB permite utilizatorilor sa analizeze eficienta pompelor cu viteza fixa cu motoare asincrone in doar 20 de secunde

multigama_tech_ksb_aplicatie_mobila
multigama_tech_ksb_aplicatie_mobila

Aplicatia KSB Sonolyzer se poate descarca pentru smartphone-uri cu sisteme Android sau iOS.

Produse mentionate in articol
Pompe cu auto-amorsare KSB ITUR seria AU Pompe verticale cu coloana KSB ITUR seria BEV Pompa verticala cu coloana KSB ITUR seriile INVCP / INVCN pentru rezervoare Pompa verticala cu coloana KSB ITUR seriile RWCP / RWCN pentru rezervoare
 
Pompe si grupuri KSB  ITUR
5 produse

Pompe cu auto-amorsare KSB ITUR seria AU; Pompe verticale cu coloana KSB ITUR seria BEV; Pompa verticala cu coloana KSB ITUR seriile INVCP / INVCN, pentru rezervoare; Pompa verticala cu coloana KSB ITUR seriile RWCP / RWCN, pentru rezervoare; Echipamente de pompare ITUR pentru paza contra incendiilor.

5 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Pompe de circulatie KSB Calio si Rio-Eco Pompe KSB in linie cu viteza constanta / variabila Pompe KSB standardizate monobloc cu viteza constanta / variabila Sisteme KSB pentru colectarea apelor pluviale
 
Pompe KSB
12 produse

Pompe actionate cu motor electric sau motor diesel pentru aplicatii din domeniul "BuildingServices" (Facilitati in Cladiri) si "FireFighting" (AntiIncendiu) din programul complet de fabricatie al grupului KSB.

12 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de control pompa
Sistem de control pompa
Statie de pompare
Statie de pompare
Pompa de suprapresiune
Pompa de suprapresiune
Pompa de circulatie, pompa apa de condens
Pompa de circulatie, pompa apa de condens
Pompa imersata de apa murdara si apa de canalizare
Pompa imersata de apa murdara si apa de canalizare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...