Hoval prezinta ultimele tendinte in proiectarea HVAC - modelarea 3D

Cum se utilizeaza familiile de produse Hoval in modelele 3D

Ce este BIM si ce avantaje obtinem de la 3D?
De ce reprezinta viitorul pentru planificarea investitiilor HVAC si pentru implementare?
Ce este MEP in BIM?


BIM (Building Information Modeling) este un instrument puternic, care ajuta inginerii din mai multe industrii sa imbunatateasca modul in care proiecteaza, construiesc si opereaza cladirile si infrastructura. Datorita faptului ca procesul de proiectare este unul multidisciplinar, solutiile BIM ajuta in lucrul mai eficient la proiectarea HVAC, renovarea cladirilor si alte proiecte de constructii. Modelarea 3D incorporeaza practici durabile si minimizeaza cu un efort mai redus erorile costisitoare. In segmentul HVAC, BIM este utilizat in disciplinele mecanice, electrice si sanitare (MEP) pentru a asigura un nivel inalt de detaliere si o coordonare usoara pentru partile participante la proiect.
In prezent, BIM modeleaza deja viitorul industriei de constructii. Valoarea datelor digitale este o componenta cheie pentru zilele noastre si chiar mai mult pentru generatiile viitoare. Toate partile implicate intr-un proiect, de la proiectare, constructie si intretinere, pot lucra si incarca date in acelasi proiect care creeaza rapid un model fidel al cladirii, inclusiv pentru echipamentele HVAC. O astfel de abordare colaborativa si rapida este viziunea ideala pentru viitor si o parte a industriei 4.0.

Care sunt avantajele si principalele caracteristici ale BIM?
BIM ajuta echipele implicate in proiect sa exploreze designul inainte de a efectua constructia propriu zisa pentru a verifica toti parametrii intr-un model 3D foarte realist. Datorita unui model virtual partajat, este mai usor pentru arhitectii, inginerii si specialistii in constructii sa ia decizii in legatura cu amplasarea echipamentului de incalzire si conectarea acestuia cu componentele MEP. Software-ul permite obtinerea vizualizarii realiste si verificarea impactului constructiei si functionarii instalatiei impreuna cu echipa proiectului. Partajarea virtuala a muncii si un proiect centralizat pot ajuta la economisirea de timp, efort si la reducerea costurilor.

Solutia pentru colaborare include 4 caracteristici principale:

     ♦ Design Integrat
BIM permite optimizarea procesului de proiectare. Utilizand un singur model imbunatatiti comunicarea intentiei de proiectare, chiar inainte de inceperea constructiei. Designul integrat elimina erorile de coordonare si imbunatateste documentatia.

     ♦ Analiza
Prin analiza rapida si corecta se pot efectua simulari si detecta inferentele mai devreme in procesul de proiectare. BIM permite utilizarea datelor de analiza energetica conceptuala pentru calculele ingineresti. Pur si simplu ajuta la intelegerea design-ului inainte de a fi construit.

     ♦ Documentatie
Pentru a intruni mai usor cerintele privind eficienta cladirilor, se pot proiecta, modela si documenta sistemele de constructie in contextul unui model complet de informatie privind cladirile (BIM). Acesta acopera componentele structurale si arhitecturale, inclusiv datele de analiza conceptuala pentru a efectua calculele necesare.

     ♦ Fabricatie
Se poate proiecta un model de sisteme MEP, inclusiv continut HVAC concret. Acum este usoara convertirea modelelor de proiectare in modele detaliate de fabricare care sunt gata pentru instalare si punere in functiune.

De ce ar realiza cineva trecerea de la 2D la 3D?
Pentru ca...
  • numerosi clienti publici sau privati solicita deja modele 3D, iar software-ul permite vizualizarea atat modele 3D, cat si comutarea pe varianta 2D
  • coordonarea si acuratetea documentelor este imbunatatita, in special atunci cand alte parti implicate si discipline diferite folosesc 3D
  • este foarte util si placut sa puteti obtine o vedere in sectiune oriunde in cladire si sa vedeti ca plafoanele, grinzile, imbinarile barelor, tevile si conductele se potrivesc in spatiul necesar
  • deoarece desenele 2D sunt generate dintr-un model 3D si toate planurile si sectiunile sunt sincronizate
  • grafica de prezentare de inalta calitate devine un produs secundar gratuit ce poate fi folosit ca material promotional in prezentarile pentru investitori
  • eficienta in proiectare si documentatie poate fi marita prin adaugarea unor etape automatizate. Suplimentele pot ajuta, de asemenea, la analiza structurala, precum si la estimarea costurilor.
Proiectare HVAC si documentatie in 3D
BIM permite proiectarea sistemelor complexe de instalatii pentru a prezenta proiectul si modelele de instalatii cu continut de design mecanic. Se pot simula sarcini preliminare de incalzire si racire si folosi diverse unelte pentru dimensionarea conductelor si tevilor. Modelarea 3D pentru instalatii permite crearea sistemelor HVAC cu proiectarea fluxului de aer si a zonelor mecanice.
STP, RFA si formatul 2D din login-ul Hoval sunt gratuite si pot fi utilizati imediat. Fisiere RFA vin insotite de fisere TXT si XLS care sunt importante pentru modificarea parametrilor si importarea acestora inapoi. Fisiere Hoval 3D sunt incarcate cu metadate extinse, inclusiv marime, puteri, eficiente, dimensiuni, locuri libere si kituri de instalare.

Cautati fisiere BIM gata de a fi utilizate? Le gasiti aici!In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Hoval, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Hoval Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Pompa de caldura aer/apa Hoval Belaria® fit (8-26) Pompa de caldura Belaria® fit Pompa de caldura modulanta Belaria Pompa de caldura aer/apa Hoval Belaria® eco
 
Pompe de caldura Hoval
8 produse

Pompele de caldura Hoval sunt: Belaria,Thermalia si UltraSource.

8 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
RoofVent LHW - Aparat de ventilatie cu recuperator de energie pentru incalzirea halelor inalte TopVent® TH - Aparat de incalzire cu recirculare pentru incaperi inalte RoofVent LKW - Aparat de ventilatie cu recuperator de energie pentru incalzirea si racirea halelor inalte TopVent® TC - Aparat cu recirculare pentru incalzirea si racirea halelor inalte
 
Sisteme de climatizare Hoval pentru hale
16 produse

Sistemele de climatizare pentru hale sunt RoofVent (aparate de ventilatie pentru incalzirea - racirea halelor), TopVent (aparate cu aer ambiental - aer proaspat pentru incalzirea - racirea halelor) si AdiaVent (aparat pentru racirea halelor cu recircularea aerului).

16 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan in condensatie Hoval UltraGas® 2 Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (15-100) Cazan mural in condensatie cu gaz TopGas classic Cazan de pardoseala in condensatie cu gaz UltraGas (125-1150)
 
Cazane Hoval de incalzire cu gaz
11 produse

Cazanele Hoval pe combustibil gazos sunt: cazanele murale in condensatie in gama de puteri 35 - 100 kW TopGas® si cazanele de pardoseala in condensatie de mare eficienta si gama de puteri in intervalul 15 - 2000 kW UltraGas®.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Panouri solare UltraSol verticale sau orizontale Panouri solare UltraSol eco verticale sau orizontale Colectoare solare Hoval GFK-ALGT cu suprafata mare
 
Colectoare solare Hoval
3 produse

Colectoare solare Hoval: colector plat WK, colector plat IDKM, panou solar UltraSol, respectiv UltraSol eco.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent®
 
Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent®

Sistem de ventilatie rezidentiala HomeVent® cu recuperare de caldura si controlul umiditatii - solutia inovatoare pentru locuinte si birouri care garanteaza aer proaspat pentru toate cerintele, complet automat si fara curenti de aer. Beneficiati de cel mai inalt nivel de confort in ceea ce priveste climatul interior din casa. Praful, alergenii, zgomotul si insectele stau departe de locuinta. Aerul poluat si mirosurile sunt eliminate din casa mult mai eficient prin sistemul de ventilatie rezidentiala comparativ cu deschiderea ferestrelor. In plus, sistemul utilizeaza in mod eficient caldura care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrelor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
TopTronic® E - Regulator de temperatura
 
TopTronic® E - Regulator de temperatura

Sistemul de reglare Hoval TopTronic este rezultatul utilizarii microprocesoarelor moderne si a experientei indelungate a firmei Hoval in tehnica reglarii sistemelor de incalzire si de preparare a apei calde. Chiar daca utilizeaza cea mai moderna electronica, regulatorul TopTronic convinge printr-o utilizare facila si clara pentru utilizator. Incorporat in cea mai noua generatie de cazane, pompe de caldura si boilere, revolutionara unitate de control a sistemului se remarca prin simplitate, modularitate, conectivitate si reprezinta o noua experienta pentru utilizatori. Coordoneaza cu usurinta sisteme bazate pe unul sau mai multe surse de energie, cu incalzire sau racire, cu unitati singular sau in cascada cu pana la opt unitati. Fara alte complicatii generate de unitati de control diferite pentru aplicatii diferite si configurari de sistem.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt (50-1600)
 
Cazan de incalzire cu biomasa - peleti BioLyt

Cazan pe peleti cu sistem de combustie pirolitic unic si gama de puteri in intervalul 50 - 160 kW. BioLyt este potrivit pentru introducerea in cadrul unui sistem de incalzire. Cu sistemul tehnologic Hoval, este posibil sa se implementeze sisteme complexe cu efort minim de proiectare: cascadarea a pana la 5 cazane pe peleti; sisteme bivalente prin utilizarea cazanelor existente pe; integrarea sistemelor solare.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan de incalzire cu combustibil lichid si gazos Max-3
 
Cazan de incalzire cu combustibil lichid si gazos Max-3

Cazan pe combustibil lichid/gazos, de joasa tenperatura si pentru bugete limitate, cu o gama de puteri cuprinsa intre 420 kW si 3000 kW. Ofera valoare ridicata pentru sistemele de incalzire in conditii optime. Cand se inlocuieste sau se modernizeaza un sistem existent - situatii cand optimizarea costurilor este foarte importanta - Hoval Max-3 este solutia ideala. Tehnologia cu trei drumuri de fum a dovedit ca asigura emisii de noxe extrem de reduse in toate fazele de operare. Costuri scazute de operare pot fi garantate prin utilizarea lui Hoval Max-3: transforma energia din combustibil in caldura cu un randament impresionant de pana la 94%.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Instalatie cu racire adiabatica
Instalatie cu racire adiabatica
Pompa de caldura
Pompa de caldura
Panou solar termic
Panou solar termic
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Rezervor de apa calda cu incalzire indirecta, rezervor tampon
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Cazan mural pe combustibil lichid si gaz
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...