Recomandarile VELUX Romania pentru protejarea ferestrelor pe timpul iernii
Cum se intretin si se curata ferestrele VELUX, pe timp de iarna?
Este bine de stiut faptul ca ferestrele de mansarda sunt principalele locuri in care zapada si gheata incep sa se topeasca, iar daca nu sunt curatate la timp, pot exista alte depuneri ce pot ingreuna deschiderea ferestrelor. VELUX recomanda curatarea, o data pe an, a ramei de etansare, dar si curatarea, pe timpul iernii, a zapezii si a frunzelor, din jurul si deasupra ferestrei, pentru a permite apei sa se scurga de pe ferestre si jgheaburile inconjuratoare. Ca masura suplimentara de precautie, in jurul ferestrei pot fi amplasate cabluri de incalzire, pentru a va asigura ca apa topita se poate scurge liber.
Pentru a preveni aparitia condensului la nivelul geamurilor, va recomandam sa pastrati la interior o temperatura constanta, de minimum 20 de grade si sa aerisiti spatiul in mai multe reprize zilnice de maximum 5 minute.
Pentru a va bucura de un climat confortabil la mansarda incercati sa pozitionati sursele de incalzire sub fereastra pentru a sustine circularea normala a aerului cald. De asemenea, un lucru important de retinut este faptul ca, in perioada iernii, nu trebuie sa lasati clapeta de ventilare tot timpul deschisa, deoarece acest lucru favorizeaza aparitia condensului.
Alegeti ferestrele de mansarda eficiente energetic
In zonele in care iarna persista mai mult timp, zapada si gheata se pot aduna in cantitati mari pe acoperis si, implicit, pe ferestrele de mansarda, dand senzatia de frig. Insa, noua generatie de ferestre VELUX Standard Plus, beneficiaza de un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® care transforma fereastra intr-un scut puternic impotriva vantului si conditiilor climaterice aprige, mentinand caldura in interior. Performantele energetice remarcabile ale ferestrei se traduc prin facturi mai mici la incalzire, gradul de izolare al ferestrelor VELUX Standard Plus, care beneficiaza de ThermoTechnology®, fiind mai bun cu 7% comparativ cu cel al ferestrelor care nu au acest sistem.
Toate modelele de ferestre VELUX au clapeta sau fanta de ventilare integrata care permit aerisirea mansardei cu fereastra inchisa. Insa, in perioadele reci, se recomanda folosirea cu precautie a clapetei de ventilare. Este foarte important ca aceasta sa nu fie lasata deschisa toata iarna, deoarece va favoriza aparitia ghetii - aerul cald iese pe elementele de aluminiu, condenseaza si se intoarce sub forma de infiltratii intre tocul ferestrei si cercevea, iar in timp duce la deteriorarea lemnului ferestrei.
In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele VELUX, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VELUX Romania Srl, folosind butonul corespunzator.