URSA a devenit parte a grupului Etex

URSA a devenit parte a grupului Etex

Etex confirma schimbarea orientarii portofoliului sau catre solutii pentru constructii usoare si sustenabile, prin achizitionarea URSA, experta in izolatii termice si acustice

In noul an Etex isi consolideaza portofoliul de activitati profesionale sustenabile prin achizitionarea URSA, lider european in solutii de izolare. Cu aceasta tranzactie, Etex isi asigura o noua platforma pentru cresterea afacerilor si, in plus, o oportunitate de a continua sa joace un rol esential in abordarea provocarilor legate de sustenabilitate. Prin adaugarea de expertiza in izolatii ofertei sale de placi de gips, de ciment fibros, de protectie pasiva impotriva incendiilor si de articole modulare, Etex isi extinde si capacitatea de a furniza sisteme si solutii. Aceasta cea mai recenta achizitie este supusa conditiilor de incheiere uzuale.

URSA: Lider european pentru vata minerala de sticla si izolatii cu polistiren extrudat XPS, cu o expertiza de mai mult de 70 de ani si o marca solida

Ca lider european pentru polistiren extrudat (XPS) si aflandu-se intre primele trei companii de vata minerala de sticla, URSA ofera o gama extinsa de izolatii pentru exteriorul cladirilor, precum si pentru partitiile si plafoanele interioare. La fel ca si Etex, se mandreste cu calitatile legate de sustenabilitate si confort ale produselor sale. Povestea URSA a inceput in 1949, cu o mica afacere de familie, care s-a dezvoltat de atunci si a ajuns in prezent un jucator international major in domeniul sau. Mai recent, in 2017, a fost achizitionata de Xella Group.

Activitatile URSA se desfasoara in peste 20 de tari din Europa, inclusiv in Franta, Germania, Spania si Polonia, pe langa Rusia. Compania detine 13 locatii de productie si acopera mai multe tari unde Etex este prezenta deja cu celelalte divizii ale sale. Cu sediul la Madrid, URSA aduce cu sine o retea de distributie europeana fiabila si o echipa de peste 1700 de angajati dedicati, avand un venit de aproximativ 500 milioane de euro.

Raspunsul la schimbarile climatice la nivelul UE va fi orientat catre renovarea cladirilor si catre materiale de izolatie, precum cele fabricate de URSA.

Schimbarile climatice, deficitul de resurse, infrastructura invechita si lipsa de locuinte sunt aspecte omniprezente pentru Europa si pentru intreaga planeta. Cifrele prezinta realitatea, cladirile fiind responsabile pentru 40% din consumul de energie din UE, dintre care doua treimi reprezinta incalzirea si racirea. UE, in cadrul eforturilor sale de a reprezenta un lider mondial in chestiunile legate de mediu, a lansat Green Deal in decembrie 2019. Materialele pentru izolatii reprezinta o componenta cheie pentru obtinerea unor reduceri semnificative ale consumului de energie si pentru o reducere drastica a emisiilor de CO₂. Uimitor este ca 75% din cladirile europene nu sunt eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Şi, deoarece 85-95% din cladirile din prezent vor mai fi inca in folosinta si in anul 2050, renovarea reprezinta un punct critic. Se asteapta ca ratele de renovare in Europa sa se dubleze in urmatorii 10 ani, deoarece 35 de milioane de cladiri au fost considerate pentru a fi renovate pana in 2030.

Cu aceasta cea mai recenta miscare strategica, Etex continua sa inspire modalitati de trai ajutand Europa sa abordeze aceste provocari, datorita expertizei URSA. Compania livreaza solutii de inalta performanta pentru performantele energetice superioare necesare cladirilor. In plus, materialele pentru izolatii cu vata minerala de sticla sunt eficiente din punct de vedere al costurilor datorita calitatii inalte, durabilitatii si cerintelor minime de intretinere. In concluzie, pentru produsele din gama sa generala se folosesc, intr-o proportie considerabila, materiale reciclate in cadrul procesului de productie.

Orientarea confirmata a portofoliului Etex catre solutii de categorie usoara si sustenabile, cu izolatia ca o noua platforma de crestere

Aceasta achizitie reprezinta o noua etapa majora in orientarea strategica a Etex pentru a deveni un jucator global in domeniul solutiilor de categorie usoara si sustenabile pentru cladiri. Aceasta vine in continuarea etapelor majore anterioare, dintre care cele mai notabile au fost: cumpararea Siniat, liderul in placi de rigips din Europa si America Latina in 2011, parasirea domeniului de afaceri cu articole ceramice in 2016, cumpararea unei firme de top de placi de rigips din Spania in 2017 si parasirea domeniului de afaceri cu tigle din argila si beton in 2019-2020. Iar mai recent a existat achizitia companiei specialiste in protectie pasiva impotriva incendiilor, FSi Limited, in 2020, crearea diviziei New Ways (Moduri Noi) ca varf de lance pentru activitatile care implica solutii pentru constructii in afara locatiei, cu achizitionarea a patru companii in 2021, si, in final, achizitia unui jucator de top de pe piata australiana de placi de rigips in 2021.

URSA ocupa un loc ferm in prima linie a eforturilor globale pentru sustenabilitate, oferind solutii dovedite si realizabile care ofera cele mai solide performante in materie de sustenabilitate, in comparatie cu celelalte materiale pentru izolatii. Compania a inregistrat rezultate solide care reflecta o cultura bazata pe organizare de nadejde si imbunatatiri continue, compania fiind condusa de o echipa executiva de calibru inalt. Relatiile apropiate cu clientii, binecunoscute, notorietatea ridicata a marcii, si produsele superioare reprezinta bazele exceptionale ale activitatii sale. Prin adaugarea de expertiza in izolatii ofertei sale de placi de rigips, de ciment fibros, de protectie pasiva impotriva incendiilor si de articole modulare, Etex isi extinde si capacitatea de a furniza sisteme si solutii clientilor. URSA va fi integrata ca divizie separata, sub conducerea directa a Directorului General Executiv (CEO) al Etex, Bernard Delvaux. Aceasta achizitie este supusa conditiilor de incheiere uzuale; Etex va furniza mai multe informatii dupa finalizarea acesteia.

Bernard Delvaux, Director General Executiv (CEO) al Etex: „Achizitia URSA confirma schimbarea orientarii portofoliului inceputa de acum cativa ani de Etex pentru a deveni lider global in constructii usoare si modulare. Aceasta achizitie reprezinta o oportunitate strategica potrivita pentru Etex deoarece combina o noua platforma de crestere cu o concentrare solida pe sustenabilitate. Am fost cu adevarat impresionat atat de calitatea conducerii URSA, cat si de modelul de afaceri solid al acesteia. Astept cu nerabdare sa ii primim pe noii nostri colegi la Etex si sa continuam impreuna spre un viitor prosper.

Christophe Clemente, Director General Executiv (CEO) al Xella Group: „Pentru echipele URSA, Etex reprezinta un actionar solid care doreste sa continue povestea de succes. As dori sa le multumesc afectuos echipelor URSA pentru realizarile lor din cadrul Xella Group si le doresc un viitor grandios.

Jochen Friedrichs, Director General Executiv (CEO) la URSA: „In Etex, URSA a gasit partenerul perfect pentru a continua dezvoltarea activitatii noastre de baza cu privire la sustenabilitate si apropierea fata de client. Asteptam cu nerabdare sa prezentam strategia Etex, sa ne intalnim noii colegi si sa dezvoltam impreuna piata constructiilor de categorie usoara si modulare. Sunt recunoscator pentru suportul Xella Group din ultimii patru ani, care ne-a permis sa ne intarim platforma pe care o vom extinde acum cu Etex.

J.P. Morgan are rolul de consultant financiar exclusiv, iar Freshfields este consultantul juridic al Etex in legatura cu aceasta tranzactie.

Despre Etex

Compania Etex este producatoare globala de materiale de constructii si pioniera in constructiile de categorie usoara. Etex doreste sa inspire oamenii din intreaga lume sa construiasca spatii de locuit care sunt mai sigure, mai sustenabile, mai inteligente si mai frumoase.

Fondata in 1905 si avand sediul principal la Zaventem, Belgia, Etex este o companie de familie cu mai mult de 11.000 de angajati la nivel global. Isi desfasoara activitatea in mai mult de 110 locatii de productie din 42 de tari si a inregistrat un venit de 2,6 miliarde de euro, cu REBITDA (rata marjei profitului inainte de dobanda, taxe, amortizari si deprecieri) de 484 milioane de euro in 2020. Etex prezinta o cultura axata pe colaborare si grija, un spirit de pionierat si pasiunea de a face intotdeauna mai bine pentru clientii sai.

Etex are sase centre de cercetare si dezvoltare care sustin patru divizii globale de vanzari:

  • Performanta constructiilor: solutii uscate pentru constructii, inclusiv panouri de rigips si de ciment fibros, ipsos si produse formulate, produse pentru protectia pasiva impotriva incendiilor si produse asociate.
  • Exterioare: o gama de materiale estetice din ciment fibros pentru utilizarea agricultura si exterioare arhitecturale si rezidentiale.
  • Industrie: produse pentru izolatii de protectie impotriva incendiilor si de inalta performanta pentru industriile de constructii si echipamente originale.
  • Moduri noi: solutii modulare de inalta tehnologie in afara locatiilor, bazate pe structuri de lemn si otel.

Etex inspira moduri de trai, pentru mai multe informatii va rugam sa consultati pagina noastra de Internet: www.etexgroup.com.

Produse mentionate in articol
Vata minerala de sticla Ursa Plus Gemini Vata minerala de sticla Ursa Plus Ab Vata minerala de sticla Ursa DF 42 Mini Gemini Vata minerala de sticla Ursa DF 39 Gemini
 
Vata minerala de sticla Ursa Glasswool
27 produse

Marca ce reuneste produse din vata minerala destinate izolarii termice si fonice a acoperisurilor inclinate, a peretilor de compartimentare si a peretilor exteriori. Produsele sunt disponibile sub forma de role sau placi. Toate produsele Ursa Glasswool sunt incombustibile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass pentru articole necaserate.

27 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Vata minerala Ursa Terra 78Ph Vata minerala Ursa Terra 76Ph Vata minerala Ursa Terra 68Ph Vata minerala Ursa Terra 62Ph/Vv Vk
 
Placi din vata minerala hidrofobizata Ursa Terra
4 produse

Marca ce reuneste produse din vata minerala destinate izolarii termice si fonice a acoperisurilor inclinate, a peretilor de compartimentare si a peretilor exteriori. Produsele sunt disponibile sub forma de placi. Toate produsele Ursa Terra sunt incombustibile, fiind clasificate A1 conform normelor Euroclass. Rezistenta la fluxul de aer de >5 kPa·s/m², asigura o fonoabsorbtie optima.

4 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Vata minerala de sticla Ursa Air Al-Al P5858 Vata minerala de sticla Ursa Al-Tech-2 P8058 Vata minerala de sticla Ursa Zero P8858
 
Placi din vata minerala caserata Ursa Air
3 produse

Gama Ursa Air reprezinta o solutie buna pentru constructia canalelor de ventilatie si climatizare. Ursa Air imbina excelentele calitati de termo si fonoizolare cu siguranta unui produs incombustibil.

3 produse
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...