Urmatorul nivel de siguranta la incendiu in domeniul hotelier de la Siemens

Tot ce este nevoie pentru o siguranta completa impotriva incendiilor

Asigurarea sigurantei oaspetilor este, in mod firesc, o cerinta fundamentala pentru toti proprietarii de hoteluri, operatorii si licentiatorii. Riscul de incendiu care exista in orice hotel ar trebui sa fie intotdeauna o preocupare, in special avand in vedere impactul pe care chiar si cel mai mic focar l-ar putea avea. In afara de amenintarea evidenta a vietilor si a sigurantei oaspetilor si a personalului hotelului, incendiul poate provoca pagube care pot constitui un risc pentru renumele si longevitatea hotelului insusi.

In acelasi timp, instalarea unui sistem de incendiu neadecvat, ar putea sa aduca cu sine neplacerea unei alarme false sau "nedorite". Disfunctionalitatea cauzata de sirenele atunci cand evacuarile pe scara larga sunt efectuate gresit pot avea, de asemenea, un efect de durata si daunator asupra continuitatii afacerii unui hotel. Acest lucru subliniaza importanta implementarii unui sistem integrat de protectie impotriva incendiilor, care sa ofere cea mai rapida si mai fiabila detectie, impreuna cu conceptul de evacuare in timp util si cai de evacuare clar definite.

Urmatorul nivel de siguranta la incendiu in domeniul hotelier de la Siemens
Urmatorul nivel de siguranta la incendiu in domeniul hotelier de la Siemens

12% din incendiile din hoteluri si moteluri se spune ca incep in camerele oaspetilor
Prevenirea incendiilor in orice hotel ar trebui sa implice, cel putin, asigurarea instalarii unor sisteme adecvate de detectare a incendiilor in spatiile publice ale oaspetilor, precum si punerea in aplicare a unor practici sigure de lucru in zone cu risc sporit, cum ar fi bucatariile. Potrivit statisticilor, echipamentele de gatit sunt implicate in aproape 45% din toate incendiile. Alarmele false sunt perturbatoare si iritante, dar mai important, ele submineaza credibilitatea oricarei alarme autentice. Orice sistem de detectare instalat trebuie sa fie corect, fiabil si inteligent, adica capabil sa detecteze cele mai vechi stadii ale unui foc mistuitor oriunde in hotel pentru a asigura protectia vietilor oaspetilor si personalului. Cu toate acestea, acelasi sistem trebuie sa fie, de asemenea, capabil sa diferentieze aburul de fum si alte fenomene inselatoare pentru a impiedica declansarea acestor alarme nedorite.

Siguranta la foc in lanturile corporative
In lupta constanta de a atrage si de a mentine obiceiurile, unii operatori se confrunta cu o dilema, daca au capital limitat de a investi. Ar trebui sa cheltuiasca mai mult pentru protejarea clientilor si asigurarea sigurantei lor indiferent de cost - sau ar trebui, de exemplu, sa faca hotelul lor mai atragator investind in mai multe atractii si servicii pentru clienti? Sau ar trebui sa pastreze cheltuielile la un nivel minim pentru a-si sustine competitivitatea si pentru a maximiza profiturile? Uneori, aceasta ultima abordare conduce la investitiile facute in standardele de siguranta impotriva incendiilor pentru a respecta numai cerintele de baza ale legislatiei nationale relevante. Cu toate acestea, altii se bazeaza foarte mult pe sprijinul continuu al clientilor sai corporativi, ale caror asteptari si cerinte sunt foarte in crestere. Drept urmare, multi dintre managerii de calatorie acum insista in mod evident pe cele mai inalte standarde de siguranta, 25% refuzand sa rezerveze camere cu hoteluri care nu au cele mai inalte standarde de protectie impotriva incendiilor pentru oaspetii lor. Brandurile globale care opereaza in mai multe locatii geografice se confrunta cu probleme si mai mari atunci cand se ocupa de siguranta la foc. In diferite tari din intreaga lume, punerea in aplicare, utilizarea si intretinerea solutiilor de protectie impotriva incendiilor va fi prevazuta de numeroase autoritati de reglementare diferite. Simpla pastrare la curent cu toate progresele legislative ale diferitelor organe, impreuna cu tehnologiile disponibile in mod constant in schimbare, face ca simpla aderare la standardele corespunzatoare sa fie dificila. Prima provocare pentru operatorii internationali este de a institui standarde corporatiste care sunt suficient de mari - indiferent de diferentele de reglementare nationale diferite care afecteaza hotelurile lor. A doua problema la fel de provocatoare este asigurarea implementarii depline si consecvente a acestor standarde corporative convenite in cadrul fiecarui hotel din cadrul grupului. Cu toate acestea, in ciuda diferentelor dintre legislatiile si standardele nationale, majoritatea lanturilor hoteliere globale au adoptat scheme de siguranta pentru intreprinderi bazate pe sisteme automate de detectare si alarma. Desi aceste solutii pot fi configurate diferit sau contin diferite dispozitive componente, toate acestea ofera beneficii semnificative in ceea ce priveste viteza de detectare, raspuns si evacuare ordonata.

Oaspeti bucurandu-se de un sejur de exceptie
Urmatorul nivel de siguranta la incendiu in domeniul hotelier de la Siemens

Factorul uman
Cerintele legale ale diferitelor autoritati de reglementare, impreuna cu procedurile puse in aplicare de catre hotelurile in sine, au trecut cu vederea un factor comun pentru toate situatiile de urgenta, care este constant si totusi imprevizibil. Acest factor este comportamentul uman. Odata cu sunetele unei alarme de incendiu, multi oameni de pretutindeni vor reactiona cu indiferenta. Sunetul unei sirene de avertizare este prea obisnuit in aceste zile si rareori solicita raspunsul tuturor celor care o aud. Foarte des, oamenii vor ignora alerta, gandindu-se la o procedura de testare simpla sau la o alarma "falsa" gresita. Rareori prima reactie a oamenilor este una de intelegere clara, urmata calm de un raspuns rapid si adecvat. Oaspetii dintr-un hotel sunt, de obicei, in imprejurimi nefamiliare unde, in cel mai bun caz, au doar o cunoastere rudimentara a aspectului sau chiar locatia celei mai apropiate iesiri de urgenta. Putini s-ar fi familiarizat cu orice proceduri, rute de evacuare sau puncte de adunare pe care hotelul le-ar fi pus in aplicare.

Invatand de la alte tehnologii - evolutia de la tehnologia simpla de detectare a incendiilor
Folosirea tehnologiei pentru a depasi "factorul uman" in provocarea privind siguranta impotriva incendiilor, are un rol din ce in ce mai important de jucat. Este o zona in care industria hoteliera in ansamblul sau poate invata din alte industrii pentru a asigura gestionarea eficienta a incidentelor. In majoritatea aeroporturilor si in cele mai multe campusuri universitare, exista un numar invariabil mare de persoane - uneori imprastiate pe suprafete mari si pe mai multe locatii in numeroase cladiri. Cu toate acestea, inainte de stingerea incendiilor, interventiile de stingere a incendiilor sau alte activitati de interventie, este uneori necesar sa se asigure ca toata lumea a fost evacuata cu succes. Dificultatile legate de asigurarea unei evacuari complete si reusite in oricare dintre aceste situatii includ necesitatea de a se asigura ca toata lumea stie exact ce se intampla si ce trebuie sa faca, in timp ce primeste toate actualizarile pertinente pentru pozitia lor individuala, pentru a face acest lucru.

O modalitate pe care aceste alte industrii o abordeaza este punerea in aplicare a unor solutii care sa permita automatizarea proceselor de raspuns. Devine din ce in ce mai comuna integrarea sistemelor de detectare a incendiilor, nu numai cu sistemele de stingere, ci si cu iluminatul de urgenta, sistemele de alarma vocala si de notificare in masa, precum si sistemele de gestionare a cladirilor - pentru controlul extractiei fumului, a usilor de incendiu si a ascensoarelor. Astfel de sisteme integrate vor furniza in mod automat instructiuni clare, pas cu pas pentru ceea ce trebuie sa faca. Toate sistemele de alarma sau de iluminare relevante vor fi declansate automat, astfel incat fiecare parte implicata sa stie exact ce sa faca in continuare. Aceste alte industrii au aratat ca este necesar sa se paraseasca arta traditionala a tehnologiei de securitate impotriva incendiilor si sa se urmareasca sisteme mai integrate. In ceea ce priveste comunicarea cu participantii la o situatie de urgenta, accentul se indreapta in prezent catre notificarea in masa. Utilizand cultura "conectata" a telefonului mobil, a mesageriei si a retelelor de internet de astazi, este posibil sa se puna in aplicare planuri pentru a directiona cat mai multe persoane spre siguranta in orice situatie de urgenta. Aceasta inseamna ca consecinta oricarui focar de incendiu sau a oricarui alt incident poate fi redusa la minimum.

Tot ce este nevoie pentru o siguranta completa impotriva incendiilor
Cu o experienta de 160 de ani in domeniul sigurantei impotriva incendiilor, Siemens poate furniza toate produsele, sistemele si solutiile necesare. Siguranta impotriva incendiilor necesita astazi o intelegere globala a nevoilor de siguranta si a solutiilor inovatoare. Ca furnizor international de tehnologie de protectie impotriva incendiilor, au invatat cum functioneaza incendiile. Aceste cunostinte au contribuit la dezvoltarea produselor, sistemelor si solutiilor Siemens de inalta calitate in domeniul sigurantei impotriva incendiilor. Incorporati intr-un concept adaptat cerintelor utilizatorilor, acestea ofera protectie unica:

  • detectarea timpurie si fiabila a incendiului
  • procese clare si rapide de alarma si de evacuare
  • stingerea inteligenta adaptata cerintelor fiecarei camere.

Toate aceste elemente se afla in centrul unei solutii cuprinzatoare de siguranta impotriva incendiilor. Doar daca toti sunt prezenti, puteti fi siguri ca oamenii din cladire sunt in siguranta si ca bunurile si procesele de afaceri sunt protejate.

Produse mentionate in articol
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360
 
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360

Solutie ideala pentru o protectie de incredere, la incendiu a aplicatiilor de dimensiuni mici si medii precum: scoli, magazine din centre comerciale, hoteluri si hosteluri, situri industriale mai mici, camine de batrani. FC360 este parte a sistemului Cerberus FIT, un sistem de protectie la incendiu dezvoltat special pentru utilizare in cladiri si facilitati mici. FC360 sustine conexiunea a pana la 126 de elemente C-NET, incluzand detectoarele cu tehnologia patentata ASA (Analizare Avansata a Semnalului) din gama Cerberus PRO, care ofera imunitate impotriva fenomenelor inselatoare si previne alarmele false. Detectoarele si perifericele sunt conectate in bucla, ceea ce reduce costurile de cablare si imbunatateste semnificativ fiabilitatea intregului sistem multumita buclei de comunicatie. Sistemul de protectie la incendiu FC360 este usor de instalat, pus in functiune si intretinut datorita interfetei simple si intuitive. Iconitele, indicatoarele LED si butoanele faciliteaza manevrarea si informatia este afisata intr-o maniera simpla si usor de inteles - reducand astfel necesarul de instruire.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC
 
Platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC

Platforma integrata de management al cladirii, Desigo CC este proiectata sa creeze spatii confortabile, sigure si eficiente din punct de vedere energetic acoperind atat nevoile sistemelor cu o singura disciplina, cat si nevoile celor mai complexe cladiri. Usor de gestionat, tehnologie si functionalitate de ultima generatie, Desigo CC fixeaza standardele in industria managementului cladirilor.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Dimmer universal N 528D01
 
Dimmer universal N 528D01

Suporta control pe front crescator sau pe front descrescator pentru reactanta inductiva sau capacitiva. Dispozitivul este dotat cu detectarea automata a sarcinii si nu necesita o sarcina minima. Are doua canale pentru o sarcina maxima de iesire 300 W fiecare sau un canal pentru o sarcina maxima de iesire de 500 W si este alimentat de tensiunea de bus KNX. Pentru fiecare canal, dispozitivul are un LED indicator de stare pentru pornit/ oprit/ scurtcircuit/ suprasarcina si supraincalzire. Alte functii includ patru moduri de utilizare (mod normal, timer de 1 nivel, timer 2 nivele, aprindere intermitenta), controlul scenei si un contor al orelor de functionare. ETS, incepand cu versiunea ETS4, poate fi folosit pentru setarea parametrilor si punerea in functiune a dispozitivului.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...