Siemens a inregistrat afaceri de peste un miliard de lei in Romania

Siemens a inregistrat afaceri de peste un miliard de lei in Romania

Siemens detine in Romania patru fabrici si patru centre de cercetare-dezvoltare

Siemens, una dintre cele mai importante companii de tehnologie, a inregistrat in Romania o cifra de afaceri consolidata de peste un miliard de lei in anul fiscal 2018 (1.10.2017 - 30.09.2018).

"Afacerile din Romania au inregistrat o evolutie sustenabila, cifra de afaceri cumulata a companiilor Siemens prezente pe plan local inregistrand o crestere de peste 22% in anul fiscal 2018, comparativ cu anul financiar precedent", a declarat Titus Loew, CFO Siemens Romania.

Majorarea a fost determinata preponderent de dinamica crescuta a investitiilor in infrastructura energetica si feroviara, dar si de rezultatele solide din sectorul automatizarilor industriale si din domeniul echipamentelor medicale.

"2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar si de castigarea unor contracte noi, inclusiv in Republica Moldova. In continuare, vedem potential de dezvoltare in toate domeniile noastre de activitate, in principal sub impactul a doua mari tendinte. In primul rand, cresterea gradului de digitalizare, care determina o schimbare a modelelor de afaceri si creeaza necesitatea adaptarii rapide in toate sectoarele economice. Un exemplu este productia, unde discutam deja de cativa ani de o noua revolutie industriala. Al doilea factor de dezvoltare este evolutia pozitiva resimtita in ultimii ani in domeniul investitiilor in infrastructura feroviara si energetica, sectoare vitale pentru o dezvoltare sustenabila a Romaniei", a declarat Cristian Secosan, CEO Siemens Romania si Republica Moldova.

Printre proiectele la a caror realizare si-a adus contributia compania Siemens anul trecut se numara modernizarea si constructia de statii de transformare, inclusiv 14 unitati in Republica Moldova. De asemenea, compania a livrat solutii de digitalizare si automatizari industriale pentru o serie de proiecte si a contribuit la dotarea mai multor cladiri de birouri cu sisteme inteligente de management.

In ceea ce priveste centrele de cercetare-dezvoltare din Romania, compania a continuat sa dezvolte operatiunile, una dintre directii fiind formarea unei echipe dedicate securitatii cibernetice in Bucuresti.

Si numarul angajatilor Siemens a inregistrat o crestere usoara, depasind 2.200 de persoane, la 30 septembrie 2018.

"Resursele umane sunt cel mai de pret activ al unei companii, iar in ultimii ani au reprezentat si un important resort de dezvoltare al Romaniei. Sectorul IT, de exemplu, a atras si continua sa atraga jucatori din intreaga lume, iar Romania se pozitioneaza deja ca un pol al cercetarii-dezvoltarii in regiune. Este o mare sansa si este datoria noastra sa incercam sa dezvoltam aceste talente", a adaugat Cristian Secosan.

Pe langa programele complexe de training ale propriilor angajati, Siemens Romania a avut de-a lungul anilor circa 1.600 de studenti in diferite programe de practica si internship. Printre cele mai noi proiecte de dezvoltare dedicate tinerilor studenti se numara un program de practica in domeniul Inteligentei Artificiale, organizat in Brasov. De asemenea, companiile Siemens au donat echipamente si software cu o valoare totala de peste 300.000 euro pentru dotarea mai multor laboratoare in mari centre universitare din Romania si Republica Moldova.

Cu o istorie locala de 114 ani, Siemens detine in Romania patru fabrici, in Sibiu si Buzias, si patru centre de cercetare-dezvoltare, in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din Romania in 1905, sub denumirea "Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima".

Produse mentionate in articol
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360
 
Centrala adresabila anti-incendiu Cerberus FIT FC360

Solutie ideala pentru o protectie de incredere, la incendiu a aplicatiilor de dimensiuni mici si medii precum: scoli, magazine din centre comerciale, hoteluri si hosteluri, situri industriale mai mici, camine de batrani. FC360 este parte a sistemului Cerberus FIT, un sistem de protectie la incendiu dezvoltat special pentru utilizare in cladiri si facilitati mici. FC360 sustine conexiunea a pana la 126 de elemente C-NET, incluzand detectoarele cu tehnologia patentata ASA (Analizare Avansata a Semnalului) din gama Cerberus PRO, care ofera imunitate impotriva fenomenelor inselatoare si previne alarmele false. Detectoarele si perifericele sunt conectate in bucla, ceea ce reduce costurile de cablare si imbunatateste semnificativ fiabilitatea intregului sistem multumita buclei de comunicatie. Sistemul de protectie la incendiu FC360 este usor de instalat, pus in functiune si intretinut datorita interfetei simple si intuitive. Iconitele, indicatoarele LED si butoanele faciliteaza manevrarea si informatia este afisata intr-o maniera simpla si usor de inteles - reducand astfel necesarul de instruire.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Regulator Synco 100
 
Regulator Synco 100

Ofera un control optim, la un pret favorabil, al temperaturii spatiilor si centralelor mai mici. Instalarea este extrem de simpla: regulatorul impreuna cu senzorul sau integrat de temperatura este montat direct pe instalatie si functioneaza precum un regulator de temperatura de imersie, de camera sau in canalul de ventilatie. Este foarte usor de pus in functiune si utilizat. Alimentati regulatorul, conectati servomotoarele si intalatia este gata de functionare. Asadar, efortul necesar pentru instalare este extrem de redus si nu este nevoie de cursuri speciale de formare.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC
 
Platforma de management integrat pentru cladiri Desigo CC

Platforma integrata de management al cladirii, Desigo CC este proiectata sa creeze spatii confortabile, sigure si eficiente din punct de vedere energetic acoperind atat nevoile sistemelor cu o singura disciplina, cat si nevoile celor mai complexe cladiri. Usor de gestionat, tehnologie si functionalitate de ultima generatie, Desigo CC fixeaza standardele in industria managementului cladirilor.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Contor de apa electronic WFx3x.D
 
Contor de apa electronic WFx3x.D

Utilizat in instalatii de apa domestice, unde apa este trimisa la mai multi utilizatori. Aceste tipuri de instalatii se gasesc in locuinte multifamiliale, dar si cladiri de birouri si administrative. Citirea datelor inregistrate de catre contoarele de apa electronice WFx3x.D se face vizual, prin infrarosu si radio (la distanta).

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Dimmer universal N 528D01
 
Dimmer universal N 528D01

Suporta control pe front crescator sau pe front descrescator pentru reactanta inductiva sau capacitiva. Dispozitivul este dotat cu detectarea automata a sarcinii si nu necesita o sarcina minima. Are doua canale pentru o sarcina maxima de iesire 300 W fiecare sau un canal pentru o sarcina maxima de iesire de 500 W si este alimentat de tensiunea de bus KNX. Pentru fiecare canal, dispozitivul are un LED indicator de stare pentru pornit/ oprit/ scurtcircuit/ suprasarcina si supraincalzire. Alte functii includ patru moduri de utilizare (mod normal, timer de 1 nivel, timer 2 nivele, aprindere intermitenta), controlul scenei si un contor al orelor de functionare. ETS, incepand cu versiunea ETS4, poate fi folosit pentru setarea parametrilor si punerea in functiune a dispozitivului.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Termostate RDH100 si RDJ100
 
Termostate RDH100 si RDJ100

Functioneaza pe baza algoritmului TPI (Time Proportional & Integral) si care in combinatie cu setarile intuitive, design-ul simplu si elegant fac din aceste termostate solutia optima de control a temperaturii cu eficientizare a consumului de energie.
Caracteristici: termostat digital simplu de utilizat; afisaj mare pentru vizibilitate; usurinta de manevrare si instalare; cu posibilitate de programare - RDJ100 (moduri de operare: automat, confort, eco, protectie anti-inghet); dezvoltate in conformitate cu noua clasa EcoDesign IV; nou algoritm de control TPI (in locul unui control On / Off cu 2 pozitii); disponibile si in versiunea wireless.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Servomotoare de clapeta Siemens OpenAir
 
Servomotoare de clapeta Siemens OpenAir

Servomotoarele de clapeta sunt echipate cu un comutator stanga-dreapta care permite schimbarea directiei de rotatie fara efort suplimentar de cablare. Cu o clasa de protectie IP54, noile modele sunt foarte rezistente la praf si apa si, prin urmare, ofera o fiabilitate sporita in timpul functionarii. Rapide si usor de instalat gratie noului adaptor cu un singur surub. Alte caracteristici de calitate includ robustetea extrema si durata de viata a produsului de aproximativ 100.000 de cicluri totale si 5.000.000 partiale.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Termostat inteligent Siemens RDS110
 
Termostat inteligent Siemens RDS110

Termostatul inteligent are o interfata usor de utilizat si intuitiva. Controleaza continuu temperatura si umiditatea si monitorizeaza calitatea aerului. Termostatul invata caracteristicile unei incaperi in mai putin de o zi. Controlul optim de pornire defineste momentul ideal de a porni incalzirea pentru a avea o clima perfecta in camera.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Statia compacta de automatizare a camerei Desigo DXR2
 
Statia compacta de automatizare a camerei Desigo DXR2

Statiile de automatizare Desigo DXR2 automatizeaza incalzirea in camere, ventilatia si aerul conditionat intr-o maniera eficienta din punct de vedere energetic si fara sa compromita confortul. Pot fi adaugate module aditionale pentru a controla iluminatul si umbrirea. Comunicatia in sistem se desfasoara prin BACnet; dispozitivele de camp cum ar fi comutatoarele si senzorii sau actuatoarele pentru lumina sunt conectate via KNX bus. Un instrument simplu (ABT Site) ofera configurarea flexibila a aplicatiei, in functie de necesitati. Un DXR2 configurat poate fi multiplicat cu usurinta in multe camere.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Limitatorul de varf de sarcina N 360
 
Limitatorul de varf de sarcina N 360

Dispozitivul poate controla pana la 120 de canale. Starile actuale ale canalelor 1-8 sunt semnalizate imediat de LED-urile plasate pe dispozitiv. Pentru fiecare dintre cele 120 de canale pot fi configurate urmatoarele setari folosind ETS in timpul punerii in functiune: suprascriere deconectare (1 pana la 10), perioada de timp minima pentru conectare, perioada de timp minima pentru deconectare, perioada de timp maxima de deconectare, cicluri de comutare admisibile pe 24 de ore.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Senzorii Symaro pentru instalatii HVAC
 
Senzorii Symaro pentru instalatii HVAC

Inregistreaza si transmit citirile extrem de rapid, oferind o baza optima pentru un control exact, rentabil si eficient din punct de vedere al consumului de energie al intregii instalatii HVAC. Cu inovatii, cum ar fi auto-monitorizarea integrata si multi-senzori extrem de versatili pentru diferite aplicatii, senzorii Symaro sunt o investitie sigura in viitor. Si, datorita unui concept de instalare care a ramas neschimbat de zeci de ani, ele pot fi instalate rapid si puse in functiune - astfel incat investitia beneficiarului se amortizeaza chiar de la inceput.

CAD
Brosura
CAD
Vezi detalii
Card produs
Dimmer universal N 554
 
Dimmer universal N 554

Dimmer universal poate fi folosit pentru controlul lampilor de tip LED sau alt tip, pana la maxim 1000 VA, fiind perfect pentru solutii avansate de iluminat in sali de cinema, teatru, opera, muzee sau hoteluri. Poate dima continuu, secventele de dimare putand fi ajustate pentru diferite tipuri de lampi de iluminat. Testarea manuala a instalatiei de iluminat de la panoul universal salveaza timp. Dispozitivul comuta si ajusteaza perfect toate tipurile de corpuri de iluminat. Puterea maxima pe canal este de 300 VA, iar impreuna canalele pot controla pana la 1000 VA. Nu este necesara o incarcare minima, chiar si cele mai mici intensitati luminoase de cativa VA putand fi dimati corect. N 554 are patru canale pentru controlul iluminatului, numite si iesiri de sarcina. Toate tipurile de lampi dimabile sunt suportate, incluzand lampile incandenscente, halogen, lampile LED si LED retrofit. Acestea din urma sunt atat de eficiente energetic incat inlocuiesc din ce in ce mai mult lampile incendescente conventionale, avand in acelasi timp un design de baza similar cu becurile, spoturile sau lumanarile. Intrucat suporta iluminatul cu LED, dimmerul universal este orientat catre viitor si dezvoltari ulterioare.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...