Ancore chimice recunoscute la nivel mondial, avand toate aprobarile europene necesare
Rawlplug Romania detine in portofoliul sau ancore chimice pentru utilizare cu tije filetate si bare de armatura in substraturi de beton, atat fisurat cat si nefisurat, zidarie si alte materiale de baza, in aplicatii ce necesita rezistenta la foc sau seismica. Aceste ancore chimice sunt recunoscute la nivel mondial, avand toate aprobarile europene necesare. Ele sunt disponibile in trei tipuri de ambalare: capsule din sticla, cartuse si folii, fiind activate din doua componente, unul cu rasina si altul cu un intaritor.
Ce este o ancora chimica?
Ancorele chimice sunt rasini cu o compozitie bazata pe polimeri monomeri, aditivi minerali, agenti de intarire si alte tipuri de aditivi. In functie de materialul in care ancorele chimice sunt folosite, acestea sunt realizate pe baza de:
Epoxi pur
Ideale pentru ancorajele la andancimi mari ale aplicatiilor grele, in beton fisurat sau nefisurat, atat in mediu uscat, cat si umed, cu rezistenta seismica: R-KEX II.
Vinilester
Ofera consumatorului versiuni de vara si de iarna, ideale pentru aplicatii grele si medii-grele in beton fisurat si nefisurat: R-CAS, R-HAC.
Vinilester hibrid
O rasina polivalenta pentru toate tipurile de elemente de fixare: tije filetate, bucse filetate, armaturi. Ideale pentru ancorajele in beton fisurat sau nefisurat, atat in mediu uscat, cat si umed, cu rezistenta seismica: R-KER II.
Rasina fara stiren
Pentru uz general, cu spectru larg de utilizare, ideala pentru ancorajele cu sarcini medii. Miros slab, potrivite si pentru aplicatiile la interior: R-KEM II.
Ancorele chimice Rawlplug pot fi utilizate in gauri cu diametre cuprinse intre 8 si 40 mm, in ancoraje adanci de pana la 2,5 m, avand o rezistenta in timp de pana la 100 de ani. Produsele sunt certificate la nivel european, testate atat in mediu controlat, in laboratoarele proprii, cat si in cadrul fiecarui proiect, inainte de utilizare.
Soft de consum dedicat
Rawlplug a dezvoltat un soft dedicat estimarii corecte a necesarului cantitativ pentru ancorele chimice: Rawlplug Volume Calculator.
Un proiect reusit inseamna si un bun raport calitate-pret. Aceasta aplicatie online este destinata eficientizarii costurilor asociate proiectelor mari. Utilizati in mod gratuit instrumentul online Rawlplug Volume Calculator si bucurati-va de proiecte 100% eficiente!
Care sunt avantajele utilizarii unei ancore chimice?
- Ancoraje la distante mici interax si fata de marginea materialului de baza
- Folosite in gama variata de materiale de baza precum beton si zidarie din caramida plina sau cu goluri, BCA, piatra naturala
- Recomandate pentru ancoraje la mari adancimi, pana la 2,5 m
- Aplicabilitate in elemente structurale si non-structurale
- Performante inalte intr-o gama larga de diametre M8-M40
- Rezistenta seismica C1 si C2
- Aplicabilitate in substraturi umede si in mediu submersibil
- Utilizare in gauri realizate prin carotare diamantata si prin rotopercutie
- Rezistenta la sarcini mari.
Cum se alege ancora chimica potrivita?
La selectarea ancorelor chimice trebuie sa luam in considerare urmatoarele elemente:
- Adancimea la care se face ancorarea
- Materialul de baza in care se efectueaza montajul
- Elementele de ancorat: tije filetate, bucse filetate, armaturi
- Instalarea si accesoriile de montaj
- Anotimpul / temperatura mediului de lucru.
Cum se utilizeaza in mod corect ancora chimica?
Pentru a utiliza in mod corect o ancora chimica, trebuie sa se tina cont de o serie de pasi simpli:
- Efecturarea gaurii cu diametrul corespunzator setat
- Curatarea de praf a gaurii, cu accesoriile speciale: pompa de suflat aerul, perie de curatat sau utilizarea unui burghiu cu aspirare
- Injectarea ancorei chimice in gaura pregatita
- Introducerea tijei filentante selectate
- Acordarea timpului necesar de intarire, pentru punerea in sarcina.
Utilizarea ancorei chimice R-KEX II
Utilizarea ancorei chimice R-KER II
Utilizarea ancorei chimice R-KEM II
Care sunt accesoriile necesare utilizarii ancorei chimice?
Pentru utilizarea ancorei chimice, sunt necesare elemente suplimentare, ca sistemul de prindere sa capete o forma completa:
- Tije filetante: R-STUDS
- Bucse cu filet interior: R-ITS
- Bara de armare
- Site din plastic sau metal pentru materiale de baza cu goluri.
Termeni utili
Timp de lucru. I se mai spune si timp de geluire. Este influentat de temperatura. Timpul de lucru este timpul dupa mixarea rasinii pana cand elementul ce trebuie ancorat trebuie inserat in rasina.
Timp de intarire. Cateodata denumit si timp de asteptare. Este influentat de temperatura. Este timpul minim de la mixarea rasinii pana cand elementul ancorat poate fi incarcat sau strans la moment.
Temperatura de aplicare. Aceasta reprezinta intervalul de temperatura la care solutia poate fi injectata de la -20⁰C pana la +40⁰C. temperatura in exploatare este de la -40⁰C pana la +120⁰C.