Imbunatatirea afacerii comerciale de aer conditionat si extinderea afacerii cu aparate pentru incalzirea apei, respectiv a aparatelor de incalzire
Panasonic Corporation a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze afacerea de climatizare Systemair AB (denumita in continuare Systemair), un lider producator global in domeniul ventilatiei si aerului conditionat comercial, la valoarea intreprinderii de 100 milioane de Euro.
S-a ajuns la un acord pentru achizitionarea tuturor actiunilor in circulatie ale Systemair S.r.l. si Tecnair S.p.A, precum si a activitatii de vanzare de aer conditionat Systemair GmbH cu sediul in Frankfurt, Germania. Transferul angajatilor de vanzari din Systemair GmbH face obiectul consultarilor de resurse umane in Germania.
In plus, Panasonic s-a oferit sa achizitioneze toate actiunile in circulatie ale Systemair AC SAS de la Systemair, care este de asteptat sa fie acceptata de companie in urma negocierilor de resurse umane din Franta. Dupa finalizarea procedurilor necesare, entitatile achizitionate vor continua sa functioneze ca filiale consolidate ale afacerii comerciale de aer conditionat sub marca Panasonic.
In Europa, o piata cheie pentru Panasonic, exista un interes puternic pentru protectia mediului si pentru masurile de abordare a schimbarilor climatice si se fac eforturi pentru tranzitia la o societate fara emisii de carbon, cat mai rapid si eficient posibil. Pe langa cererea in crestere pentru produse eficiente din punct de vedere energetic si alte produse ecologice, gazele CFC utilizate ca agenti frigorifici in echipamentele de aer conditionat au un impact asupra incalzirii globale, astfel incat, in conformitate cu Amendamentul de la Kigali la Protocolul de la Montreal² si cu F-gazul Europei Reglementarile³, este necesara trecerea la agenti frigorifici cu efect de sera mai scazut.
In activitatea sa de aer conditionat, Systemair produce in prezent doar pompe de caldura si racitoare de lichid, respectiv aparate de aer contitionat industriale care produc apa de incalzire si racire pe baza principiilor pompei de caldura. Apoi energia de racire si incalzire astfel produsa este livrata in incaperi cu ajutorul apei de racire/incalzire⁴, regland astfel temperatura camerei, drept urmare sistemele necesita mai putin agent frigorific.
Prin transformarea celor trei companii de aer conditionat Systemair intr-o filiala consolidata, Panasonic va infiinta noi structuri de dezvoltare, productie, vanzari si intretinere pentru afacerile sale comerciale de aer conditionat si va crea solutii cu valoare adaugata mai mare in serviciul de apa calda si incalzirea spatiilor, pe langa aer conditionat. Prin combinarea resurselor a doua companii. In plus, Panasonic va raspunde, de asemenea, unei game largi de nevoi ale clientilor, extinzandu-si gama de pompe de caldura aer-apa, aparate de aer conditionat rezidentiale, sisteme comerciale de aer conditionat multi-split pentru cladiri si solutii comerciale compacte de racire/incalzire disponibile in prezent in Europa cu echipament comercial de racire lichida cu pompa de caldura ecologica. In acest fel, contribuie la tema ESG (protectia mediului, in Europa).
Panasonic Heating & Ventilation A/C este lider in calitatea aerului de interior cu ventilatoare si purificatoare de aer, precum si companii rezidentiale si comerciale de aer conditionat. Prin combinarea cunostintelor competitive si a tehnologiei acumulate pe parcursul a peste o suta de ani de cercetare continua, isi propune sa rezolve problemele sociale si sa creeze o viata si o societate mai sanatoasa si mai confortabila.
Systemair a fost fondata in 1974 si are sediul in Skinnskatteberg, Suedia. Compania este unul dintre cei mai importanti producatori in domeniul ventilatiei si aerului conditionat comercial.
Masaharu Michiura, presedintele Panasonic Heating & Ventilation A/C: „In 2019, am incheiat o alianta de afaceri cu Systemair pentru a incepe aprovizionarea cu aparate de aer conditionat comerciale. Am extins apoi sfera cooperarii noastre, asa ca, de exemplu, vindem pompele noastre de caldura rezidentiale aer-apa echipate cu unitati de ventilatie Systemair cu recuperare de caldura. Combinand tehnologiile comerciale de aer conditionat Systemair si tehnologiile noastre invertoare si de economisire a energiei, acceleram furnizarea de solutii cu valoare adaugata ridicata cerute de clientii nostri. Suntem extrem de fericiti ca, prin semnarea unui contract de furnizor pe termen lung cu Systemair si aprofundarea parteneriatului nostru, putem creste nivelul serviciilor pe care le oferim clientilor nostri.”
Roland Kasper, Presedinte si CEO Systemair: „Cooperam cu Panasonic de multi ani in domeniul aerului conditionat comercial si, in acest timp, am reusit sa obtinem o perspectiva reciproca si aprofundata asupra culturii si punctelor forte ale partenerului nostru, si am reusit, de asemenea, sa stabilim o relatie buna de lucru. Am decis sa ne vindem afacerile de aer conditionat din Italia si Germania si sa ne vindem afacerea cu aer conditionat in Franta, pentru ca suntem siguri ca concentrarea asupra activitatii noastre de baza, adica ventilatia, ne va consolida oferta si strategia. Systemair se straduieste sa ofere in continuare clientilor sai cele mai bune produse de ventilatie, pompe de caldura si solutii integrate de pompe de caldura in sistemele lor de ventilatie. Suntem foarte incantati sa putem continua sa ne sustinem actualii si viitorii clienti in mod continuu prin semnarea unui acord pe termen lung cu Panasonic pentru furnizarea de aparate de aer conditionat comerciale si consolidarea in continuare a parteneriatului nostru.”
¹ Chillere comerciale, aparate de aer conditionat cu pompe de caldura, ventiloconvectoare, etc.
² Tratat de mediu menit sa protejeze stratul de ozon. Obiectivul de reducere a consumului si productia de substante care epuizeaza stratul de ozon si a fost stabilita calendarul de reducere.
³ Acest regulament a intrat in vigoare in Europa la 4 iulie 2006. Reglementeaza gazele fluorurate, inclusiv hidrofluorocarburi (HFC), perfluorocarburi (PFC) si hexafluorura de sulf (SF6), care au fost specificate in Protocolul de la Kyoto.
⁴ Deoarece sistemul de circulatie a apei foloseste apa pentru a controla temperatura camerei, in comparatie cu un sistem de circulatie a agentului frigorific, poate reduce cantitatea de agent frigorific necesar.