Beneficiile structurilor metalice si protectia anticoroziva de ultima generatie
Fiecare proiect pe care il abordam este sustinut de calcule de rezistenta impuse de conditiile terenului, factori meteo, panouri, etc.
Care sunt beneficiile solutiilor personalizate Eplan Solar?
- Optimizarea productiei de energie: configurand structuri customizate fiecarui proiect, putem oferi solutii optimizate privind distributia spatiala a meselor cu rezistenta sporita si care pot imbunatati output-ul de energie electrica.
- Rezistenta la incarcarile meteo: expertii nostri proiecteaza structuri specifice locatiei, conferind rezistenta sporita inclusiv la conditiile meteo extreme (ex. uragane).
- Structuri cu protectie anticoroziva: pe baza analizei pH-ului solului customizam stratul protector anticoroziv Magnelis® asigurand extra-durabilitate in timp.
Protectie anticoroziva de ultima generatie
Protectia impotriva coroziunii a structurilor metalice obisnuite, folosite in parcurile fotovoltaice se deterioreaza de obicei atunci cand pilonii sunt infipti in pamant. Din acest motiv, structurile Eplan Solar sunt acoperite cu un strat protector Magnelis® (format din zinc, aluminiu si magneziu). Acest strat de protectie este de trei ori mai eficient decat otelul galvanizat, asigurand o durabilitate sporita si protectie pe termen lung impotriva coroziunii.
Caracteristici
1. Tabla de otel folosita pentru profilele care alcatuiesc sistemul de sustinere al panourilor fotovoltaice E-Solar este otel cu marca S235 sau S350 (S simbolizeaza grupa de otel de constructii, cifra reflectand valoarea minima a limitei de curgere in N/mm²). Furnizorii de tabla sunt producatori cu renume ArcelorMittal si Wuppermann.
2. Protectia fata de coroziune este asigurata de un strat protector din aliaj de zinc-aluminiu-magneziu Magnelis® sau similar, in functie de producatorul materialelor prime folosite pentru fiecare proiect in parte.
3. Tabla de otel este prelucrata doar prin procedee "reci" care previn topirea de suprafata a aliajului de Zn-Al-Mg. Se folosesc prese de mare tonaj pentru perforare, linii de role pentru profilaj si ghilotine pentru taiere, rezultand suprafete netede curate.
4. Deoarece zincul confera protectie prin sacrificiu, aceste suprafete de dimensiuni mici nu vor afecta rezistenta la coroziunea acoperirii.
5. Protectia prin sacrificiu: datorita caracterului electronegativ al zincului (E = -0,76 V), fata de al fierului (E = -0,44 V), in cuplul Zn-Fe zincul devine anod si se corodeaza (se sacrifica), iar otelul din substrat nu se corodeaza deoarece devine catod (este protejat catodic). Dupa distrugerea stratului de zinc in urma coroziunii, produsii de coroziune (oxizii de zinc, asa-numita “rugina alba”) raman pe otel, izolandu-l fata de mediu si asigurandu-i astfel, in continuare, o protectie anticoroziva.
6. Aparitia fenomenelor de tipul "rugina alba", si anume a petelor de oxizi de zinc sau asa-numita "fainare galvanica", adica aparitia granulelor de oxizi de zinc nu afecteaza durata de viata a structurii de otel. Depozitele de faina galvanica sunt depozite granulare de zgura de zinc in contact cu mediul. Rugina alba pe suprafata este produsul final al condensarii umezelii pe suprafata otelului zincat. Calitatea si durata de viata a produsului nu sunt afectate de formatiunile mentionate mai sus, care prin urmare nu sunt considerate defecte.
Alegeti structurile metalice Eplan Solar pentru eficienta, durabilitatea si fiabilitatea parcului dumneavoastra fotovoltaic! Colaborarea cu echipa Eplan Solar este benefica chiar din faza de planificare a proiectului fotovoltaic. Contactati echipa Eplan Solar cu incredere, chiar azi, pentru a parcurge impreuna detaliile proiectului dumneavoastra fotovoltaic.