In 2014 piata centralelor termice este stabila - Raport Viessmann 2014

Tehnologii verzi la Viessmann - O noua directie de dezvoltare pentru Viessmann in Romania

Piata in care functionam a dat semne de stabilizare din 2012 si de atunci noi crestem an de an. In 2013 am atins o cifra de afaceri de 27 de milioane de euro. Trendul s-a pastrat si in primele 9 luni ale anului, timp in care am inregistrat o crestere de cateva procente. "Insa, piata de centrale termice se va schimba radical in anii urmatori deoarece din luna septembrie 2015 va intra in vigoare normativul european cu privire la eficienta energetica a echipamentelor de incalzire. Acest aspect va avea ca efect orientarea catre cazanele in condensatie cu randament ridicat, in detrimentul celor conventionale care acum inca domina autoritar piata din Romania. In aceste conditii sustenabilitatea devine un concept practic" declara Olimpiu Achim, director general al Viessmann.

Noi suntem pregatiti pentru o astfel de schimbare
Viessmann este compania care a introdus aceasta tehnologie in Romania inca de la sfarsitul anilor '90. Cu toate ca aceste produse erau percepute la vremea aceea ca scumpe, in scurt timp s-a observat ca investitia se amortizeaza repede deoarce randamentul deosebit al cazanelor in condensatie se reflecta in consumuri mai mici, ce se simt cu fiecare factura de gaze. Este unul dintre cazurile "clasice" in care investitia in tehnologii mai performante atarna in final mai usor in balanta de cheltuieli a familiei sau a afacerii.

Pe aceast segment de piata Viessmann este lider consacrat, cu mai bine de 30 de procente, dintr-o piata estimata la circa 14.000 unitati pe an. Este vorba de o piata in care exista peste 10 jucatori importanti. Legislatia implica deopotriva atat sectorul casnic, cat si cel industrial. "Noi am vandut in Romania cazane in condensatie atat pentru consumatorul casnic, cat si pentru proiecte civile si industrie, centralele in condensatie avand puteri de la 11 pana la 1400 kW" declara Olimpiu Achim.

Aproximativ una din cinci centrale Viessmann vandute in Romania este o centrala in condensatie. Raportul in piata este cu totul altul, probabil ca unu la zece.

Este imbucurator acest trend pornit impreuna cu distribuitorii Viessmann. "Nu e usor sa vinzi tehnologie de varf intr-o piata orientata pe pret, deci pe produsele conventionale. Insa cumparatorii care aleg sa se uite peste calculele de exploatare, aleg de obicei tehnologia mult mai eficienta a condensatiei" declara Olimpiu Achim.

Etichetele pentru marcarea gradului de eficienta energetica sunt o alta norma pozitiva pentru piata. Aceasta norma, ca si in cazul aparaturii electrocasnice, ajuta consumatorul sa aleaga in functie de eficienta energetica o centrala termica. Practic, el este ajutat sa aleaga in cunostinta de cauza.

"Noi vom fi cu siguranta avantajati de noua legislatie. Asta pentru ca Viessmann inoveaza permanent in ceea ce priveste cresterea eficientei energetice, scaderea emisiilor de substante poluante si a consumului de combustibil" declara Olimpiu Achim.

Pentru pastrarea standardelor de calitate a serviciilor oferite pe piata din Romania (in primul rand montaj si intretinere) la sediul Viessmann sunt pregatiti anual peste 1200 de persoane in cadrul programelor oferite de Academia Viessmann. Participantii sunt pregatiti sa duca in piata toate cunostintele, dar si filosofia Viessmann. "Atat salariatii distribuitorilor, cat si marea masa a meseriasilor sunt importanti pentru noi in egala masura" declara Olimpiu Achim.

Tehnologii verzi la Viessmann
Imbucuratoare este si evolutia pozitiva in zona tehnologiilor regenerabile. "Vanzarile noastre de colectori solari in primele 9 luni ale anului 2014 acopera aproximativ utilarea a 1000 de case, ceea ce reprezinta o crestere semnificativa fata de anul 2013" declara Olimpiu Achim.

O noua directie de dezvoltare pentru Viessmann in Romania
Grupul Viessmann isi consolideaza pozitia in domeniul echipamentelor pentru racire, dupa ce in anul 2012 am intrat in segmentul aparatelor pentru aer conditionat. Echipamentele pentru refrigerare (camere frigorifice) se adreseaza in special zonei de retail si domeniului HoReCa. Suntem orientati catre proiecte din acest sector, unde am utilat deja o serie de magazine ale lanturilor prezente la noi.

In domeniul aparatelor pentru aer conditionat, produsele Viessmann au fost bine primite de piata, vanzarile ridicandu-se deja din primul an la peste 1000 unitati.

Un alt punct de interes pentru Viessmann sunt instalatiile pentru productia de biogaz. "Aici avem deja solutii consacrate, insa piata de biogaz este dependenta de subventii, cum este si cazul turbinelor eolienelor. Din pacate, subventionarea echipamentelor de cogenerare care au la baza ca energie primara biogazul nu se ridica la nivelul subventiilor pentru energia eoliana sau solara, pentru care se acorda certificate verzi" declara Olimpiu Achim.

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre produsele Viessmann, faceti clic pe pozele prezentate mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Viessmann Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Vitodens 050-W - Cazan mural in condensatie, cu putere nominala de la 6,5 pana la 33 kW Cazane in condensatie pe gaz Vitodens 100-W si Vitodens 111-W Cazan mural in condensatie Vitodens 200-W cu ecran tactil de 7" Vitodens 222-W - Cazan compact in condensatie cu boiler incorporat din otel inoxidabil
 
Cazane murale Viessmann in condensatie
4 produse

Cazanele in condensatie Viessmann contribuie activ la protejarea mediului inconjurator, datorita eficientei si a randamentului ridicat, de 98%, in transformarea combustibilului gazos in agent termic caldura. Multumita functiei Lambda Pro Control, cazanele Viessmann in condensatie se adapteaza automat la toate tipurile de combustibil gazos, inclusiv biogaz.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitoligno 100-S - Cazan cu functionare pe combustibil solid Vitoligno 150-S - Cazan pe lemn cu gazeificare Vitolig 300 - Cazan cu functionare pe peleti Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase
 
Cazane Viessmann pe combustibil solid
4 produse

Cazanele Viessmann pe combustibil solid reprezinta solutia optima pentru incalzirea eficienta si economica. Ca sistem de incalzire unic sau ca sistem complementar, cu functionare cu lemne sau cu peleti, Viessmann ofera un program complet pentru incalzirea cu combustibil solid.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitocell 100-V Tip CVA - Boiler din otel cu doua straturi de Ceraprotect Vitocell 100-L - Acumulator din otel cu email in doua straturi Ceraprotect, pentru apa calda menajera
 
Boilere Viessmann pentru preparare apa calda menajera
2 produse

In completarea programului de echipamente de incalzire, Viessmann vine cu o gama larga de boilere si acumulatoare Vitocell, indeplinind toate cerintele in privinta prepararii apei calde menajere si pentru aportul la incalzire. Datorita designului atractiv, acestea pot fi montate si in alte incaperi decat cele dedicate special centralei termice.

2 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitosolic - Sistem de management energetic inteligent pentru instalatii solare
 
Vitosolic - Sistem de management energetic inteligent pentru instalatii solare

Prin sistemul de management energetic inteligent al sistemelor de automatizare Vitosolic, in combinatie cu panourile colectoare ale gamei Vitosol, se realizeaza o utilizare eficienta a energiei solare. Sistemele de automatizare Vitosolic 100 si 200 sunt concepute pentru instalatii solare cu unul sau mai multe circuite si acopera toate tipurile de aplicatii existente.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitocal 200-S - Pompa de caldura aer/apa tip split Vitocal 300-G - Pompa de caldura in doua trepte (Master/Slave) pana la 117,8 kW Vitocal 350-G - Pompa de caldura sol/apa putere nominala: 7,3 pana la 18,3 kW, apa/apa putere nominala: 10,3 pana la 25,4 kW
 
Pompe de caldura Viessmann
3 produse

Cu pompele de caldura Viessmann se poate realiza independenta fata de combustibilul gazos sau lichid, utilizand potentialul de incalzire al naturii gratuit, indiferent ca acesta provine din sol, din apa din panza freatica sau din aer. Gama larga de produse Viessmann ofera solutia optima, adaptata tuturor solicitarilor, in functie de necesarul de caldura, de tipul constructiei precum si in functie de caracteristicile geologice ale zonei, atat pentu constructiile noi, cat si pentru modernizari.

3 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase
 
Cazan Viessmann Vitoflex 300-RF - cu functionare pe peleti, lemn tocat si deseuri lemnoase

Noua dimensiune a tehnicii de combustie - procesul de gazeificare se realizeaza in conditiile unui aport redus de aer. Gazele rezultate prin ardere se ridica si sunt angrenate intr-o miscare de rotatie prin impulsul primit din partea aerului secundar cu care intra in contact, obtinandu-se astfel amestecul perfect cu acestea. Prin aceasta tehnologie se atinge o noua dimensiune a combustiei lemnului in echivalenta calitativa cu arderea pe gaze naturale. Sistem de incalzire cu biomasa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitosol 200-F - Colectori plati pentru utilizarea energiei solare Vitosol 200-T - Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Vitosol 300-T - Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe Colectori solari plani Vitosol 200-FM si Vitosol 100-FM
 
Sisteme solare Viessmann
4 produse

Colectorii solari sunt varianta ideala pentru completarea oricarui sistem de incalzire. Cu ajutorul colectorilor solari Viessmann, cu o eficienta ridicata, se poate acoperi pana la 35% din necesarul de energie anual pentru prepararea apei calde menajere si incalzire. Indiferent daca sistemul de incalzire existent este pe combustibil gazos sau lichid, in condensatie, pe combustibil solid sau pompa de caldura - toate sistemele de incalzire Viessmann sunt astfel concepute incat sa poata fi utilizate in combinatie cu panouri solare.

4 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Vitoplex 100 PV1 - Cazan de joasa temperatura pe combustibil lichid sau gazos Vitocrossal 300 Tip CU3A - Cazan in condensatie pe combustibil gazos Vitomax 200-LW - Cazan de apa calda Vitoplex 200 - Cazan de temperatura joasa pe combustibil lichid/gazos, cu trei cai de gaze
 
Cazane de pardoseala Viessmann
11 produse

Cazan in condensatie pe combustibil gazos Vitocrossal 300 Tip CU3. Cazane medii Viessmann pe combustibil lichid/gazos Vitoplex 100 PV1, Vitoplex 200 SX2, Vitorond 200, Vitocrossal 200 Tip CM2, Vitocrossal 300 Tip CM3, Vitocrossal 300 Tip CT3, Vitocrossal 300 Tip CR3, Vitoplex 100 LS, Vitogas 100-F. Cazane mari Viessmann: Vitomax 200-LW, Vitomax 200-HS.

11 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...