Sfaturi pentru a va optimiza operatiunile cu utilaje dedicate pentru depozite frigorifice
Una dintre principalele provocari in mediile reci este mentinerea temperaturii potrivite pentru produsele depozitate. Acest lucru trebuie facut fara a compromite buna functionare a echipamentului din depozit. Alte provocari ar putea fi optimizarea capacitatii bateriei, minimizarea pierderilor de spatiu si a problemelor cauzate de condensare. Pentru a rezolva aceste probleme, iata cateva sfaturi pentru a va optimiza operatiunile.
1. Folositi echipamentul potrivit
Un echipament de manipulare fiabil, rapid si usor de manevrat va sustine un flux bun de miscare de marfa pentru a va asigura ca produsele proaspete nu se strica. Operatiunile in depozitele frigorifice aduc provocari in manipularea de marfa, deoarece temperaturile sub zero grade Celsius pot afecta echipamentele. Prin urmare, pentru a preveni defectiunile si costurile de reparatie, sunt recomandate echipamentele special destinate depozitelor frigorifice cu optiuni specializate (cum ar fi uleiul din depozitele frigorifice, axele din otel inoxidabil, etc.). In plus, cu un control pre-operational, operatorii se pot asigura ca echipamentul este gata sa faca treaba fara a pierde timp pretios in frig.
2. Utilizati eficient spatiul
Spatiul este costisitor in depozitele frigorifice. Prin urmare, utilizarea spatiului si stocarea paletilor trebuie optimizate. Puteti face acest lucru prin alegerea optiunilor de stocare care utilizeaza volumul depozitului dvs. cat mai eficient posibil. De exemplu, sistemele shuttle automate maximizeaza utilizarea spatiului, mentinand in acelasi timp o viteza mare si minimalizand numarul de operatori necesari in depozitul rece.
3. Uita-te la noi solutii energetice
Stiati ca bateriile cu litiu-ion au pierderi mici la performanta in depozitele reci si au o eficienta energetica cu pana la 30% mai mare decat bateriile cu acid? Acest lucru permite un timp mai indelungat de functionare si, in combinatie cu posibilitatea de incarcare direct in depozit multumita sistemului de incarcare cu incalzire, echipamentele sunt capabile sa functioneze continuu pe parcursul unui schimb de lucru.
4. Asigurati-va ca operatorii au confortul necesar
In afara de imbracamintea potrivita, productivitatea operatorilor depinde si de utilajul de stivuit pe care acestia opereaza. Echipamentul trebuie sa fie intuitiv si fiabil si sa le mentina o temperatura ridicata in momentul utilizarii. De exemplu, dotarea utilajelor cu o cabina incalzita poate contribui la sanatatea si siguranta angajatilor dumneavoastra. Costurile suplimentare legate de cabinele incalzite au un timp de recuperare rapid, deoarece productivitatea ramane ridicata multumita confortului operatorului care va avea mai putine pauze de lucru (acestea sunt practici obisnuite in mediile reci si reprezinta de obicei o pierdere de 10% -15% a productivitatii).
5. Luati in considerare automatizarea pentru sarcini repetitive
O modalitate simpla de a reduce numarul de operatori din zonele reci este de a automatiza anumite procese. Introducerea echipamentelor automatizate in depozite pentru transportul sau stocarea automata a paletilor poate fi parcursa treptat. Angajatii pot apoi sa-si asume sarcini alternative in cazul in care nu sunt expusi conditiilor de munca dure.
6. Stabiliti un plan de service optim
Lucrul in conditii reci si umede pune foarte mult efort pe echipamentele de stivuit. Accesul la inginerii de service calificati si la piesele originale este esential pentru a face operatiunea sa functioneze fara probleme 24/7. Echipamentele inteligente Toyota, va pot ajuta, utilizand datele furnizate de telematica pentru a va imbunatati suportul tehnic oferit. Toyota va recomanda intotdeauna sa solicitati un plan de service, in special atunci cand lucrati cu echipamentele in conditii dificile, cum ar fi depozitul frigorific.