Sifonul pentru dus HL541, prietenos cu bugetul

Sifonul HL541 - Sifonul pentru dus prietenos cu bugetul

Sfaturi utile pentru o instalare de succes

In ultima perioada se constata un interes deosebit pentru inlocuirea cazilor de baie sau a cabinelor de dus cu dusuri executate direct pe pardoseala baii. Avantajele acestui nou concept sunt evidente: castig de spatiu (atat efectiv, cat si vizual), design individualizat al zonei de dus, acces facil, inclusiv in cazul persoanelor cu dizabilitati si multe alte avantaje oferite de acest nou concept.

De asemenea, exista o varietate extrem de mare de solutii pentru acest concept, atat din punct de vedere tehnic (sifon tip rigola – cu montaj pe suprafata pardoselii sau la perete, sifon standard, cu preluare intr-un punct, etc) cat si din punct de vedere al costurilor.

Se dovedeste totusi ca diferenta dintre teorie si practica este mare si in acest domeniu al constructiilor. Din cauza unei consilieri insuficiente a clientului final, dar si din cauza lipsei de coordonare dintre diferitii mesteri ce executa lucrarea (constructor - instalator - faiantar) se ajunge la rezultate dezamagitoare pentru proprietar.

Astfel, dorim sa atragem atentia asupra unor aspecte ce trebuie luate extrem de serios in considerare la proiectare si executie.

Inaltimea disponibila in camera de baie

In cazul renovarii baii, de cele mai multe ori se intalnesc pardoseli cu inaltime redusa ce necesita sisteme de scurgere plate, corespunzatoare. Nu uitati totusi ca trebuie sa luati in calcul o panta de min 2% pe suprafata de gresie.

Atentie, inaltimea pardoselii nu este egala cu inaltimea disponibila!

Capacitatea de scurgere

Capacitatea de scurgere a sifonului trebuie adaptata la capacitatea instalatiei de dus (de obicei se ia in calcul: capacitatea dusului +20% = capaciatea minima de scurgere a sifonului).

Hidroizolatia – un aspect extrem de important care in cele mai multe cazuri nu este luat in considerare

Dusurile montate direct pe pardoseala sunt considerate unele dintre zonele umede cele mai dificile. Rosturile imbinarilor placilor de gresie nu asigura hidroizolarea pe termen lung, astfel ca apa se va infiltra in timp prin aceste rosturi si va ajunge la placa de beton daca nu se executa hidroizolarea intregii suprafete a zonei de dus. Astfel, sub gresie trebuie aplicata o hidroizolatie (de obicei se foloseste o hidroizolatie pensulabila bi-componenta). Conexiunea intre hidroizolatie si sifon reprezinta un punct nevralgic major. Se recomanda sa nu instalati produse care nu asigura o conexiune sigura intre hidroizolatie si sifon. Produsele de calitate sunt dotate si se livreaza cu elemente ce asigura aceasta conexiune. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca produsul ales, asigura preluarea apei ce se acumuleaza sub placile de gresie, pe hidroizolatie. In caz contrar, apa se va acumula in timp sub placile de gresie si se pot dezvolta diverse mucegaiuri sub placile de gresie.

Sifonarea (garda hidraulica cu rol de blocare a mirosului)

Conform EN12056-2 sifoanele din interiorul cladirilor trebuie sa asigure o garda de apa de minim 5cm, pentru a evita o posibila evaporare, respectiv sa se contrapuna presiunilor joase sau crescute. In cazul unor sape cu grosime redusa ce necesita sifoane plate, evident garda de apa de 5 cm nu se poate asigura. In acest caz solutia aleasa trebuie sa fie prevazuta cu un sistem suplimentar de blocare a mirosului deoarece o garda de apa de 2-3 cm se evapora cu usurinta (in special in cazul camerelor de baie prevazuta cu incalzire in pardoseala). Sistemele HL sunt prevazute cu obturatorul de miros Primus, patentat de HL si verificat in decursul a celor 20 de ani de functionare ce asigura blocarea mirosului si in situatia evaporarii complete a garzii de apa.

Intretinerea si curatarea

Un aspect extrem de important pentru utilizator este posibilitatea si usurinta accesului la sifon, in vederea intretinerii si curatarii acestuia. Zona de dus este o zona sensibila, in care de multe ori se aduna mult par, ce poate bloca scurgerea. Astfel, va recomanda ca inainte de alegerea solutiei pe care doriti sa o utilizati, sa verificati care este modul de acces si cat de facil se poate efectua curatarea sifonului. Exista pe piata un numar destul de mare de solutii al caror design este deosebit de atractiv insa extrem de dificil sau cateodata aproape imposibil de accesat in vederea curatarii.

Modul de instalare al sifonului HL541 si HL540:

Produse mentionate in articol
Sifon pentru dus HL541 Primus blue
 
Sifon pentru dus HL541 Primus blue

Sifon de dus ideal atat pentru renovare, cat si pentru constructii noi, cu o inaltime de instalare mult redusa, de numai 62 mm. Kit-ul de etansare inclus in set asigura o instalare usoara, fara a fi necesare alte scule si o conexiune sigura cu hidroizolatia. Obturatorul de miros cu garda hidraulica si suplimentar cu obturare mecanica a mirosului, permite accesul facil in vederea curatarii tevii de canalizare, ceea ce garanteaza utilizatorului o functionare normala si fara probleme a scurgerii pentru o perioada indelungata de timp.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Sifonul de dus HL541 Primus blue
Sifonul de dus HL541 Primus blue
Mic si fain
Sifonul de dus HL541 Primus blue
Categorii
Sifon, gura de scurgere, deversor
Sifon, gura de scurgere, deversor
Sifon, rigola, trapa in pardoseala
Sifon, rigola, trapa in pardoseala
Baterie, echipament sanitar, sistem igienic
Baterie, echipament sanitar, sistem igienic
Sistem de tuburi, fiting, rigola
Sistem de tuburi, fiting, rigola
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...