Documente

Regulatoarele de debit volumetric TROX VFC se utilizeaza pentru viteze reduse ale debitului de aer. Regulatoare mecanice circulare cu sursa de alimentare proprie pentru controlul aerului introdus sau extras in sisteme cu debit constant de aer cu viteze reduse ale debitului de aer. Debitul de aer poate fi reglat utilizand un buton rotativ si o scala aflate pe partea exterioara a carcasei. Modernizare simpla a unui servomotor pentru debite de aer volumetrice variabile.




Difuzoare cu jet turbionar, tip slot si grile de aer TROX.

Grile de ventilatie, fabricate din aluminiu, cu constructie modulara, de asemenea, pentru rulaje orizontale continue. Grilele de ventilatie sunt dispozitive terminale de aer pentru alimentarea cu aer si pentru extragerea aerului din sistemele de ventilatie si climatizare. Ele ghideaza aerul de alimentare in camera. Grilele de ventilatie cu lame reglabile permit adaptarea directiei de descarcare la conditiile locale. Rezultatul este o ventilatie mixta in zone de confort si zone industriale, cu o buna ventilatie generala a camerei. Inductia incetineste fluxul de aer, adica viteza fluxului de aer scade odata cu cresterea distantei de la grila. Distanta la care viteza fluxului de aer a atins o anumita valoare (de exemplu, 0,2 m/s) se numeste distanta de aruncare. Jetul de aer alimentat de la grilele de perete dispuse aproape de tavan atinge o distanta de aruncare mai mare decat un jet liber comparabil (fara influenta tavanului) datorita influentei tavanului. Grilele simple, grupurile de grilaje si cursele orizontale continue ating toate diferite distante de aruncare. in modul de racire este necesar sa se tina seama de deviatia jetului catre zona ocupata, care creste pe masura ce diferenta de temperatura a aerului de alimentare cu aerul din camera creste si viteza de descarcare scade. In modul de incalzire, jetul de aer de alimentare este deviat spre tavan. Acest lucru nu are niciun efect negativ asupra vitezei fluxului de aer in zona ocupata, dar poate afecta ventilatia completa a camerei.

Regulatorul de debit volumetric TROX EN este utilizat pentru controlul precis al debitelor volumetrice constante, normale, pana la mari. Unitati terminale de aer, dreptunghiulare, autoalimentate mecanic, pentru sisteme de alimentare si extractie de aer, cu debite de aer constant. Adaptare usoara a unui actuator pentru reglarea punctului de referinta al debitului volumic. Nu sunt necesare masuratori de testare la fata locului pentru punere in functiune. Scurgeri de aer in carcasa conform EN 1751, clasa C. Afisarea vizuala a pozitiei lamei amortizorului pentru optimizarea punctului de lucru. Unitatea terminala de aer este o unitate mecanica autoalimentata si functioneaza fara sursa de alimentare externa. O lama a amortizorului cu rulmenti cu frecare scazuta este reglata de fortele aerodinamice, astfel incat debitul volumic setat sa fie mentinut constant in intervalul de presiune diferentiala. Fortele aerodinamice ale fluxului de aer creeaza un cuplu de inchidere pe lama amortizorului. Un burduf de umflare amplifica aceasta forta si in acelasi timp actioneaza ca un element de amortizare. Cuplul de inchidere este contracarat de un arc lamelar care se deruleaza peste o placa cu came. Placa cu came este adaptata astfel incat lama amortizorului se misca atunci cand presiunea diferentiala se modifica. Ca rezultat, debitul volumic ramane constant in limitele de toleranta reduse.

Regulatoarele de debit variabil TROX TVE-Q reprezinta o solutie compacta pentru viteze scazute ale fluxului de aer. Unitati terminale de aer, unghiulare, pentru utilizare in sisteme de aer variabile, la viteze reduse ale aerului, chiar si in conditii nefavorabile. Lama clapetei functioneaza ca element de control si ca senzor de presiune diferentiala. Prin conducta de presiune diferentiala din arbore, presiunea diferentiala detectata ajunge la traductor (static sau dinamic) si este convertita intr-un semnal electric si comparata cu valoarea de referinta. In cazul unei abateri de control, actuatorul integrat modifica pozitia lamei clapetei. Astfel, debitul volumic este mentinut constant in tolerante stranse pe intregul interval de presiune diferentiala.