Clapeta EK-JS este instalata in sau pe canalele de evacuare a fumului si rezista la temperaturi de pana la 600°C. La cea mai mare dimensiune, EK-JS ofera o sectiune transversala clara de 3,2 m² la cel mai inalt nivel de presiune (1500 Pa), ceea ce este unic pe piata. Acest lucru este posibil datorita unui cadru optimizat si o constructie cu clapete. Paletele aerodinamice ale clapetelor si designul fara suporturi de oprire ale clapetei asigura cea mai mica pierdere de presiune posibila in timpul evacuarii fumului.
Clapete de control al fumului EK2-EU pentru sisteme mecanice de extragere a fumului si sisteme diferentiale de presiune, precum si pentru furnizarea de aer suplimentar de alimentare. Ele sunt utilizate pentru extragerea gazelor de fum si pentru furnizarea de aer introdus suplimentar catre una sau mai multe zone de incendiu. Clapetele de fum sunt realizate din panouri de silicat de calciu si sunt deschise de catre un servomotor incastrat. Atunci cand este detectat fumul, servomotorul este actionat de catre un semnal fie de la un detector de fum din tubulatura, fie de un sistem de alarma de incendiu. Clapetele de extragere a fumului au doua pozitii de siguranta: deschise si inchise. In cazul clapetelor de fum rezistente la foc pentru compartimente multiple, pozitia de siguranta este ori ”inchisa” ori ”deschisa”, in functie de zona de incendiu si de calea de evacuare a fumului. Daca pozitia de siguranta este ”deschisa”, zona libera trebuie mentinuta chiar si in eventualitatea unui incendiu. Lama EK2-EU se deplaseaza in pozitia sigura definita la primirea unui semnal de control declansat automat sau manual. In conformitate cu curba timp-temperatura specificata, EK2-EU se poate deschide sau inchide complet dupa 25 de minute (MA, eliberare manuala). Clapetele de control al fumului tip EK2-EU sunt de asemenea aprobate pentru aplicatii de modulatie (Cmod), lama poate lua orice pozitie intermediara, ceea ce permite echilibrarea pneumatica.
Clapete dreptunghiulare de control al fumului cu functie de ventilatie, adancime redusa de instalare si sectiune mare pentru evacuarea caldurii si fumului cu sisteme mecanice de extragere a fumului, pentru furnizarea de aer suplimentar de alimentare si pentru utilizarea in sistemele diferentiale de presiune. Clapetele antifum sunt utilizate in sisteme mecanice de extragere fum. Ele sunt utilizate pentru extragerea gazelor de fum si pentru furnizarea de aer introdus suplimentar catre una sau mai multe zone de incendiu. Clapetele de fum sunt realizate din panouri de silicat de calciu si sunt deschise de catre un servomotor incastrat; atunci cand este detectat fum, servomotorul este actionat de catre un semnal fie de la un detector de fum din tubulatura, fie de un sistem de alarma de incendiu. Clapetele de extragere a fumului au doua pozitii de siguranta: deschise si inchise in cazul clapetelor de fum rezistente la foc pentru compartimente multiple, pozitia de siguranta este ori ”inchisa” ori ”deschisa”, in functie de zona de incendiu si de calea de evacuare a fumului. Daca pozitia de siguranta este ”deschisa”, zona libera trebuie mentinuta chiar si in eventualitatea unui incendiu. Lamelele EK-JZ se misca in pozitia de siguranta definita la receptionarea unui semnal declansat automat sau manual. Conform curbei timp-temperatura specificate, un sistem EK-JZ poate sa se deschida sau sa se inchida complet dupa 25 de minute (MA, actionare manuala). Cu tipul de produs EK-JZ, este, de asemenea, posibil sa se schimbe pozitia pentru utilizarile de modulatie (Cmod) si, astfel, o reglare pneumatica in operatiunea de ventilatie a unui sistem combinat prin deplasarea in pozitii intermediare ale campului lamei amortizorului. Intretinerea regulata a clapetei antifum este necesara pentru a asigura fiabilitatea sa functionala.