Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong

Cele mai mari santiere rezidentiale sunt in Brasov, Bucuresti, Timisoara si Bacau

Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong
Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong

Xella Ro, filiala locala a celui mai mare producator mondial de blocuri de zidarie termoizolanta, a livrat in acest an produse Ytong pentru constructia a peste 5000 de apartamente in ansambluri rezidentiale din toata tara. Blocurile Ytong sunt preferate de investitori pentru atributele termoizolatoare care permit realizarea unor cladiri cu certificat energetic A. Orasele cu cele mai mari santiere pentru constructia unor blocuri de locuinte cu zidarie termoizolanta sunt Brasov, Bucuresti, Timisoara si Bacau.

Produsele Ytong au fost preferate datorita beneficiilor oferite dezvoltatorilor si firmelor de constructii, precum si clientiilor finali. Dezvoltatorii au inteles ca alegerea unor produse premium avantajeaza atat constructorul, cat si beneficiarul final si presupune costuri foarte mici raportate la investitia totala.

Clientii finali care au ales blocurile de zidarie Ytong au fost atrasi de beneficiile pe termen lung precum nivelul ridicat de protectie termica si fonica, mediul ambiant sanatos creat la interior, rezistenta la seism a cladirilor si incombustibilitatea acestor produse, atribute care confera siguranta si durabilitate caminului.

Pentru constructori, punerea in opera a acestor produse este mult mai facila, iar pierderile de material sunt minime. Planeitatea blocurilor Ytong permite, de asemenea, un consum foarte mic de mortar sau de tencuiala. Produsele livrate de Xella Ro pot fi imbinate cu mortar in pat subtire de doar doi milimetri.

Deschiderea constructorilor fata de materiale de zidarie premium este din ce in ce mai mare. O parte dintre partenerii Xella Ro au optat in mod special pentru blocuri de zidarie cu grosimi mari sau pentru solutii de placare a stalpilor pentru a reduce puntile termice in cladiri. De asemenea, sunt cazuri in care blocurile Ytong sunt utilizate in combinatie cu alte solutii termoizolatoare de calitate superioara aplicate direct pe fatada cum ar fi placile minerale Multipor sau vata minerala bazaltica.

In cele mai mari centre urbane din tara se construieste cu zidarie termoizolanta Ytong. Astfel, in centrul tarii, Brasovul este orasul cu cele mai multe apartamente noi realizate cu blocuri de zidarie Ytong in 2015. Printre cele mai importante proiecte realizate aici cu zidarie premium se numara Isaran, Top City, Dorobantilor Residence sau Olimpic Residence. Aceste ansambluri rezidentiale ofera in piata anul acesta peste 700 de apartamente noi.

Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong
Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong

In vestul tarii, in orase precum Timisoara sau Cluj Napoca au loc importante livrari pe segmentul rezindential pentru Xella Ro. Aproximativ 600 de apartament noi au fost realizate cu Ytong numai in proiectele Complex Uranus Plaza si Campina din Timisoara.

Estul tarii se dezvolta mult pe segmentul de blocuri, cele mai importante santiere fiind localizate in Bacau, Iasi sau Constanta. Doar in Bacau sunt in constructie aproximativ 500 de apartamente realizate cu zidarie eficienta energetic in proiecte precum Bacovia Residence sau Andrei Muresan. In Iasi se vor finaliza pana in prima jumatate a anului viitor aproximativ 240 de apartamente noi realizate cu zidarie Ytong.

In sudul tarii, in constructia de blocuri cu zidarie Ytong se remarca orase precum Craiova, Ploiesti, Pitesti si Bucuresti. In Bucuresti Ytong este folosit pentru ansambluri rezidentiale din zone centrale si semicentrale care se adreseaza segmentului mediu-superior. Printre proiectele din Capitala realizate cu Ytong in 2015 se numara Seasons Primaverii, Italiana 18, The Park Apartments, MetroCity, City Point si Circului Park Tower.

Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare in 30 de tari. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai moderna unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong
Peste 5000 de apartamente sunt construite in 2015 cu blocuri de zidarie Ytong
Produse mentionate in articol
Zidarie exterioara termoizolanta YTONG A+ (D 0,4) Zidarie exterioara pentru pereti portanti si zidarie portanta pentru pereti despartitori YTONG Forte (D 0,6) Zidarie exterioara pentru pereti in sistem multistrat si zidarie clasica pentru pereti de compartimentare YTONG Clasic (D 0,5) Zidarie pentru pereti de compartimentare YTONG Interio XL (D 0,5)
 
Blocuri de zidarie YTONG
5 produse

YTONG este una dintre primele marci inregistrate de beton celular autoclavizat din lume, care astazi continua sa ofere produse de zidarie de calitate premium in peste 30 de tari. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere. Punerea in opera rapida, consumul redus si greutatea proprie redusa a blocurilor YTONG sunt avantaje pe termen scurt care determina costul minim pe metrul patrat de zid construit. Sistemul constructiv YTONG este format din blocuri de zidarie, mortar si unelte profesionale. Oferind o varietate larga de produse atat pentru aplicatii la exterior cat si pentru interior, blocurile de zidarie YTONG nu necesita eforturi de intretinere, nu se deterioreaza in timp si asigura confort din toate punctele de vedere.

5 produse
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Elemente de cofraj profilate YTONG BU
 
Elemente de cofraj profilate YTONG BU

Elementele din gama YTONG BU imbunatatesc radical una dintre operatiile indispensabile in constructii: cofrarea betonului armat. YTONG BU au rol de cofraj pierdut in realizarea buiandrugilor, centurilor si stalpisorilor la pereti de inchidere sau compartimentare, fiind disponibile in latimi incepand cu 20 cm. Utilizarea elementelor BU permite evitarea cofrajului traditional costisitor. Acestea au dimensiuni modulate in conformitate cu cele de fabricatie ale blocurilor de zidarie YTONG, ofera protectie excelenta la foc si constituie o suprafata de finisare unitara cu restul zidariei. Rezultatul final va fi reducerea timpilor si a costurilor de executie.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor
 
Sistem termoizolator din placi minerale Multipor

Multipor este un material natural, ecologic, complet mineral si neinflamabil, destinat atat termoizolarii la interior, cat si la exterior. Produsul poate fi utilizat pentru termoreabilitarea individuala a apartamentelor si a spatiilor interioare din cladirile publice, dar si pentru termoizolarea caselor unifamiliale. Componentele sistemului: placile termoizolante Multipor, incombustibile; adezivul mineral usor, incombustibil; dibluri (daca este cazul), 1 diblu per placa; plasa de armare. Sistemul include cateva componente simplificate comparativ cu alte solutii de termoizolare, inclusiv din punct de vedere al aplicarii si al manoperei. Astfel, adezivul mineral Multipor se foloseste atat ca liant, cat si ca material de finisare. Placile minerale Multipor au o inertie termica ridicata, respecta mediul inconjurator si mai ales sanatatea beneficiarilor si a echipelor de montaj si isi mentin capacitatea de izolare termica chiar si in conditii de umiditate ridicata, asigurand astfel un nivel de umiditate optim pentru locuire si pentru sanatatea cladirii.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Mortar Ytong in pat subtire
 
Mortar Ytong in pat subtire

Mortarul Ytong este caracterizat de inalta rezistenta, adezivitate si minimizeaza puntile termice. Acest mortar se foloseste in tehnologia cu rosturi subtiri, tehnologie specifica zidariilor din beton celular auoclavizat. Avantaje ale utilizarii mortarului in pat subtire Ytong: scade consumul de mortar si timpul de punere in opera. Pozitia blocurilor de zidarie poate fi corectata timp de 10 minute dupa fixarea in mortarul adeziv Ytong. Folosirea mortarului in pat subtire de numai 1-2 mm, specifica zidariei Ytong, face ca pierderile de caldura sa fie reduse cu pana la 90 %.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Mortar
Mortar
Sistem de termoizolatie
Sistem de termoizolatie
Planseu, buiandrug
Planseu, buiandrug
Zidarie portanta si neportanta
Zidarie portanta si neportanta
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Beton, mortar, tencuiala, sapa de nivelare
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...