Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena

Trei simfonii Murexin intr-o singura casa

Este destul de dificila alegerea camerei preferate la Hotelul Beethoven din Viena - districtul 6, deoarece toate au un farmec aparte. Managerul hotelului, Barbara Ludwig si designerul de interior Raimund Brunmair au abordat renovarea celor sase etaje cu deosebita atentie la detalii, fiecarui nivel fiindu-i dedicata cate o tematica diferita, specifica Vienei. Pe parcursul amplelor lucrari de amenajare au fost utilizate produse Murexin la pardoseli, in bai si pentru finisarea peretilor.

Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena
Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena

Trei simfonii Murexin intr-o singura casa – este de remarcat faptul ca in cadrul proiectului au fost folosite produse din cadrul a trei divizii, respectiv Tehnica instalarii pardoselilor calde, Tehnica placarilor ceramice si a pietrei naturale si Tehnica vopsitoriilor si a finisajelor.

Compozitie din 80 de culori – trebuie subliniat conceptul de culori al arhitectului Raimund Brunmair. Utilizand aproximativ 80 de culori, designerul a dat fiecarei camere un caracter individual, in armonie cu mobilierul unic.
In cadrul pardoselilor, la pregatirea suportului s-au lipit pe stratul suport placi conglomerate din lemn tip V 100 de grosime 16 mm, cu adezivul silanic X-Bond MS-K 509.
Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena
Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena

Peste aceste placi s-a lipit parchetul tip dusumea Landhaus cu trei latimi diferite (182 mm, 140 mm si 222 mm), cu acelasi adeziv silanic.

Parchetul este din stejar, cu aspect natural mat, uleiat si ceruit, fabricat de Steirer Parkett, a fost instalat pe o suprafata ce insumeaza 740 m².
Lucrarile de pardoseli ceramice au cuprins circa 540 m² de placari la pereti si 220 m² de placari de pardoseala, in bai. Pentru pregatirea suportului, respectiv pentru nivelare, s-a utilizat mortarul de nivelare AM 20.

Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena
Produse Murexin utilizate la amenajarea Hotelului Beethoven din Viena

Pentru hidroizolare s-au folosit hidroizolatia bicomponenta 2 KS, respectiv hidroizolatia si stratul separator AE 100, impreuna cu benzile si mansetele de etansare. La lipirea placajelor ceramice s-au utilizat adezivii Maximo M 41 si KGF 65, iar chituirea s-a realizat cu chitul Profi Flex FX 65. Ludwig van Beethoven a locuit timp de doi ani vizavi de actualul hotel, intr-o aripa a teatrului vienez.

Produse mentionate in articol
Vopsea alba de interior Murexin Emulplast KA 2500 Vopsea Mattlatex LX 5000 Vopsea de var CA 300 Vopsea silicatica de interior Murexin Supra SK 600
 
Vopsele Murexin pentru interior
4 produse

Vopsele de interior, diluabile cu apa, ecologice, lavabile, rezistente la frecare, permeabile la vapori si cu putere mare de acoperire. Ideale pentru pereti si tavane, in dispersie, cu putere mare de acoperire, pentru toate tipurile de camere, cu putere ridicata de acoperire si prelucrare usoara. Vopsea Mattlatex LX 5000 pe baza de latex, mata, rezistenta la frecare, fara solventi, capacitate mare de acoperire si usor de pus in opera. Vopsea de var CA 300 pentru interior, cu capacitate de reglare a umiditatii in incapere.

4 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Mortare adezive Murexin pentru placari reci
 
Mortare adezive Murexin pentru placari reci

Mortar adeziv flexibil alb rapid SFK, clasa C2F S1, pentru lipire flexibila rapida la interior si exterior a placilor ceramice, din marmura si piatra naturala, in special a celor de dimensiuni mari, la pardoseli si pereti. Mortar adeziv flexibil Trass KTF 55, clasa C2T S1, pentru lipirea flexibila a placajelor de fatada din bratca, clinker marmura, piatra naturala etc. Mortar adeziv Profiflex KPF 35 imbunatatit, clasa C2TE, agreat in industria alimentara, rezistent la apa si inghet, pentru lipirea in spatii interioare si exterioare a placilor ceramice, a placilor cu absorbtie de apa sub 0,5% supuse la solicitari termice si statice ridicate. Mortar adeziv alb Profiflex KPF 31 alb, imbunatatit, clasa C2TE, agreat in industria alimentara, rezistent la apa si inghet, pentru lipirea in spatii interioare si exterioare a placilor din piatra naturala, a placilor de format mare, pentru lipiri placa peste placa, pentru lipirea placilor cu absorbtie de apa sub 0,5% supuse la solicitari termice si statice ridicate. Mortar adeziv flexibil alb KWF 61 de culoare alba, clasa C2TE S1, pentru lipire flexibila la interior si exterior a tuturor tipurilor de placaje, inclusiv piatra naturala - in grosime de 4-20 mm.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Solutie de chituire elastica pentru rosturi parchet Murexin Aqua AV 5 Adeziv de contact Murexin KK 990 Grund special pentru aderenta Murexin DX 9
 
Adezivi Murexin pentru parchet
3 produse

Adeziv de parchet X-Bond MS-K511 monocomponent, elastic, fara apa si solventi, tip STP, efect fonoizolant, cu spectru larg de utilizare la interior si exterior. Adeziv pentru parchet PU 566 poliuretanic, biocomponent, pentru lipirea tuturor tipurilor de parchet - lamelar, stratificat, parchet-dusumea, pavele din lemn, parchet exotic, pe suprafete absorbante si neabsorbante. Adeziv de parchet PU 1K 505 poliuretanic, superior, monocomponent, fara continut de solventi. Recomandat la interior, pentru lipirea parchetului mozaic, lamelar, a parchetului stratificat, precum si a dusumelelor din lemn masiv. Este potrivit si pentru pardoselile incalzite. Adeziv pentru parchet LE 555 pe baza de rasini sintetice cu continut de solventi cu aderenta si intarire rapida, pentru toate tipurile uzuale de parchet, pe sape de ciment, ipsos. Adeziv special X-Bond MS-K88 de inalta performanta, elastic, monocomponent, realizat dupa ultimul stadiu de cercetare-dezvoltare a tehnologiei MS. Utilizare universala, ca hidroizolatie si adeziv, pe suporturi absorbante sau netede-neabsorbante, la interior si exterior. Grund Special X-Bond MS-A58 fara continut de apa si solventi, pe baza de silan, recomandat pentru blocarea umiditatii remanente de pana la 6% in cazul sapelor de ciment si al betonului.

3 produse
Brosura
Vezi detalii
Card produs
Etansanti si hidroizolatii Murexin
 
Etansanti Murexin

Banda elastica de etansare DB 70 la imbinari intre perete si pardoseala si intre pereti. Hidroizolatie universala PU 500, izolatie universala poliuretanica - bicomponenta, fara solventi, aplicabila la rece.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Chituri si mortare de rosturi Murexin
 
Chituri si mortare de rosturi Murexin

Mortar de rosturi pavaje Trass SF 50, clasa CG2, pulverulent, aditivat, netoxic, rezistent la apa si la inghet-dezghet cu saruri, pentru umplerea rosturilor la pavaje, cu latimea de 4-30 mm, cu efect de reducere a eflorescentelor. Mortar de rosturi flexibil rapid SFX 75, clasa CG2, pulverulent, netoxic, rezistent la apa si inghet, realizat dupa o formula igienica de top, cu aderenta deosebita la marginile placilor, pentru chituirea rapida a rosturilor cu latimea de 1-15 mm, la interior si exterior, pereti si pardoseli. Mortar de rosturi Extrem FME 80 bicomponent, clasa CG2, rezistent la apa si inghet, precum si la agresivitati chimice, pentru placaje pereti si pardoseli, in special pentru piscine, bazine tratament, rezervoare de apa potabila etc. Mortar de rosturi Epoxy FMY 90 bicomponent, agreat in industria alimentara, etans la apa, rezistent la inghet, fara continut de solventi, bacteriostatic, rezistent la variatii de temperatura, la imbatranire si la chimicale. Mortar de rosturi FM 60 Premium pulverulent, agreat in industria alimentara, cu prelucrare usoara, flexibil, cu rezistenta ridicata si efect de perlare. Mortar de rosturi FX 65 pulverulent, agreat in industria alimentara, cu prelucrare usoara, flexibil, cu rezistente ridicate si efect de perlare.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Chit
Chit
Vopsea de interior pentru perete
Vopsea de interior pentru perete
Chit de rosturi
Chit de rosturi
Grund, liant
Grund, liant
Adeziv universal, banda adeziva
Adeziv universal, banda adeziva
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...