Avantajele implementarii unei solutii de ultima generatie de la Hoval
Povestea cladirii hotelului Marmorosch este una incarcata de istorie, ale carei radacini se afla in captivanta La Belle Epoque, o perioada caracterizata de optimism, interes pentru arta si prosperitate economica. Arhitectura bogata in stil Art-Deco, precum si designul interior sunt o marturie emotionanta a acelei perioade apuse, care ne incanta si astazi privirea.
Modern, ecologic si dotat cu ultimele tehnologii pentru un plus de confort
In prezent, hotelul dispune de 217 camere pe o suprafata constructiva desfasurata de 16 500 m², incluzand apartamente, 4 sali de intalnire si bal, apartament prezidential care si-a gasit loc in fostul birou al directorului bancii, 4 restaurante (restaurant, lounge, bar si cafenea), centru de fitness si SPA cu piscina interioara si sali de tratament.
In prezent, cladirea pastreaza elemente inspirate din atmosfera de optimism si speranta a perioadei Belle Époque, reinventandu-se pentru a oferi servicii de ospitalitate la cele mai inalte standarde, adaugand, in ceea ce priveste designul si atmosfera interioara, tuse creative de modernitate.
Restaurarea si renovarea monumentului istoric
Conversia cladirii financiar-bancare in hotel a avut loc in urma unor ample lucrari de consolidare, reconversie functionala, restaurare si renovare a partilor cu valoare istorica. Istoria sa incepe in 1912, la Bucuresti, proiectul construirii avand loc in mai multe etape, una dintre primele Banci de Investitii romane, Marmorosch-Blank, era legata atat de fondatorii si proprietarii acesteia, Jacob Marmorosch si Mauriciu Blank, cat si, din perspectiva arhitectonica si artistica, de arhitectul Petre Antonescu, inginerul Anghel Saligny si pictorita Cecilia Cutescu-Storck.
Arhitectura si designul interior al cladirii a fost conturat in spirit eclectic, imbinand elemente de ordin renascentist, bizantin, detalii gotice si cornise specifice arhitecturii moldovenesti si valahe.
Lucrarile pentru consolidarea si restaurarea palatului Marmorosch-Blank, decorat in stil neoromanesc, au durat trei ani.
Situat chiar in Centrul Vechi al Bucurestiului, Hotelul Marmorosch se afla si astazi in inima vietii culturale si mondene locale, inconjurat de restaurante, cafenele pline de viata, muzee si magazine – posibilitatile de divertisment sunt nenumarate si incintante.
Incalzire si apa calda menajera la cele mai inalte standarde
Avand in vedere standardele de performanta ale brandului Autograph Collection Hotels, unul din obiectivele proiectului pentru incalzire si preparare ACM a fost acela de reducere a consumului de energie si a amprentei de carbon, solutia pentru care s-a optat in acest context a fost catre un echipament ale carui emisii de Nox sunt greu de egalat, sub 40 mg/kWh.
Cazanul in condensatie de inalta eficienta, Hoval UltraGas 2000 D este conceput astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate in ceea priveste eficienta termica si consumul extrem de redus de gaz. Acesta asigura incalzirea sustenabila, eficienta si economica a hotelului si necesarul de apa calda menajera.
Avantajele implementarii unei solutii de ultima generatie de la Hoval
Tehnologia condensatiei asigura o eficienta maxima, iar schimbatorul de caldura TurboFer garanteaza un nivel maxim de condensatie. In acest mod se realizeaza economii suplimentare de pana la 20% cu energia prin tehnica recuperarii de caldura, iar eficienta creste pana la 109%.
Schimbatorul de caldura faciliteaza o economisire de pana la 30% privind spatiul necesar prin modul de constructie compact vertical si creste durata de viata a echipamentului cu 10 ani datorita otelului inoxidabil (in comparatie cu schimbatorul din aluminiu).
Prin tehnologie de ardere Ultraclean® pornirea arzatorului consuma mai putina energie, are o eficienta mai mare si emisii clar reduse, cat si emisii de sunet reduse la nivelul gazelor arse.
Continutul mare de apa permite functionarea continua a arzatorului cu mai putine porniri: astfel se reduce consumul de gaz si emisiile.
Nu exista cerinte fata de cantitatea minima de apa recirculata – in comparatie cu alte sisteme nu este necesara o pompa primara, iar rezistenta minima de trecere permite utilizarea unei pompe de energie de mici dimensiuni care economiseste energie.
Avand in vedere faptul ca hotelul isi desfasoara activitatea intr-o cladire de patrimoniu, ale carei modificari structurale sunt extrem de limitate prin lege, un alt avantaj a fost asigurat de designul compact care economiseste spatiu, fiind o solutie foarte atragatoare mai ales pentru renovari. Conexiunile flexibile asigura o instalare usoara a cazanului, indiferent de spatiul disponibil.
Pentru a satisfice cerintele mari de putere ale hotelului, doua cazane UltraGas au fost conectate impreuna, formand o cascada. Acest lucru le permite sa asigure cresterea sigurantei in functionare si a eficientei deoarece se pot adapta mai bine la cerintele de putere si pot oferi o distributie optimizata a sarcinii. Un avantaj suplimentar este colectorul comun pentru gazele de ardere care faciliteaza montarea unui singur cos de fum.
Referitor la conceptul hotelului, prezervarea cu grija a fatadei din centrul istoric al orasului si incorporarea unui hotel modern, ecologic dotat cu ultimele tehnologii pentru un confort superior, s-a dovedit a fi unul de succes si perfect adaptat contextului actual.