Ikea Timisoara - Termoizolatie BACHL PIR pentru acoperis tip industrial

Ikea Timisoara - Termoizolatie Bachl PIR pentru acoperis tip industrial

S-au utilizat placi rigide din poliuretan BACHL PIR ALU, cu un coeficient de conductivitate termica λd W/mK = 0,022

Un acoperis industrial trebuie proiectat si construit pentru a obtine cea mai buna performanta energetica posibila. Un astfel de acoperis ar trebui sa ofere niveluri ridicate de izolare, etanseitate la aer si durabilitate, tot ansamblul fiind in acelasi timp rentabil si ecologic. In ultimii ani, tot mai multe companii au devenit constiente de potentialele beneficii ale unui acoperis industrial eficient din punct de vedere energetic, cum ar fi reducerea facturilor la energie si a emisiilor de carbon.

BACHL PIR este unul dintre cele mai bune materiale izolatoare de pe piata, cu o conductivitate termica foarte scazuta, ceea ce inseamna ca ofera o protectie excelenta impotriva transferului termic prin pereti si acoperisuri.

De asemenea, PIR-ul este un material usor si durabil, cu o rezistenta ridicata la compresiune si o stabilitate dimensionala excelenta, ceea ce inseamna ca nu se va deforma sau deteriora in timp. Astfel, placa rigida din spuma PIR este un material izolant termic foarte eficient, sigur si durabil, care poate fi utilizat intr-o varietate de aplicatii de constructie. In cazul de fata, pentru termoizolarea acoperisului magazinului Ikea din Timisoara s-au utilizat placi rigide din poliuretan BACHL PIR ALU, cu un coeficient de conductivitate termica λd W/mK = 0,022, rezultand o rezistenta termica deosebit de ridicata pentru un acoperis de tip industrial R (m²K/W) = 10.

Ikea Timisoara - Termoizolatie Bachl PIR pentru acoperis tip industrial
Ikea Timisoara - Termoizolatie Bachl PIR pentru acoperis tip industrial

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui acoperis industrial eficient din punct de vedere energetic este izolarea eficienta. Izolatia actioneaza ca o bariera impotriva transferului de caldura intre interiorul si exteriorul cladirii. Fara o izolare adecvata, caldura poate scapa cu usurinta in lunile de iarna si poate patrunde prin acoperis in timpul lunilor de vara. Cand se intampla acest lucru, sistemul HVAC al cladirii va trebui sa lucreze mai mult pentru a mentine o temperatura confortabila, ceea ce duce la facturi mai mari la energie. Prin urmare, este esential sa folositi materiale de izolare de inalta calitate si sa va asigurati ca acoperisul si peretii sunt etansati corespunzator.

Produse mentionate in articol
Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR) BACHL tecta-PUR® 022 Placi termoizolante rigide din poliuretan BACHL PIR ALU Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR) BACHL tecta-PUR® HD-plus Placi termoizolante rigide din poliuretan BACHL PIR MV
 
Placi termoizolante din poliuretan BACHL PIR
6 produse

Placi termoizolante rigide din poliuretan (PIR), acoperite ambele fete cu fibra de sticla sau cu o folie compozita de aluminiu, aplicata pe spuma termoizolanta in procesul de fabricare si sunt destinate acoperisurilor inclinate.

6 produse
Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Adeziv pentru termoizolatii
Adeziv pentru termoizolatii
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Izolatie din polietilena, poliuretan si poliester
Sistem de termoizolatie
Sistem de termoizolatie
Adeziv, chit de rosturi
Adeziv, chit de rosturi
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...