Module de pompare – o noua optiune in oferta VTS

9 tipuri de grupuri de pompare disponibile in functie de citirile senzorului de debit si rezistenta hidraulica

Functionarea conforma a centralelor de tratare a aerului depinde, in egala masura, de calitatea acestora, dar si de calitatea echipamentelor si instalatiilor externe care deservesc unitatile de tratare si de modul in care sunt interconectate. Un aspect esential al instalatiilor externe care determina functionarea corespunzatoare a CTA-urilor este reprezentat de instalatia de furnizare a apei calde care asigura debitul necesar de caldura pentru bateriile de incalzire. Plecand de la aceste premize, un modul care include vane cu trei cai, o pompa si accesoriile necesare, va trebui instalat in santier, la conectarea bateriei de incalzire a CTA-urilor.

Ca raspuns pozitiv la necesitatea conectarii rapide, economice si fiabile a acestor instalatii, VTS a inclus in oferta de vanzare a centralelor de tratare a aerului grupurile de pompare pentru a asigura compatibilitate deplina cu parametri intregului sistem de incalzire, responsabil de incalzirea aerului.

9 tipuri de grupuri de pompare disponibile in functie de citirile senzorului de debit si rezistenta hidraulica (considerand modul de conducere a vanei cu trei cai).
Descrierea solutiei
Grupurile de pompare sunt sisteme hidraulice, incluse in constructii separate, al caror scop definit este de a controla capacitatea de incalzire a bateriilor de incalzire cu apa, folosite in centralele de tratare a aerului.
Avantajele utilizarii modulelor de pompare preasamblate
 • asigurarea compatibilitatii dintre caracteristicile unitatilor de pompare si componentele bateriei de incalzire cu agent termic
 • eliminarea posibilelor greseli in conectarea diferitelor componente ale instalatiei de furnizare a apei calde
 • realizarea conectarii facile dintre modulul de pompare la bateria de incalzire si instalatia de incalzire aflata in uz
 • control total asigurat de sistemele de automatizare VTS si compatibilitate electrica cu sistemul de protectie a pompei
 • asigurarea protectiei duble la inghet, foarte eficienta, bazata atat pe masurari ale temperaturii agentului termic pe returul bateriei de incalzire, protectie activa si in momentele de nefunctionare a centralei de tratare, cat si pe termostatul antiinghet instalat pe partea de aer. Ambele protectii sunt instalate pe automatizarile furnizate de catre VTS.
 • asigurarea posibilitatii monitorizarii in timp real a temperaturii si presiunii agentului termic atat pe turul, cat si pe returul bateriei de incalzire
 • selectarea facila si intuitiva in cativa pasi a modulelor de pompare, bazata pe caracteristicile precalculate si disponibile in Manualul de Operare si Intretinere.
Structura
Grupul de pompare include urmatoarele componente: pompa de circulatie, vana cu 3 cai si servomotor, filtru sita, doua termomanometre. Intregul ansamblu este instalat in carcasa realizata din PPE care, datorita caracteristicilor superioare de termoizolare, protejeaza eficient impotriva pierderilor de caldura, dar asigura si protectie mecanica impotriva socurilor si intemperiilor atmosferice.

Componente principale
Pompa
 • Tensiune: 230 V/1 ph./50 Hz
 • Temperatura de functionare: 0-40°C
 • Temperatura apei:
  • 110°C (WPG-25-070)
  • 95°C (WPG-25-095,WPG-25-105)
 • Presiune maxima de operare: 10 bar
 • Protectie suprasarcina: integrata
 • Grad protectie carcasa:
  • IP 44 (WPG-25-070)
  • IP X2D (WPG-25-095,WPG-25-105)
 • Propilena / etilen glicol: pana la 35%.
Ansamblu Vana/Servomotor
 • Tensiune alimentare: 24 VAC, 0-10 V DC signal
 • Temperatura de functionare: -30 pana la +50°C
 • Temperatura maxima a agentului: 120°C
 • Umiditate 5 to 95% rH(fara condensare)
 • Grad protectie: IP54.
Termomanometru
 • Interval masurare temperatura: 0 la 120°C
 • Interval masurare presiune: 0 la 10 bar (0 la 1 MPa).

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre grupurile de pompare VTS, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei VTS Romania Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus 2016
 
Centrale de tratare aer si ventilatie VTS Ventus

CTA este rezultatul strategiei - efortului de imbunatatire continua a unui produs, a unei echipe experimentate si profesionale, precum si o analiza completa a cererilor pietei. Aplicarea de materiale de inginerie avansate si implementarea unor solutii complet inovatoare a permis crearea unui model care sa satisfaca toate cerintele pietei. Modelul Ventus este un produs fabricat pe baza asteptarilor clientilor.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Unitati de tratare a aerului de la VTS Ventus Compact
 
Unitati de tratare a aerului de la VTS Ventus Compact

Unitati de tratare aer suspendate compacte
Domeniul de aplicare al seriei tip de unitati suspendate de tratare a aerului acopera 5 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 250 m³/h si 3.300 m³/h. Un bloc compact cuprinde: recuperarator hexagonal cu randament ridicat, cu o functie de by-pass care protejeaza schimbatorul impotriva inghetului; sisteme de ventilatoare silentioase cu motoare EC, cu clasa de economisire a energiei IE4 +; filtre de aer Mini-Pleat foarte absorbante cu clasa de filtrare UE7 pe partea de introducere si EU5 pe partea de evacuare; controlere avansate din constructie care permit monitorizarea, protectia si optimizarea performantelor unitatii. Inaltimea mica a dispozitivelor ar trebui luata in considerare, deoarece permite montarea flexibila a dispozitivului. Unitatile suspendate sunt oferite pe baza blocurilor functionale si a functiilor suplimentare, cum ar fi: un filtru de aer EU9, un incalzitor de apa si electric, un racitor de apa cu expansiune directa precum si un amortizor de zgomot si sectiune goala.
Unitati de tratare aer compacte de pardoseala
Domeniul de aplicare al seriei de tipuri de unitati de tratare a aerului de pardoseala acopera 8 unitati cu o capacitate cuprinsa intre 840 m³/h si 16.500 m³/h. Un bloc compact consta, printre altele, in: un recuperator rotativ foarte eficient, cu unitate bazata pe un motor EC de clasa IE4 +; ventilatoare silentioase cu motor EC cu clasa IE4 +; filtre de aer Mini-Pleat foarte absorbante cu clasa de filtrare EU7 pe partea de introducere si EU5 pe partea de evacuare; sistemul incorporat de automatizare avansata de control si protectie, cu functia de optimizare a functionarii dispozitivului.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Stiri conexe
Unitati VENTUS compacte de tratare a aerului
Unitati VENTUS compacte de tratare a aerului
Noul film despre conectarea si pornirea unitatilor
Unitati VENTUS compacte de tratare a aerului
VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS
VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS
Unitatile sunt disponibile in doua stiluri, fie suspendate pe tavan, fie montate pe podea
VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS
Categorii
Centrala modulara de tratare a aerului
Centrala modulara de tratare a aerului
Tehnologie de ventilatie
Tehnologie de ventilatie
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...