Baterii de incalzire electrica seria NK

Baterii de incalzire electrica Vents dreptunghiulare sau circulare

Seria NK (dreptunghiulare)
Baterii de incalzire electrica seria NK

Seria NK (dreptunghiulare)

Utilizare:
Incalzitoarele electrice pentru tubulatura sunt proiectate pentru incalzirea aerului din exterior in sistemele de ventilatie dreptunghiulare. Incalzitoarele sunt folosite pentru incalzirea aerului in sistemele de ventilatie si de climatizare din diverse incinte.

Design:
Carcasa si cutia de legaturi sunt realizate din tabla de otel galvanizat, iar elementele incalzitoare sunt din otel inoxidabil. La modelele cu dimensiunile de la 400X200 la 600x350 elementele electrice de incalzire sunt izolate pentru a spori suprafata schimbatorului de caldura. Incalzitoarele model NK sunt echipate cu doua termostate de protectie impotriva supra-incalzirii:

 • protectie elementara cu resetare automata (temperatura de functionare +50°C). Dupa racire termostatul inchide circuitul de control al incalzitorului in mod automat
 • protectie de urgenta cu resetare automata (temperatura de functionare peste +90°C). In cazul unui raspuns, se permite alimentarea incalzitorului doar dupa resetarea manuala de urgenta
 • contactele / bornele termostatului sunt amplasate in cutia de legaturi pentru conexiune externa.

Fiecare dimensiune standard are mai multe optiuni de capacitate electrica. O capacitate mai mare se poate obtine prin instalarea incalzitoarelor in serie. In incalzitoarele cu capacitate de incalzire peste 27kW, elementele tubulare de incalzire sunt grupate per 9kW. Fiecare grup consta din trei elemente tubulare conectate.

Montaj:
Designul incalzitorului permite montajul cu ajutorul conectarii cu flanse. Acul indicator al filtrului trebuie orientat in directia debitului de aer. Incalzitoarele pot fi instalate in orice pozitie exceptand-o pe cea cu unitatea de control electrica in jos pentru a preveni patrunderea condensului si scurt-circuitarea firelor electrice.
Montajul se va realiza intr-o maniera care sa permita distributia uniforma a debitului de aer de-a lungul intregii sectiuni.
Filtrul de aer se va instala la gura de intrare a incalzitorului pentru a proteja elementele de incalzire impotriva poluarii.
Recomandam sa pastrati intre incalzitor si alte elemente ale sistemului o distanta cel putin egala cu diagonala incalzitorului.
Incalzitoarele sunt proiectate pentru un debit de aer minim de 1,5m/s si pentru o temperatura de functionare a aerului de 40°C. Pentru optiunea controlul vitezei asigurati debitul de aer minim prin incalzitor.
Daca ventilatorul nu functioneaza, deconectati alimentarea incalzitorului.
Pentru a asigura o functionare corecta si sigura a incalzitorului se poate folosi un sistem de automatizari:

 • controlul automat al capacitatii elementelor incalzitoare si a temperaturii de incalzire a aerului
 • verificarea conditiei filtrului cu ajutorul senzorului de presiune diferentiala
 • dezactivarea tensiunii in cazul in care ventilatorul de alimentare se opreste sau scade viteza debitului de aer precum si in situatia in care functioneaza termostatele impotriva incalzirii
 • oprirea sistemului de ventilatie care sulfa prin elementele electrice de incalzire.

Gama NK (circulare)
Baterii de incalzire electrica seria NK

Gama NK (circulare)

Utilizare:
Incalzitoarele electrice sunt proiectate pentru incalzirea aerului de alimentare in cadrul sistemelor de ventilatie cu tubulatura rotunda. Incalzitoarele se folosesc in sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare din diverse incinte.

Design:
Carcasa si cutia de legaturi sunt realizate din otel galvanizat, iar elementele de incalzire din otel inoxidabil. Incalzitoarele sunt echipate cu garnituri din cauciuc pentru conectare la tubulatura.
Incalzitoarele NK sunt echipate cu doua termostate impotriva supra-incalzirii:

 • protectie elementara cu resetare automata cu temperatura de functionare +50°C. Dupa racire, termostatul inchide circuitul de control al incalzitorului in mod automat
 • protectie de urgenta cu resetare manuala (temperatura de functionare +90°C). In cazul unui raspuns, alimentarea la incalzitor este permisa doar dupa resetarea manuala de urgenta
 • contactele termostatului sunt amplasate in cutia de legaturi pentru coneziune externa.

Fiecare dimensiune standard are diverse optiuni de capacitate electrica. O capacitate mai mare se poate obtine cu ajutorul instalarii incalzitoarelor in serie. Toate incalzitoare tri-fazice au conexiune-stea.

Montare:
Designul incalzitorului permite montarea in tubulatura circulara in orice pozitie cu ajutorul clemelor.
Acul indicator trebuie orientat in directia debitului de aer. Incalzitoarele pot fi instalate in orice pozitie cu exceptia celei cu unitatea de control electrica in jos pentru a preveni patrunderea lichidelor si scurt-circuitarea cablurilor.
Montajul trebuie realizat intr-o maniera care sa permita distribuirea uniforma a aerului de-a lungul sectiunii.
Filtrul de aer trebuie instalat la gura de alimentare a incalzitorului pentru a proteja elementele de incalzire impotriva poluarii.
Distanta minima dintre incalzitor si alte elemente ale sistemului este de cel putin doua diametre.
Incalzitoarele sunt proiectate pentru un o viteza minima a debitului de aer de 1.5 m/s si pentru o temperatura de functionare maxima de 40°C. In cazul optiunii de control a vitezei asigurati debitul de aer minim in incalzitor.
Alimentarea la incalzitor se va dezactiva daca ventilatorul nu functioneaza.
Pentru a asigura o functionare corecta si sigura a incalzitorului, se poate folosi un sistem de automatizari:

 • controlul automat al capacitatii elementelor de incalzire si a temperaturii de incalzire a aerului
 • verificarea starii filtrului cu ajutorul senzorului de presiune diferentiata
 • dezactivarea tensiunii in cazul in care se opreste ventilatorul de alimentare sau scade viteza debitului de aer ca si in cazul functionarii termostatului impotriva supra-incalzirii
 • oprirea sistemului de ventilatie cu purjarea elementelor electrice de incalzire.

Categorii
Echipament de incalzire ventilatie, schimbator de caldura
Echipament de incalzire ventilatie, schimbator de caldura
Tehnologie de ventilatie
Tehnologie de ventilatie
Instalatii mecanice
Instalatii mecanice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...