VARIODYN® ONE – cel mai nou si performant sistem Honeywell de adresare publica si alarmare vocala

VARIODYN® ONE – cel mai nou si performant sistem Honeywell de adresare publica si alarmare vocala

Armonie intre tehnologie, design si performanta

Honeywell a lansat recent noua platforma globala de notificare de ultima generatie, VARIODYN® ONE, conceputa pentru a spori capacitatile de comunicare vocala in interiorul cladirilor, cu scopul de a imbunatati raspunsul in situatiile de urgenta si la anunturile publice generale. VARIODYN® ONE ofera instalatorilor, operatorilor de sistem si proprietarilor de cladiri noi solutii, tehnologii, caracteristici si valoare, precum:

Designul sistemului

VARIODYN® ONE este un sistem de adresare publica si alarmare vocala (PA/VA) bazat pe comunicatie IP care ofera utilizabilitate si performante acustice exceptionale pentru a raspunde necesitatilor operationale si de siguranta ale unei cladiri. Acesta prezinta un design compact cu module de extensie pentru o eficientizare cat mai mare a costurilor. Controlerele inteligente de retea (INC) functioneaza ca matrice audio cu pana la opt canale de amplificare de 500 W si cu pana la 48 de linii de difuzoare. Eficientizarea costurilor este asigurata prin posibilitatea de echipare cu numarul efectiv necesar de module cu cate 8 linii de difuzoare. Sistemul VARIODYN® ONE este complet scalabil prin Ethernet, conectand mai multe INC din diverse locatii, in functie de necesitatile proiectului. Fiecare INC poate contine porturi pentru consolele de apel, intrari si iesiri analogice audio sau o interfata DANTE si este echipat cu o memorie flash securizata pentru cinci ore de mesaje de alarmare, anunturi sau muzica de fundal.

Amplificatoarele sistemului

Solutia unica si brevetata de power sharing ofera flexibilitatea de a aloca dinamic puterea pe fiecare canal al unitatii cu multiple canale, permitand in acelasi timp ca un canal sa fie utilizat ca amplificator de rezerva pentru celelalte. Sursa de alimentare certificata EN 54-4 avand unitate de incarcare a acumulatoarelor alimenteaza si INC. Acest lucru reduce semnificativ costurile de sistem, eliminand necesitatea unei unitati de alimentare separate in dulapul de echipamente.

Consolele de apel

VARIODYN® ONE – cel mai nou si performant sistem Honeywell de adresare publica si alarmare vocala
VARIODYN® ONE – cel mai nou si performant sistem Honeywell de adresare publica si alarmare vocala
Atat VARIODYN® DCS Plus, cat si consolele de apel ETCS sunt monitorizate constant si certificate EN 54-16 ca si console de apel pentru alarmare, dispunand de alimentare redundanta si o interfata audio/de comunicatie. 

Pe langa faptul ca poate utiliza butoanele DCS Plus, VARIODYN® ETCS este o consola de apel multimedia fiabila cu interfata Ethernet, cu ecran tactil mare si color, cu functionalitati liber programabile, cu liste de redare si cu port USB.

Comunicatie, interfete

VARIODYN® ONE utilizeaza protocoale audio comune care sa permita integrarea mai usoara a altor sisteme locale, precum DANTE A/V si comunicatia SIP, fara componente hardware suplimentare si fara probleme de tip handshake. Este disponibila functia de Power over Ethernet (PoE), precum si conexiuni redundante ale retelei sistemului ale consolelor de apel. Cablarea sistemului, bazata pe coduri de culoare garanteaza o asamblare fara erori si reduce semnificativ timpul de instalare.

Marimea sistemului, arhitectura

VARIODYN® ONE isi extinde si mai mult capacitatile fata de generatiile de sisteme anterioare pentru a raspunde cu succes provocarilor aparute chiar si in cele mai pretentioase proiecte: pana la 3200 de amplificatoare, 3200 de console de apel, 19200 de linii de difuzoare si peste 120 de fluxuri audio simultane. Arhitectura sistemului si topologia de retea sunt nerestrictionate, respectand prescriptiile privind reteaua Ethernet.

Sursa de alimentare

Sistemului este compatibil atat cu dulapurile de sistem mari, cat si cu cele mici pentru a ajuta clientii la optimizarea costurilor. Unitatile PSU 1UI/2UI de mare putere, certificate EN 54-4, ofera suficienta putere si capacitate a acumulatoarelor conectate pentru alimentarea intregului dulap VARIODYN® ONE avand un numar ridicat de kilowati de putere audio. Pentru dulapurile de sistem mai mici, amplificatoarele ofera un modul integrat de alimentare si de incarcare a acumulatoarelor.

Configurare, management, integrare

Instrumentul de configurare si software-ul de management VARIODYN® ONE sunt construite pe platforma Honeywell Connected Life Safety Services (CLSS), care permite integrarea perfecta a sistemelor de detectare a incendiului Honeywell si o interfata de utilizator comuna, facilitand conectarea sistemului PA/VA la sistemul de detectare si de alarmare la incendiu Honeywell. De asemenea, platforma CLSS permite tehnicienilor sa petreaca mai putin timp la fata locului pentru instalarea, punerea in functiune si mentenanta sistemului.

Fiabilitate, redundanta

VARIODYN® ONE prezinta toleranta la erori din mai multe puncte de vedere datorita arhitecturii sale distribuite pentru controlere, a supravegherii tuturor conexiunilor/componentelor sistemului, a separarii completate a canalelor de amplificare, a conexiunilor redundate ale retelei si ale consolelor de apel. Arhitectura sistemului si solutiile adoptate depasesc cu mult cerintele minime de imunitate la defecte ale sistemelor VA stabilite in standardele EN 54.

Securitate cibernetica, conformitate

VARIODYN® ONE a fost dezvoltat tinand cont de cerintele stricte privind securitatea cibernetica a proiectelor de infrastructura critica si a fost proiectat printr-o abordare de tip security-by-design. Toate fluxurile de transmisie a datelor si de redare audio sunt criptate, iar firmware-ul sistemului este protejat prin bootare securizata. De asemenea, sistemul indeplineste cerintele standardelor EN 54-16/4 si ale normei de calitate TÜV Rheinland, fapt care confirma ca siguranta, calitatea si performantele ridicate ale produsului depasesc cerintele minime ale standardului EN 54.

Proiecte-tinta

VARIODYN® ONE poate fi baza unei game largi de aplicatii, incluzand domenii precum cel al transportului, industrial, ospitalitatii, de sanatate, comercial si educational. El ofera scalabilitate, performante tehnice si versatilitate si poate fi utilizat ca un sistem de alarmare vocala (VA) pentru evacuarea efectiva a cladirii sau ca sistem de adresare publica (PA) pentru anunturi punctuale sau muzica de fundal.

Fiind un sistem fiabil, scalabil, eficient din punct de vedere al costurilor si putand fi utilizat in proiecte de diverse marimi si cu niveluri variate de complexitate datorita versatilitatii sale, VARIODYN® ONE se afla in topul clasamentului de sisteme globale PA/VA oferite de Honeywell.

Click aici pentru a viziona un scurt videoclip si pentru a descarca brosura Honeywell cu mai multe informatii.​

Produse mentionate in articol
Sistem de adresare publica si alarmare vocala VARIODYN® ONE
 
Sistem de adresare publica si alarmare vocala VARIODYN® ONE

VARIODYN® ONE, este conceput pentru a imbunatati comunicarile vocale in interiorul cladirilor. De la anunturile zilnice pana la actiunile care trebuie intreprinse in caz de urgenta, VARIODYN® ONE reprezinta noua generatie a cunoscutei linii de produse VARIODYN®, care este utilizata pentru unele dintre cele mai mari si mai complexe instalari din intreaga lume.

Card produs
Categorii
Sistem de sonorizare
Sistem de sonorizare
Accesoriu sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Accesoriu sistem de alarma pentru combaterea fumului si incendiului
Centrala alarma pentru sistem antiefractie
Centrala alarma pentru sistem antiefractie
Automatizare cladiri
Automatizare cladiri
Tehnologie audio-vizuala
Tehnologie audio-vizuala
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...