Ventilatoarele ECFanGrid Rosenberg perfecte ca solutie Retrofit

Ventilatoarele ECFanGrid Rosenberg perfecte ca solutie Retrofit

ECFanGrid reprezinta sistemul de ventilatoare multiple, dezvoltat cu scopul de a creste fiabilitatea, flexibilitatea si eficienta in aplicatii de ventilatie noi sau existente.

Ventilatoarele sunt echipamente specializate menite sa deserveasca multiple aplicatii industriale, precum si procese de productie.
Ventilatorul este elementul principal al sistemului de ventilatie fortata, acesta favorizand miscarea fluxului de aer si asigurand schimbul de aer necesar in incaperi. Criteriile ce stau la baza unui ventilator performant, il constituie debitul de aer uniform si continuu, esential in orice aplicatie si, de asemenea, fiabilitatea, luand in considerare ca un ventilator ineficient poate deveni cel mai mare consumator de energie intr-o cladire. Pentru a intruni toate criteriile de performanta ce stau la baza unui sistem de ventilatie eficient, a fost dezvoltat conceptul ECFanGrid, aplicabil in toate sistemele de ventilatie noi sau existente, avand in vedere si grija pentru mediul inconjurator.

EC-TEC OLOGY logo
Ventilatoarele ECFanGrid Rosenberg perfecte ca solutie Retrofit

Cele mai multe sisteme de ventilatie utilizeaza un singur ventilator, controlat prin diverse metode cu scopul de a indeplini varii cerinte de operare.
In anumite aplicatii insa, cea mai avantajoasa solutie o reprezinta utilizarea ventilatoarelor multiple. Acestea pot functiona in paralel, in vederea indeplinirii sarcinilor solicitate de sistem, daca aplicatia permite instalarea unei astfel de solutii. Ventilatoarele ECFanGrid prin controlul capacitatii sunt mai economice, spre deosebire de ventilatoarele singulare. In cazul utilizarii ventilatoarelor in paralel, riscul unei avarii generale a sistemului este diminuat considerabil, pentru ca in cazul defectiunii unui motor, doar o parte din fluxul de aer fiind pierdut, celelalte ventilatoare mentinand sistemul functional. ECFanGrid este conceput din mai multe ventilatoare centrifugale curbate, dispuse intr-o constructie de tip "grila" oferind numeroase avantaje fata de tehnnologia conventionala. Este o solutie potrivita atat in proiectele noi, cat si in aplicatiile de inlocuire a ventilatoarelor centrifugale singulare de mari dimensiuni din centralele de tratare a aerului. Pe langa avantajul de a fi un sistem compact si flexibil, se curata usor, iar operatiile de inlocuire sau mentenanta pot fi efectuate, de asemenea, cu usurinta. ECFanGrid a fost conceput pentru a mentine un flux de aer uniform si continuu, coroborat cu un nivel de zgomot scazut. Datorita debitului de aer uniform, ventilatoarele multiple pot imbunatati considerabil eficienta altor componente din sistem.

Sistem de ventilatoare multiple ECFanGrid
Ventilatoarele ECFanGrid Rosenberg perfecte ca solutie Retrofit

stanga: Ventilator ineficient cu curea, instalat in majoritatea unitatilor mai vechi de tratarea aerului.
dreapta: ECFanGrid eficient ca solutie de adaptare pentru inlocuirea solutiilor conventionale. Kit-ul de ECFanGrid include: ventilatoare, dulap, grila si suruburi.

Beneficiile ventilatoarelor ECFanGrid

Eficienta
In mod obisnuit 40% din consumul energetic al unei cladiri comerciale este utilizat pentru incalzire, ventilare si racire, iar 50% din acest consum initial il reprezinta energia consumata rezultata din functionarea ventilatoarelor. In proiectele noi, inlocuirea ventilatoarelor AC cu ventilatoarele EC aduce numeroase avantaje, acestea fiind concepute sa functioneze in afara plajei lor de operare, dar cu o eficienta ridicata si un nivel redus de zgomot, viteza ventilatorului fiind controlata de o placa electronica si un motor integrat intr-un design compact. Ventilatoarele EC Rosenberg au integrate sisteme de control si monitorizare a alarmelor, oferind posibilitatea utilizatorului de a depista individual defectiunile si a interveni in remedierea problemei, evitand astfel avaria intregii centrale de tratare a aerului. Utilizarea ventilatoarelor EC genereaza economii considerabile aduse de imbunatatirile eficientei motorului si optimizarea conferita in proiectarea acestui sistem.

Redundanta
ECFanGrid asigura o fiabilitate superioara datorita redundantei care sta la baza acestui concept. De exemplu, in situatia defectarii unui ventilator, doar fluxul de aer generat de acel ventilator este pierdut, spre deosebire de sistemele cu un singur ventilator unde intreg sistemul va deveni nefunctional. Asadar, pierderea fluxul de aer de la un ventilator EC, este compensata prin cresterea vitezei celorlalte ventilatoare, care preiau sarcina celui defect. Aceasta operatiune poate fi realizata automat prin integrarea acestora la sistemul BMS al cladirii, totodata oferind posibilitatea setarii unui interval orar fix de functionare, in concordanta cu cerinta cladirii.

Flexibilitate
Numarul de ventilatoare dispuse intr-un sistem ECFanGrid, variaza in functie de cerintele debitului de aer. De exemplu, intr-un panou modular de noua ventilatoare, intr-o configuratie de 3×3, unde doar sapte ventilatoare sunt suficiente pentru a indeplini cerintele de proiectare in livrarea cantitatii de aer, vor ramane doua grile ce pot fi acoperite cu panouri. In contextul extinderii cladirii, cantitatea debitului de aer necesar se poate modifica, panourile fiind inlocuite de 1 sau 2 ventilatoare, in functie de cerinta.

Instalare
Sistemul modular ECFanGrid este ideal in proiectele de modernizare ale centralelor de tratare a aerului, in special in contextul inlocuirii unui ventilator radial singular de capacitate mare. Sunt frecvent intalnite cazurile de extindere a unei cladiri, unde operatiunile de extragere a unui ventilator pot fi ingreunate de diversi factori, inlocuirea acestuia devenind aproape imposibila fara a aduce modificari in structura cladirii. Datorita dimensiunilor reduse, ECFanGrid poate fi manipulat cu usurinta prin usile de acces de dimensiuni standard ale cladirii, fiind necesar efortul uman a doar doi operatori. In acest context, operatiunile de manipulare, extragere si inlocuire a unui ventilator, pot eficientiza timpul de executie al lucrarilor, reducand semnificativ costurile in comparatie cu solutiile alternative. Utilizarea sistemului modular ECFanGrid reprezinta cea mai buna solutie in aplicatiile unde timpul si spatiile reduse sunt problematice, oferind rapid posibilitatea de reluare a functionalitatii sistemului.

Mentenanta
In comparatie cu unitatile de actionare a curelei de transmisie traditionale, care ocupa un spatiu semnificativ al podelei, ECFanGrid nu intampina aceasta problema, ceea ce face ca mentenanta sistemului sa se desfasoare rapid, simplu si eficient. Un alt aspect important in facilitarea operatiunilor de igienizare a sistemului ECFanGrid, il reprezinta lipsa curelelor, care deterioritate in timp, pot genera degajari de praf, situatii des intalnite la sistemele conventionale. Mai mult, defectiunile oricaror componente pot fi remediate rapid datorita constructiei modulare a ECFanGrid. De exemplu, in situatia necesitatii inlocuirii unui ventilator modular, centrala de tratare a aerului poate fi repornita intr-un interval de o ora.

Nivel de zgomot redus
Testele efectuate arata ca sistemului ECFanGrid are un nivel de zgomot redus, in plus, aceasta poate fi considerata o modalitate de atenuare semnificativa a nivelului de zgomot in aplicatiile existente in care este utilizat. Exista doua avantaje majore de care sistemul ECFanGrid beneficiaza in acest context: spectrul zgomotului degajat de rotoarele mici, are o frecventa mai inalta, astfel lungimile undelor sunt mai scurte, fiind permisa utilizarea unor atenuatoare mai scurte, cel de-al doilea avantaj rezultand din inlocuirea unui ventilator radial singular folosit in aplicatiile conventionale, luand in considerare lungimea sectiunii unui astfel de ventilator, cu un sistem ECFanGrid, generand astfel o diminuare semnificativa a zgomotului, in anumite cazuri chiar cu pana la 50%.

RoVent® 10 - Software-ul de selectie a ventilatorului
Ventilatoarele ECFanGrid Rosenberg perfecte ca solutie Retrofit

RoVent® 10 - Software de selectie ECFanGrid

Noul software RoVent® 10 permite selectarea usoara si rapida a ventilatorului din cele peste 2900 de modele disponibile.

  • ECFanGrid: cea mai potrivita solutie Retrofit pentru proiecte
  • EasyFind: user-friendly, descoperi pas cu pas lumea ventilatoarelor Rosenberg
  • DirectFind: accesarea ventilatorului prin simpla introducere a modelului sau a codului de articol
  • Product Documentation: acces facil la fisele tehnice ale ventilatoarelor si accesoriilor.

RoVent® 10 este disponibil pentru descarcare gratuita la adresa: www.rosenberg-gmbh.com

Un tutorial video pentru a ajuta la instalare si inregistrare poate fi vizionat aici:

Produse mentionate in articol
Sistem de ventilatoare multiple ECFanGrid
 
Sistem de ventilatoare multiple ECFanGrid Rosenberg

ECFanGrid Rosenberg este format dintr-o serie de ventilatoare EC care opereaza in paralel. Fluxul de aer rezultat este proportional cu numarul de ventilatoare utilizate, conditiile de presiune ramanand aceleasi. ECFanGrid este un concept testat si certificat, dovedindu-se ca utilizarea lor nu este doar extrem de eficienta, dar formeaza un sistem optim (electronica, motor & rotor) pentru o solutie fiabila "Plug & Play", avand in vedere cerintele individuale de ventilatie.

Brosura
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Sistem de ventilatie industrial
Sistem de ventilatie industrial
Centrala modulara de tratare a aerului
Centrala modulara de tratare a aerului
Centrala compacta de tratare a aerului
Centrala compacta de tratare a aerului
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura
Ventilator radial
Ventilator radial
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...