Viitorul climatului de interior
- Incalzirea suprafetelor prin radiatie termica
- Costuri reduse de exploatare datorita energiei din mediu si solare
- Incalzire si racire cu un singur sistem
- Nivel inalt de confort
- Modernizare usoara chiar si in cladirile vechi
- Posibilitate de configurare libera a spatiului.
Schimbul de radiatie are loc in totalitate fara utilizarea mediului atmosferic. La fel ca soarele, fiecare suprafata de incalzire emite lumina infrarosie care incalzeste. Aceasta radiatie termica parcurge orice distanta pana cand atinge o alta suprafata si ii transfera caldura. Faptul ca in transferul de caldura predomina convectia sau radiatia, depinde de marimea si pozitia suprafetei de incalzire. Componenta de radiatie a unui sistem de incalzire in plafon pe toata suprafata este de peste 90%, in timp ce un sistem de incalzire prin pardoseala incalzeste incaperea prin convectie si radiatie si depinde, in plus, de mobilierul din incapere.
Eficient
Incalzirea si racirea prin plafon reduc necesarul de energie. Datorita supratemperaturilor si subtemperaturilor scazute din circuitul de tur al apei, generatoarele de caldura ating un grad de eficienta deosebit de ridicat. In cadrul schimbului de aer se pierde mai putina energie, deoarece mai multa energie este stocata in suprafetele infasuratoare datorita radiatiei termice.
Incalzirea din plafon este, de asemenea, de incalzire prin pardoseala indirecta!
Podeaua este incalzita cu ajutorul componentei radiante a sistemului de incalzire prin plafon. Incalzirea radianta asigura conditiile ca podeaua sa fie cu aproximativ 2-4°C mai calda decat aerul situat imediat deasupra podelei.
Aerul cald nu poate nici sa se ridice, nici sa se raceasca. Convectia este incetinita. Caldura este transferata catre podea, pereti si mobilier doar prin intermediul radiatiei termice.
Radiatia termica pura a unui sistem de incalzire prin plafon incalzeste
direct toate suprafetele din incapere.
Numai la suprafetele calde se incalzeste si aerul. In consecinta, podeaua, peretii si tavanul raman intotdeauna mai calde decat aerul din incapere.
Module de incalzire si racire in tavan CLIMATEFIX ALOX KCG3
Pentru toate plafoanele suspendate din ipsos
Un grad de acoperire optim se obtine prin alegerea din unsprezece lungimi de Module standardizate disponibile. Utilizarea placilor de conducere a caldurii garanteaza un transfer optim al energiei in constructia plafonului.
Avantaje ale meandrelor de incalzire si racire in planseu CLIMATEFIX ALOX KCG3:
- Transfer bun al caldurii, gratie placilor de tabla disipatoare de caldura
- Libertate arhitectonica la proiectarea tavanelor si incintelor
- Transfer excelent al caldurii, gratie suprafetei mari a placilor de tabla disipatoare de caldura
- Confort termic optim in timpul verii si al iernii, capacitate de reglare remarcabila
- Separarea clara a atributiilor de lucru intre zidar si instalator la montaj
- Proprietati acustice bune datorita constructiei speciale a registrelor.