Senzor de miscare si prezenta Finder seria 18 cu DALI tip 18.5D.8.230.0000

Adecvat pentru instalare in birouri sau medii de lucru mici

Alegerea unui sistem de iluminat cu DALI
Cererea pentru tehnologia moderna de iluminat este foarte mare. Daca in trecut singurul obiectiv era oferirea de lumina pentru toate activitatile zilnice, acest lucru s-a schimbat. Acum functionalitatea si reducerea costurilor cu energia sunt obiective din ce in ce mai cautate. DALI (Digital Adressable Lighting Interface) este un protocol international standard conform normei EC 62386 care asigura interoperabilitatea surselor (balasturilor) electronice dimmabile de la diversi producatori. Protocolul DALI a inovat modul de gestiune a lampilor, nu numai la aprindere si stingere, ci inclusiv cu variatia luminozitatii crescand astfel confortul ambiental. DALI este evolutia protocolului mai simplu si ieftin 1-10V care permite controlul luminozitatii dispozitivelor conectate la acest semnal analogic. Utilizarea protocolului 1-10V permite doar regruparea foarte rigida si dificil de integrat cu sistemele de control inteligent. In schimb, DALI este mai versatil si gratie "abordarii" digitale care permite conexiunea in grupe si subgrupe.

Limitele de aplicabilitate sunt:
 • 64 dispozitive controlate impreuna intr-un grup
 • dispozitivele pot fi regrupate pana la maxim 16 grupuri (adrese de grup)
 • lungimea conductoarelor 300 m
 • consumul maxim per dispozitiv 250 mA.
Sistemul DALI ofera cateva beneficii in detrimentul altor sisteme de control al luminii:
 • programare usoara
 • control individual
 • reducerea costurilor
 • interoperabilitatea surselor (balasturilor) electronice dimmabile
 • nu necesita conductori separati pentru fiecare dispozitiv - un simplu conductor cu 2 fire poate fi folosit pentru a conecta toate produsele DALI intr-un sistem
 • multiple sisteme DALI pot fi conectate impreuna prin intermediul hub-urilor sau ruterelor de iluminat, iar gateway-urile permit conectarea in sistemele de management al cladirii
 • feedback pentru mentenanta
 • costuri reduse pentru mentenanta.
Finder a dezvoltat un senzor de miscare si prezenta adecvat pentru instalare in birouri sau medii de lucru mici, care necesita o reglare a luminozitatii in vederea mentinerii unei valori de lumina constanta.

Senzorul de miscare 18.5D se prezinta ca tipul standard, dar are in plus o interfata DALI identificabila prin initialele DA+ si DA-. 18.5D se alimenteaza de la 110…230 V C.A. (50/60Hz), iar iesirile Da+ si Da- trebuie conectate la intrarile respective ale sursei/balastului DALI, mentinand polaritatea corecta. Cu 18.5D se pot controla pana la 8 "alimentatoare" (balasturi) DALI. Senzorul de miscare si prezenta 18.5D permite reglarea intarzierii la deconectare de la 10 secunde la 35 minute, setarea sensibilitatii de la un minim de circa 20 lx la permanent ON ( ∞ lx) si setarea celor sase functii:
 1. aprindere/stingere si control dinamic al luminozitatii cu sensibilitatea minima
 2. aprindere/stingere si control dinamic al luminozitatii cu sensibilitatea maxima
 3. aprindere/preavertizare la stingere cu 50% si lumina de curtoazie de 10% cu sensibilitatea minima
 4. aprindere/preavertizare la stingere cu 50% si lumina de curtoazie de 10% cu sensibilitatea maxima
 5. aprindere/preavertizare la stingere cu 50% si stingere cu sensibilitatea minima
 6. aprindere/preavertizare la stingere cu 50% si stingere cu sensibilitatea maxima.
Utilizarea sistemului DALI prezinta avantaje pentru proiectanti, instalatori si contractori electrici, pentru administratorii de facilitati si contractorii de intretinere, si pentru ocupantii cladirilor.


In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre senzorii de miscare si prezenta cu DALI, Finder 18.5D, faceti clic pe poza prezentata mai jos sau cereti oferta de pret ori alte informatii de la persoana de contact a firmei Finder Echipamente Srl, folosind butonul corespunzator.
Produse mentionate in articol
Seria 18 - Senzori de miscare
 
Seria 18 - Senzori de miscare

Senzori de miscare destinati instalatiilor electrice de interior: arie de supraveghere extinsa pana la 120 m2; doua zone de detectie (tipul 18.51): “prezenta” potrivit zonelor cu activitate redusa si ”miscare” potrivit zonelor de tranzit sau zonelor cu activitate intensa; design modern; instalare rapida datorita terminalelor “push-in”; 1 ND - contact normal deschis la 10 A, cu comutatie la “trecerea prin zero”; montare in perete compatibila cu dozele rotunde de 60 mm si dreptunghiulare de tip 502.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Senzor de miscare, senzor de prezenta
Senzor de miscare, senzor de prezenta
Automatizare cladiri, sistem de securitate
Automatizare cladiri, sistem de securitate
Instalatii electrice
Instalatii electrice
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...