Noi declaratii de mediu - EPD pentru produsele din vata minerala ISOVER

Materiale care indeplinesc cel mai inalt nivel de performanta si durabilitate

Deoarece cladirile au un impact urias asupra oamenilor si a mediului inconjurator, una dintre prioritatile Grupului Saint-Gobain este imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, astfel ca preocuparea lor pentru mediu se manifesta inca din stadiul de concepere a unui produs, adoptand o atitudine responsabila fata de schimbarile climatice.
Astfel, Grupului Saint-Gobain si-a luat angajamentul sa produca materiale care indeplinesc cel mai inalt nivel de performanta si durabilitate, analiza ciclului de viata a produselor fiind parte integranta din procesul de eco-inovatie. Aceasta analiza (en. Life-Cycle Assessment, prescurtat LCA), detaliata in declaratiile de mediu pentru produse, reprezinta cea mai ampla modalitate de dezvoltare a unui mediu construit durabil.

Punand la dispozitie declaratiile EPD, esenţiale pentru evaluarea sustenabila a cladirilor, Saint-Gobain vine in sprijinul clientilor sai (firme de constructii, arhitecti si contractanti generali), ale caror proiecte isi propun sa obtina certificarea pentru cladiri verzi, precum LEED, BREEAM.

In acest sens, Saint-Gobain ISOVER a realizat si publicat declaratii de mediu EPD pentru urmatoarele produse din vata minerala, fabricate la Ploiesti:

Noi declaratii de mediu - EPD pentru produsele din vata minerala ISOVER
Noi declaratii de mediu - EPD pentru produsele din vata minerala ISOVER
  • Vata minerala de sticla ISOVER: RIO, RIO ALU
  • Vata minerala bazaltica ISOVER: PLA, PLF
  • Vata minerala bazaltica ISOVER: PLC, PLN
  • Vata minerala bazaltica ISOVER: PLU, PLE.

Obtinerea acestor declaratii de mediu pentru produsele din vata minerala ISOVER, reprezinta inca o confirmare a faptului ca Saint-Gobain este unul dintre cei mai importanti promotori ai cladirilor verzi, dar si un partener activ si transparent pentru sectorul constructiilor sustenabile din Romania. Pe langa avantajul productiei locale, care implica emisii reduse de CO2 asociate transportului, produsele fabricate la Ploiesti contin materie prima reciclata (sticla), contribuind la diminuarea consumului de resurse naturale si de energie asociate procesului de fabricatie.

Toate Declaratiile de mediu (EPD) sunt inregistrate in Sistemul International EPD®, cel mai cuprinzator sistem de declaratii de mediu din lume, bazat pe standardele internationale ISO. Acestea sunt publice si pot fi descarcate gratuit de pe www.environdec.com.

Produse mentionate in articol
Izolatii din vata minerala de sticla ISOVER RIO ALU
 
Izolatii din vata minerala de sticla ISOVER RIO ALU

ISOVER RIO ALU este alcatuit din saltele comprimate si rulate din vata minerala de sticla caserata cu folie de aluminiu. Domenii de utilizare: intre si sub capriorii de sarpanta, pe planseele podurilor circulabile (sub placare cu lemn, sau similara), pe suprafata interioara a peretilor verticali, pe peretii structurilor pe lemn. Avantaje: izolare termica deosebita (conductivitate termica scazuta λ =0,042 w/(m k), siguranta la incendiu - material incombustibil, nu arde, usor de montat, netoxic, durata lunga de viata si stabilitate in timp a proprietatilor, rezistenta nelimitata in timp in pozitie verticala, rezistenta scazuta la trecerea vaporilor de apa, foarte buna atenuare a zgomotului (coeficient de absorbtie ridicat). Dimensiune produs: grosime 50mm, 12000x1200mm. Sfaturi de instalare: Instalarea produsului RIO ALU se va face orientand fata caserata cu folie de aluminiu catre interiorul incintei izolate. In acest mod aceasta folie isi va indeplini rolul de bariera impotriva patrunderii vaporilor generati in incinta catre capriorii sau celelalte elemente din lemn. Trebuie asigurata continuitatea stratului de bariera impotriva vaporilor prin etansarea cu banda adeziva aluminizata a spatiilor dintre doua bucati de produs alaturate.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLN
 
Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLN

Placi rigide din vata minerala bazaltica. Domenii de utilizare: pereti exteriori realizati in sistem de perete cortina, pereti antifoc. Avantaje: izolare termica deosebita, siguranta la incendiu - material incombustibil, nu arde, euroclasa de foc A1, usor de montat, netoxic, durata lunga de viata si stabilitate in timp a proprietatilor, rezistenta scazuta la trecerea vaporilor de apa.

CAD
Brosura
Specificatii
CAD
Vezi detalii
Card produs
Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLA, PLF
 
Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLA, PLF

Placi din vata minerala bazaltica. Placile se obtin prin topirea in cuptor a materiilor prime minerale, fibrilizarea topiturii prin procedeul REX, aplicarea prin pulverizare a unui liant si adaugarea de uleiuri minerale pentru protectieimpotriva patrunderii prafului si pentru hidrofobizare. Fibrele minerale rezultate sunt procesate pe linia de productie sub forma de placi. Domenii de utilizare: pereti exteriori realizati in sistem de fatada ventilata, pereti exteriori realizati in sistem de casete metalice, pereti de compartimentare. Avantaje: izolare termica deosebita, siguranta la incendiu - material incombustibil, nu arde, euroclasa de foc A1, usor de montat, netoxic, durata lunga de viata si stabilitate in timp a proprietatilor, rezistenta scazuta la trecerea vaporilor de apa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLE, PLU
 
Izolatii din vata minerala bazaltica ISOVER PLE, PLU

Placi rigide din vata minerala bazaltica. Domenii de utilizare: pereti exteriori realizati in sistem de casete metalice, poduri si mansarde, pereti de compartimentare, peretii caselor cu structura din lemn, pe plafoanele suspendate. Avantaje: izolare termica deosebita, siguranta la incendiu - material incombustibil, nu arde, euroclasa de foc A1, usor de montat, netoxic, durata lunga de viata si stabilitate in timp a proprietatilor, rezistenta scazuta la trecerea vaporilor de apa.

Brosura
Specificatii
Vezi detalii
Card produs
Categorii
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala de sticla, izolatie din sticla celulara
Izolatie din vata minerala bazaltica
Izolatie din vata minerala bazaltica
Termoizolatie, izolatie fonica
Termoizolatie, izolatie fonica
Constructii
Constructii
Constructii

Fereastra, izolatie, caramida, adeziv, ...

Instalatii mecanice

Cazan, ventilator, baterie sanitara, ...

Instalatii electrice

Intreruptor, releu, camera video, cablaj, ...

Echipamente

Mobilier urban, stivuitor, mobila de birou, ...

Unelte

Software CAD, aparat de masurat, utilaj, ...