Statii Oventrop Regusol pentru operarea simpla a sistemelor termosolare
Instalatiile termosolare utilizeaza energia termica solara pentru prepararea apei calde menajere sau pentru aportul la incalzire. Din acest motiv, ele sunt nepoluante pentru mediul inconjurator si deosebit de eficiente energetic. In Europa Centrala, cca. 60-70% din necesarul anual de apa calda menajera al unei locuinte unifamiliale poate fi preparat cu ajutorul unei instalatii termosolare. Instalatiile termosolare pentru aportul la incalzire asigura intre 10% si 30% din necesarul total de caldura, iar in cazul locuintelor pasive acest procent poate creste pana la 100%. Daca radiatia solara nu este suficienta pentru prepararea apei calde menajere sau pentru incalzirea agentului termic, energia necesara este furnizata de un alt sistem. In acest scop, instalatiile termosolare se utilizeaza, de exemplu, in combinatie cu un cazan in condensare, cu o pompa de caldura cu eficienta ridicata sau cu un cazan pe lemne.
Cum functioneaza?
Instalatiile termosolare capteaza energia solara cu ajutorul panourilor solare termice. Lichidul solar din interiorul panourilor este incalzit de radiatia solara si este transportat apoi la schimbatorul de caldura cu ajutorul unei pompe de inalta eficienta instalate in statia Regusol. Schimbatorul de caldura transfera energia termica apei potabile sau apei de incalzire. Statiile Regusol X dispun de un schimbator de caldura incorporat. Regulatoarele electronice solare Regtronic de la Oventrop asigura comanda eficienta a pompei.
Avantajele beneficiarilor
- Protejeaza mediul datorita economisirii de resurse si reducerii emisiilor de CO₂
- Autonomie mai mare fata de combustibilii fosili si de cresterea preturilor
- Rezilienta in caz de criza, ceea ce sporeste valoarea imobilului
Regusol PH - pag 4
Coloanele de pompare Regusol PH permit izolarea circuitului solar pe conducta de retur si, cu ajutorul unui ventil de sens integrat, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. La acesta coloana de pompare se poate racorda un circuit solar.
Regusol SH - pag 6
Statiile Regusol SH permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.
Regusol LH - pag 8
Statiile Regusol LH cu dezaerator permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. Dezaeratorul permite evacuarea gazelor din agentul termic de pe coloana de tur. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.
Regusol ELH - pag 10
Statiile Regusol ELH cu dezaerator permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. Dezaeratorul permite evacuarea gazelor din agentul termic de pe coloana de tur. Regulatorul electronic integrat preia functia de control si monitorizare a instalatiei termosolare. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.
Regusol X - pag 12
Statiile Regusol X cu schimbator de caldura permit transferul controlat de energie termica de la circuitul solar (circuitul primar) la circuitul stocatorului (circuitul secundar). Statiile permit izolarea circuitului solar pe conducta de tur si retur si, cu ajutorul unor ventile de sens integrate, impiedica circulatia gravitationala atunci cand pompa este oprita. Regulatorul electronic integrat preia functia de control si monitorizare a instalatiei termosolare. La aceasta statie se poate racorda un circuit solar.